Dostałam propozycję urodzenia dziecka za pieniądze. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Dostałam propozycję urodzenia dziecka za pieniądze.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

1 Ostatnio edytowany przez Liren25 (2011-08-04 23:29:04)

Temat: Dostałam propozycję urodzenia dziecka za pieniądze.

Przepraszam może jest już taki temat na tym forum jeśli jest to proszę o link- dziękuję.  Dziewczyny!!! Jestem jeszcze w szoku nie mogę ochłonąć ,może dla innych kobiet to jest normalne i na porządku dziennym ale dla mnie nie. Dzisiejszego wieczoru napisał pewien mężczyzna do mnie na GG z propozycją urodzenia dziecka za pieniądze wstępna cena to 20 tysięcy zł legalnie z tym że, mam zrzec się prawa do dziecka a ta czarna że, nie muszę się zrzekać praw i jak to on ujął w słowach  tylko dostaję kasę i przywożę im co zamówili. Jeszcze zapytałam a jak dziecko urodziło by się chore bo może tak być , powiedział mi że mam uwierzyć że, jednak będzie zdrowe a jeśli to i tak wezmą i za córkę płacą inne pieniądze 30 tysięcy. Na adoptowane dziecko nie zgadzają się bo jak twierdzą nie chcą długo czekać i chcą mieć swoje.
Staraj się nadawać tytuły adekwatne do treści postu.
Moderatorka-apoteoza

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dostałam propozycję urodzenia dziecka za pieniądze.

Dla mnie to jedna wielka masakra! Aż brak mi słów... Nigdy nie zrozumiem kobiet, które za pieniądze rodzą innym dzieci... Nie wyobrażam sobie oddać maleństwa, które 9 m-cy nosiłam pod sercem za marne 20 czy 30 tys. zł...
Z jednej strony rozumiem desperację ludzi, którzy nie mogą mieć dzieci, ale takie posunięcie to delikatnie mówiąc przegięcie. Tyle dzieci przebywa w domach dziecka i czeka, aż ktoś je pokocha... Na to moim zdaniem warto czekać...

3

Liren25 w Polsce nie istnieje prawo co do rodzenia komus dziecka legalnie. W kraju jest to nielegalne. Podlega ono pod paragraf handlu zywymi ludzmi. Juz sama taka propozycja jest karalna.  Kurcze co za ludzie proponuja takie rzeczy!!! A jak ty sie na to zapatrujesz? Bo o tym nie napisalas.

4

Rozmawiałam przez GG z tym facetem do póznego wieczoru ,jestem wyspana  by napisać  Wam na czym rozmowa się skończyła. Więc na koniec stwierdził że, jesli im  już się nie uda to żona powiedziała że odejdzie do innego faceta a on może sobie szukać inną kobietę. Taką propozycje złożyli już jednej kobiecie ale okazało się że, ma faceta niby najpierw się zgadzali a pózniej straszyli policją za handel żywym towarem stwierdził że, to niby oni by do stali po tyłku. mkm254   - Pytasz mnie jak JA zapatruje ,wykluczone nie zgodziłam się chcę miec dzieci marzę o nich ale nie w taki sposób by urodzić za pieniądze dziecko . Tyle słyszałam o tym temacie w tv nie spodziewałam się że, ktoś mi złoży taką ofertę jeszcze myślę cały czas może to jednak fikcja , może to ktoś  pisał jakiś policjant przecież to forum jest otwarte dla wszystkich ludzi bo ten ktoś pisał do mnie z tego forum mooże nie jest tu nawet zalogowany ale czytając moje posty postanowił napisać . Dziś napisał do mnie i napisałam że, nie urodzę tego dziecka i nie chodzi mi tu o pieniądze ale dziecko niejest towarem na półce które można kupić. Rozumiem pary które nie mogą mieć swoich dzieci jest mi przykro ale proponowałam im adopcję to nie chcieli a tam jest tyle dzieci czekających na rodzinę . Brak mi słów na to wszystko i nie mogę zrozumieć ludzi ktorzy myślą że, za pieniądze można kupić wszystko są rzeczy których nie można... .

5

No tak niektore osoby mysla, ze skoro maja kase kupia wszystko. Kurcze jakis palant i w dodatku chcial cie na litosc wziasc. Bo zona go zostawi.

6

Pisał jeszcze że chce i są gotowi spisać umowę ze mną.

7

Nie zgadzaj się, to nielegalne. Kurde, faktycznie.. Teraz dziecko byłoby dosłownie towarem, który kupujesz i za który płacisz... ja bym podała takie coś na policję.. Rozumiem- ból,że nie można mieć własnych dzieci, ale przecież jest adopcja... Tyle dzieciątek, które czekają aż ktoś stworzy im prawdziwy dom, pełen miłości.

