ZASIŁEK RODZINNY DLA 5 LETNIEGO DZIECKA - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » ZASIŁEK RODZINNY DLA 5 LETNIEGO DZIECKA

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: ZASIŁEK RODZINNY DLA 5 LETNIEGO DZIECKA

Witam wszystkich.
Pobieram z MOPS zasiłek rodzinny.

Zasiłek rodzinny wynosi miesięcznie:
 68 zł na dziecko w wieku do ukończenia 5 roku życia;
 91 zł na dziecko powyżej 5 roku życia do ukończenia 18 roku życia;
 98 zł na dziecko w wieku powyżej 18 roku życia do ukończenia 24 roku życia;

Moja córeczka 2 sierpnia skończyła 5 lat. Jednak 24 sierpnia otrzymałam zasiłek w kwocie 68zł ( czyli tak jakby nie skończyła 5 lat ). Dzwoniłam do MOPS w tej sprawie, lecz niezbyt uprzejma pani powiedziała mi, że wyższy zasiłek dostanę dopiero pod koniec września. Czy faktycznie tak musi być ? Mam ciężką sytuację finansową i każdy grosz przyda nam się. Proszę o pomoc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: ZASIŁEK RODZINNY DLA 5 LETNIEGO DZIECKA
anja5891 napisał/a:

Witam wszystkich.
Pobieram z MOPS zasiłek rodzinny.

Zasiłek rodzinny wynosi miesięcznie:
 68 zł na dziecko w wieku do ukończenia 5 roku życia;
 91 zł na dziecko powyżej 5 roku życia do ukończenia 18 roku życia;
 98 zł na dziecko w wieku powyżej 18 roku życia do ukończenia 24 roku życia;

Moja córeczka 2 sierpnia skończyła 5 lat. Jednak 24 sierpnia otrzymałam zasiłek w kwocie 68zł ( czyli tak jakby nie skończyła 5 lat ). Dzwoniłam do MOPS w tej sprawie, lecz niezbyt uprzejma pani powiedziała mi, że wyższy zasiłek dostanę dopiero pod koniec września. Czy faktycznie tak musi być ? Mam ciężką sytuację finansową i każdy grosz przyda nam się. Proszę o pomoc.

Dziecko w sierpniu skończyło 5lat dlatego od miesiąca następnego-września- otrzyma wyższy zasiłek.

3

Odp: ZASIŁEK RODZINNY DLA 5 LETNIEGO DZIECKA

jak powyżej 18 lat i dalej się będzie uczyć to dostanie zasiłek...
raczej nic się nie da zrobić trzeba czekać bo jak im jest ktoś winny to od razu dawaj
a jak on to czekać trzeba...

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » ZASIŁEK RODZINNY DLA 5 LETNIEGO DZIECKA

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024