Jak w temacie. Czy miałyście do czynienia? Czy to boli?
I czy któraś z was może mi sprecyzować okolice bikini? Chodzi tu o depilacje pachwin, wzgórka łonowego?
Witaj! Ja miałam robioną depilację okolic bikini w Łodzi w salonie Viviean.
Jeśli chodzi o ból jest to indywidualna kwestia każdego człowieka, mnie nie bolało, chociaż nie ma co kłamać nie jest tak, że nie czuje się nic, ale nie jest źle. A co do bikini to sa różne rodzaje jest bikini niepełne, całkowite i takie gdzie sie depiluje nawet szpare pośladkową, wiec musisz sama sie zorientować co Cię interesuje.
Pozdrawiam serdecznie.
Z tego co wiem to jeśli jest dobrze wykonywane to nie powinno boleć, powinnyście wiedzieć, że taki zabieg to nie jest jedna sesja, po jednej sesji jeszcze może nie być widać efektów (albo nie satysfakcjonujące). Jeśli jest dobre studio to 3 razy powinny wystarczyć. Najlepiej zrobić to w salonie, który specjalizuje się w zabiegach laserowych np. Studio Laser.
ja uważam, że chyba najważniejsze w tym całym jest to, żeby wybrać odpowiedni salon, teraz tak strasznie dużo powstało salonów, że naprawdę trzeba uważać, ostatnio w internecie wpadłam na bardzo ciekawy artykuł który wskazuje na co trzeba przede wszytskim zwracać uwagę przy wyborze salonu to jest obecnie bardzo istotne http://aktywni.pl/aktualnosci/depilacja-laserowa-jak-nie-dac-sie-oszuk/
Myślę, że warto skorzystać z jakiejś promocji, żeby spróbować? Pełno jest tego na serwisach internetowych. Ja z resztą też znalazłam solidny salon, który często robi promocje. Nazywa się Q Clinique. Moim zdaniem ból jest niewielki, ale przeciez ból to sprawa indywidualna. Dlatego mi osobiście trudno jest jednoznacznie udzielić odpowiedzi na Twoje pytanie. Zgadzam się z fuzyjka w kwestii definicji bikini - właściwie to sama decydujesz o głębokości depilacji
Całkiem niedawno skończyłam serię zabiegów depilacji bikini laserem i jestem zadowolona z uzyskanych efektów. Świetna sprawa, w końcu nie musze martwic się wystającymi włoskami spod bielizny
Na początku miałam obawy, bo po 2 zabiegach efekty były mało widoczne, ale po kolejnych zniknęły praktycznie wszystkie włosy - powiedziałabym, że niemal 99%! Jeśli poszukujecie dobrego salony gdzie można wykonać taka depilacje i mieć pewnośc, że będa efekty to polecam Profemed w centrum Warszawy. Maja bardzo dobre lasery, po których są świetne efekty ![]()
Całkiem niedawno skończyłam serię zabiegów depilacji bikini laserem i jestem zadowolona z uzyskanych efektów. Świetna sprawa, w końcu nie musze martwic się wystającymi włoskami spod bielizny
Na początku miałam obawy, bo po 2 zabiegach efekty były mało widoczne, ale po kolejnych zniknęły praktycznie wszystkie włosy - powiedziałabym, że niemal 99%! Jeśli poszukujecie dobrego salony gdzie można wykonać taka depilacje i mieć pewnośc, że będa efekty to polecam Profemed w centrum Warszawy. Maja bardzo dobre lasery, po których są świetne efekty
Seria zabiegów tzn ile , żeby pozbyć się włosków całkowicie?
To bardzo indywidualna kwestia. Jednym wystarczy 4, kto inny potrzebuje 10. Po pierwszym drugim zabiegu można to dopiero ocenić z jakim-takim prawdopodobieństwem.
Bardzo dobre efekty daje depilacja laserem Vectus – w łoski są usuwane bardzo dokładnie, efekt jest trwały, zabieg jest bezpieczny (wiązkę lasera dostosowuje się do poziomu melaniny we włoskach). Mam porównanie, bo depilowałam nogi inną lampą i potem musiałam powtórzyć zabieg (laser Vectus dał trwałe efekty). Można go wykonać w klinice Beauty Skin – ona mieści się w Galerii Słonecznej w Radomiu.
W krakowie robiłam - w Nowomedzie na Miłkowskiego - mają tam lightsheer duet. Z tego co wiem to depilują już od 10 lat i co dla mnie wazne pod kontrolą dermatologa. Mam spokój z włosami już parę lat i nic nie odrasta.
Seria zabiegów tzn ile , żeby pozbyć się włosków całkowicie?
Ja miałam 13 zabiegów w salonie kosmetycznym na cale cialo. Wszedzie musze sie golic, chociaz duuuzo rzadziej, za to wloski sa o wiele rzadsze.
Jesli chodzi o okolice bikini, to wlasnie tylko bikini mam w miare czyste (czasem musze sie dogolic), ale pani w gabinecie mowila mi, ze calej okolicy bikini sie nie robi "dla ochrony". Tzn. laserem przejedzie, ale to normalne, ze wloski zostana...
Czytam Wasze posty i mam wrazenie, ze mnie naciagnieto ![]()
Mystique71 napisał/a:Seria zabiegów tzn ile , żeby pozbyć się włosków całkowicie?
Ja miałam 13 zabiegów w salonie kosmetycznym na cale cialo. Wszedzie musze sie golic, chociaz duuuzo rzadziej, za to wloski sa o wiele rzadsze.
Jesli chodzi o okolice bikini, to wlasnie tylko bikini mam w miare czyste (czasem musze sie dogolic), ale pani w gabinecie mowila mi, ze calej okolicy bikini sie nie robi "dla ochrony". Tzn. laserem przejedzie, ale to normalne, ze wloski zostana...Czytam Wasze posty i mam wrazenie, ze mnie naciagnieto
o matko! Tez mi sie wydaje, ze zostalas ladnie naciagnieta... 13 zabiegow to kupa kasy!