8 Ostatnio edytowany przez Delicious (2011-08-06 00:09:30)

Jak dla mnie to jest podejrzane.. nawet bardzo.. z tego, co się orientuje urodzenie komuś dziecka za pieniądze jest w naszym kraju nielegalne. Chociaż ja na Twoim miejscu skorzystałabym bezpłatnie z usług 'internetowego' prawnika. Może w jakiś sposób można obejść wszystkie przepisy.. bo Ty chyba jesteś zainteresowana, prawda?

9

Na  pewno to jest nielegalne... A znałaś wcześniej tego faceta, który złożył Ci tę dziwaczną propozycję? I dlaczego odezwał się do Ciebie, myślał, że się zgodzisz? Kompletnie poroniony pomysł... Nie zgadzaj się absolutnie... Ale z tego co wiem, to faktycznie jest tak, że osoba, która urodziłaby to dziecko i wzięła za to kasę, nie podlega karze, a karany jest tylko "zleceniodawca"...

10

Czytałam artykuł w gazecie na ten temat. Wiele z takich kobiet później nie radzi sobie z własną psychiką i emocjami, a wyrzuty sumienia i dręczące pytania: "co z moim dzieckiem?" wręcz nie dają normalnie żyć.
I ja uważam podobnie. To że jest to nielegalne to jedna sprawa. A inną jest to, że ciężko żyć potem z takim brzemieniem.

11 Ostatnio edytowany przez Liren25 (2011-08-05 22:19:02)

ElizaSch napisał/a:

Ty chyba jesteś zainteresowana, prawda?

Przepraszam że tak powiem dziewczyno Ty chyba oszalałaś !!!!! .Fakt jestem bez pracy mam rentę (611 zł na rękę) która w grudniu się kończy dalej nie wiem co będzie i nie mam dzieci marzę o nich ale nie w taki sposób nie za pieniądze. Ja bym miała urodzić moje pierwsze dziecko które bym nosiła pod moim sercem przez 9miesięcy,jakimś obcym ludziom nigdy w życiu nie ma mowy wykluczone !!!!! .warkoczyk - pytasz mnie
czy znałam wcześniej tego faceta , który złożył tę dziwaczną propozycję? Nie znałam go i nie znam w dalszym ciągu tych ludzi bo  nie wiem czy nawet piszą prawdę skąd są i nie są małżeństwem niby. Dlaczego odezwał się do mnie, nie wiem może że w opisie na moim profilu mam podane swoje GG, podałam je bo z niektórymi z Was rozmawiam przez GG nie mam w realnym życiu znajomych a Wy jak piszecie to zawsze staram Wam się pomóc bo sobie nie umiem wtedy zapominam o swoich problemach - dziękuję że darzycie mnie zaufaniem.1812o5marzeń - ja już mam słabą psychikę a gdzie dopiero jak bym miała dać obcym ludziom dziecko moje pierwsze.  Dziewczyny teraz znowu pisze i słuchajcie tego co pisze on podający się za Krzysztofa 30L od wczoraj tak mi się przedstawił podesłał mi swoje foto facet nie w moim typie zresztą  nie mam typu bo musi mieć to coś, ok nie ważne nie to jest teraz najważniejsze.( Swojego fota nie wysłałam im nawet nie mam zamiaru im wysyłać.) Nagle mówi mi że, może zostać ze mną. Pytam to po co Wam to dziecko on, na to jak im pomogę  to może zostaną razem . Wyznaje mi miłość że , kocha mnie pyta czy jest szansa bym została jego żoną odpowiadam po co jak ma już jedną on na to że wtedy ona odejdzie. Mówię że, mogą iść za to do więzienia że, jest to nie legalne,on na to nikt się nie dowie. ( Jeszcze nie zgłosiłam nawet tego na policję, ) Jak bym się zgodziła to bym pózniej mogła je odwiedzać jako ciotka,a co dalej pytam jaką pewność mam że Wy nie wyjedziecie gdzieś za granicę i Was nie znajdę nie mam nawet pewności czy dajmy na to pieniądze które są nic nie warte a może nawet byście mnie zabili  po urodzeniu dziecka. Moje pytanie zostało bez odpowiedzi .

12

WITAM, SZUKAM KOBIETY KTÓRA URODZIŁABY DZIDZIUSIA ZA PIENIĄDZE!! WIEM, ZE ZARAZ MNIE TUTAJ ZJEDZIECIE JAK PSA ALE.... ZNAM PEWNA PARE, KTORZY OBYDWOJE NIE MOGA MIEC DZIECI, PRZESZKI MULTUM BADAN, NA ADOPCJE SIE NIE NADAJA PONIEWAZ NIE SPELNIAJA MULTUM WYMAGAN, JEDYNA OPCJA ZOSTAJE TAKA MOZLIWOSC. BARDZO CHCA MIEC DZIECKO ALE NIE MAJA NA TO ZADNYCH SZANS. SA KOBIETY KTORE RODZAC DZIECI PORZUCAJA JE, WIEC JAKBY ZNALAZLA SIE TAKA KOBIETA KTORA CHCE PORZUCIC SWOJE DZIECKO TO PROSZE O KONTAKT, TO BEDZIE WSPANIALY PREZENT DLA OSOB KTORE PRAGNA TEGO MALENSTWA.

13

masakra

14 Ostatnio edytowany przez Kyntia (2012-06-06 01:29:52)

Jesteś kobietą?
Jesteś człowiekiem?
Zdajesz sobie sprawę że jednej na iles tam kobiet "udaje się nie nawiązać kontaktu z dzieckiem w łonie"?.
Wiesz jak będziesz płakać po tym wszystkim i napiszesz tu kolejny post jak to oddałas dziecko za kasę?

Dziecko to nie biurko. Nie przedmiot.

Nie rzecz.

Nie zwierzątko.

Chce facet dziecka jest adopcja.
Jest tyle porzuconych 2 tyg. noworodków które mozna adoptować. 
Tyle półrocznych dzieci z rodzin gdzie je traktowano jak psa, tyle 2 latków, które po roku zapomna rodziców i adopcyjnych będą traktować jak własne. Ba...4 latki zapominaja po 5 latach swoich bilogicznych rodziców.

Jest in vitro, jest tysiac mozliwosci.

Idą na łatwiznę kusząc Cię kasą.

Zadaj sobie ejdno pytanie.

Połóż sie do łóżka i przemyśl.

Jak to jest.

Po 9 miesiącach czucia dziecka w sobie, kopania, smyrania, miziania, przekręcania, czkawki, po tylu wizytach gdzie widzisz jak kruszyna rosnie...

Masz je urodzić i nic nie czuc?

---------- bym pózniej mogła je odwiedzać jako ciotka,a co dalej pytam jaką pewność mam że Wy nie wyjedziecie gdzieś za granicę i Was nie znajdę nie mam nawet pewności czy dajmy na to pieniądze które są nic nie warte---------

Sprzedajesz dziecko nie masz prawa je odwiedzac. Proste.
Mówi ze kocha a Ty lecisz na forum i o tym piszesz zamiast zmienić nr GG.... no dla mnie żal...dziewczyno.

15

Kyntia - nic dodać nic ująć.

16

brak słów sad

17

To chyba prowokacja, ale temat dramatyczny. Po pierwsze - to przecież nielegalne. Po drugie - w polskim prawie matką jest kobieta, która urodziła dziecko, a nie ta, której materiał genetyczny dziecko posiada, co rodzi kolejne, ogromne komplikacje prawne. Po trzecie - jeżeli rodzina nie spełnia szeregu warunków, żeby wziąć dziecko do adopcji, to czy w ogóle jest w stanie zapewnić prawidłowe rodzicielstwo? Nie mam więcej słów...

18

dramat ! sad

19

jak można sprzedać dziecko które nosi się pod sercem 9 miesięcy?dla mnie żadne pieniądze nie są tego warte,a co jeśli dziecko się urodzi i oddać go nie będziesz chciała?szarpać się,użerać z tymi ludźmi co je chcieli?ludzie są pewne granice których nie należy przekraczać,mimo że świat idzie do przodu!

20

Ja mam dziecko i drugie w drodze i tak mysle obiektywnie,,,ze gdybym nie mogla miec dzieci zrobilabym pewnie wszystko by jednak jesli jest taka mozliwosc miec swoje,kazdy o tym marzy i nie rozumiem o co sie tak rzucacie?wam sie dobrze mowi bo macie swoje dzieci,ale inni by tez chcieli,skoro jest tyle dzieci w domach dziecka to czemu zadna z  was ich nei adoptuje?cwaniary,dobrze sie komus mowi jak obok gonia szkraby małe,!!najlepiej jest krytykowac!!!!jedyne co mnie razi to te pieniądze i jakies teksty dam ci kase a ty mi dziecko,bo to jest straszne,mozna inaczej to wszystko sformułowac,,albo i nie placic najlepiej,wtedy wiadomo ze ktos chce komus pomoc z dobrego serca a nie za kase!jak za towar...to akurat jest okropne...

21

normlanie czytam to i mi sie rece pocą z nerwow!
flores dobrze ze nie zgodziłas sie! smile

basienka rozumiem ze chcesz znajomym pomoc! ale to co napisalas dla mnie jest bezczelne! nie wiem.. jakos to tak odebrałam!
skoro chcesz pomoc znajomym to moze złoz im propozycje moze ty urodzisz im dziecko!

sisi zgadzam sie z toba w pewnej kwestii!
zenujace jest składanie propozycji NA KASE! no coz.. taki jest ten podły swiat! teraz to juz wszytsko mozna kupic za pieniadze! znam małzewnstwo co 10 lat sa po slubie i przez 10 lat starali sie  o dziecko! po zabiegach,po poradach,po wizytach od sekuologa po ciul jeszcze wie jakies lekarza w jakiej poradni! płukanie jajnikow,on byl badany,in vitro! NIC!!! az byl czas gdy ZASZŁA w CIAZE! teraz maja sliczną córke Patrycje ktora juz ma 3 lata smile
mysle ze wszytsko moze sie zdarzyc i w koncu nawet po wielu cierpieniach uda zajsc sie w ciaze! a w tym czasie oczywiscie mozna starac sie o adopcje smile
moj kuzyn byl w małzenstwie 12 lat! nie mieli dzieci! lekarze stwierdzili ze jest bez płodny! rozwiedli sie ale z innych powodow! no i poznal laske,zaszła w ciaze i maja sliczna Laure smile kuzyn nie wierzyl jak sie dowiedział ze bedzie tata! wiec naprawde watro wierzyc! smile

22

sisi99 napisał/a:

wam sie dobrze mowi bo macie swoje dzieci,ale inni by tez chcieli,skoro jest tyle dzieci w domach dziecka to czemu zadna z  was ich nei adoptuje?cwaniary,dobrze sie komus mowi jak obok gonia szkraby małe,!!najlepiej jest krytykowac!!!!

Koleżanko nie mam swoich dzieci, staram się z mężem o dzidziusia, na razie niestety bezskutecznie. I nadal nie wyobrażam sobie jak można SPRZEDAĆ DZIECKO!!! Bo jak inaczej nazwiesz tą transakcję? Z jednej strony kasa, z drugiej dziecko - towar? tak postrzegasz istotę ludzką?

23

Malinowy elf!!!a co ja do cholery napisalam wyzej co???moze zanim odpiszesz przeczytasz raz jeszcze?????napisalam chyba ze wszystko byloby fajnie,ze mozna komus urodzic dziecko ale nie za pieniadze,wkurzaja mnie tacy ludzie jak ty,odpisujesz a nie przeczytasz,!!!!co ty 10lat masz i nie rozumiesz tekstu???jak nie rozumiesz to sie nie udzielaj!

24

żal mi was jest to legalne mylicie pojęcia ja urodziłam komuś dziecko ale kasy nie chciałam, mam 2 swoich dzieci a tam to nie było moje jajo był tamtej kobiety i plemnik innego mężczyzny coś jakby zapłodnienie po za ciałem kobiety w szczepione w moją macicę to dziecko nie miało zemną nic wspólnego ani jednego genu nic!!!!!!!!!!!!!! więc jak można tu mówić że jest to straszne ? Ludzie masakra z wami straszna to jest aborcja i morderstwo narodzonego dziecka a nie bycie surogatką ....

25

Apostołanna tak dziecko o którym piszesz miało  jajo tamtej pani i plemniki tamtego pana jak to ujełaś ale jednak dziecko rosło w twoim ciele,od ciebie pobierało to co mu do zycia potrzebne ,twoja krew przepływała przez pepowine,więć jednak coś was łączyło
zgadzam się trochę z wypowiedzią Sisi że jesteśmy mądre bo mamy swoje dzieci a ludzie którzy ich naprawde nie mogą mieć szukają desperackich sposobów proponują pieniądze bo każdy wie że większośc część ludzi właśnie na to pójdzie to straszne ale to jest włąsnie to ,ja sama nigdy bym dziecka nie oddała ani nie sprzedała ,oglądacie może dramatyczne adopcje nieraz mi sie płakać chce jak to oglądam jak matki odają swoje dzieci robią to dla ich dobra tak ale jak napisała Sch@tzi  mają zrytą psichikę bo niewiadomo jak by dziecko cudownie nie miało to jednak chciałaby aby dziecko było z nią i myśli cały czas  co by było gdyby dziecko sobie zostawiła?

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Dostałam propozycję urodzenia dziecka za pieniądze.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024