Euro Disneyland Paryż Czy ktoś był???? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Euro Disneyland Paryż Czy ktoś był????

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Euro Disneyland Paryż Czy ktoś był????

Chciałabym zabrać tam mojego 3 letniego syna
Pytanie tylko czy warto jechać z tak małym dzieckiem???
Czy ktoś ma sprawdzony hotel w Paryżu czy lepiej wynająć hotel na miejscu w disneylandzie??
Jedziemy samochodem więc odległość między hotelem a parkiem nie robi problemu.
Jakie są koszta??
I co warto zwiedzić w Paryżu??
No i czy warto wogule jechać na 3 dni??
Planuję 1 dzień w disneylandzie i potem zwiedzanie paryża??
Dzięuję za wszystkie odpowiedzi

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Euro Disneyland Paryż Czy ktoś był????
samotna88 napisał/a:

Chciałabym zabrać tam mojego 3 letniego syna
Pytanie tylko czy warto jechać z tak małym dzieckiem???
Czy ktoś ma sprawdzony hotel w Paryżu czy lepiej wynająć hotel na miejscu w disneylandzie??
Jedziemy samochodem więc odległość między hotelem a parkiem nie robi problemu.
Jakie są koszta??
I co warto zwiedzić w Paryżu??
No i czy warto wogule jechać na 3 dni??
Planuję 1 dzień w disneylandzie i potem zwiedzanie paryża??
Dzięuję za wszystkie odpowiedzi

Hej smile
Miałam okazję być w EuroDisneyLand, aczkolwiek mieszkałam u znajomej, więc nie wiem jak z hotelami, ale na Twoim miejscu nie jechałabym z tak małym dzieckiem. Kolejki do atrakcji są gigantyczne.. stoisz srednio 30min-1h, żeby dostać się na atrakcję trwającą 3min-10min więc nie wiem czy z dziecko się nie zmęczy tym faktem.

Musisz się liczyć z podróżą ok 17h w jedną stronę, więc jak chcesz jechać na 3dni to wybrałabym samolot, bo 34h, czyli prawie dzień i noc stracisz na dojazd, wiadomo, że po takiej podróży jest się padniętym i trzeba odpocząć. Dlatego tak naprawdę zostanie Ci 1dzien na zwiedzanie. A na DisneyLand musisz poświęcić cały dzień, więc nie uda Ci się zwiedzić Paryża. Ja prawie 14h zwiedzałam sam Paryż, a i tak było mało. Trzeba mieć czas i na spokojnie sobie pochodzić, bo tak na szybko to żadna frajda. Miło jest usiąść w kawiarence i wypić kawę, pospacerować, przejechać się metrem, wjechać na Wieżę Eiffla. A to wszystko jest czasochłonne.

3

Dziękuję za szybką odpowiedz
Ja mieszkam w Anglii i planuję jechać samochodem myślę że max 8 godzin smile
Czytałam o tych kolejkach..., ale my się wybieramy we wrzesniu od 12 czyli poniedziałek.... więc może nie będzie tak zle??
Czy wogule są tam atrakcje dla takich maluchów czy generalnie dla ciut starszych??

4 Ostatnio edytowany przez Tisha (2011-08-02 20:36:10)

samotna88 napisał/a:

Dziękuję za szybką odpowiedz
Ja mieszkam w Anglii i planuję jechać samochodem myślę że max 8 godzin smile
Czytałam o tych kolejkach..., ale my się wybieramy we wrzesniu od 12 czyli poniedziałek.... więc może nie będzie tak zle??
Czy wogule są tam atrakcje dla takich maluchów czy generalnie dla ciut starszych??

Aha, myślalam, że z Polski byś jechała smile

DisneyLand jest nastawiony głównie na maluchy. Nawet jak są jakieś szybkie kolejki, to i tak są "slabe", nie ma żadnych rollecoasterów, etc atrakcje nastawione są na dzieci z przedziału wiekowego 3-12lat. Cały park jest podzielony wiekowo, że tak powiem, są tereny z malutkimi kolejeczkami, bandą szlajających się maskotek i dekoracji nastawionych na najmłodszych i takie obszary, gdzie starsi mogą poszaleć, ale niestety takich jest znacznie mniej tongue

Proponuję kupić bilety przez internet i odebrac w kasie - wychodzi taniej. Oczywiście aparat z dużą pojemnościa karty pamięci i naładowany na full + zapasowe baterie.

Niemniej jednak kolejki i tak będą bez względu na to, że to poniedziałek, bo teraz są wakacje i na bank park bedzie przeludniony. Ja byłam 3lata temu też w wakacje i normalnie szok ile tam ludzi było.

5

Dzięki Tisha
Mam nadzieję że nie będzie aż takich tłumów .
Napiszę wrażenia po powrocie smile

6

Dla 3latka jak najbardziej. smile
Ale 3 dni to moim zdaniem za mało, w tamtym roku byłam (w październiku) z moim obecnym już mężem i byliśmy 2 dni w Disneylandzie, udało się z niektórych atrakcji skorzystać nawet po 3 razy, ale kolejki czasami było okropne. Dzieciaki mimo to grzecznie czekają. smile Ale wiadomo że z dzieckiem to nie przyśpieszysz za bardzo. My z mężem stwierdziliśmy ze jak będą dzieci to z nimi zostaniemy w hotelach tam, on jak był mały to tak był kiedyś i mówi ze to największa frajda, zreszta ponownie jedziemy w październiku (znowu) i myślimy czy tam nie przenocować (ale ogólnie jedziemy na co najmniej 10 dni, bo chcemy teraz na spokojnie pochodzić wszędzie). Jak Ty też się lubisz bawić to polecam park filmowy, bo są dwa parki, filmowy - bardziej dla starszych i bajkowy dla dzieci. Nie zabieraj dziecka np do windy, albo an gitary, zresztą przy każdym wejściu są ograniczenia np co do wzrostu. No ale jest też jedna fajna rzecz, możesz sobie zarezerwować kolejke w takim specjalnym automacie, ale musi to być konkretny przedział czasowy, jak on minie możesz kolejną rezerwować.

no i dla dzieci są fajne przedstawienia, można sobie robić zdjęcia z postaciami itp.
p.s. Uważaj na sklepy, bo można tam majątek zostawić, ja mojego tylko musiałam stale ciągnąć za rękę, bo byśmy się do samolotu nei zmieścili takie miał plany zakupowe. ;p

7

Słyszałam, że lepszy od Disneylandu jest Asterix Park smile ale to tylko zasłuchane od znajomych, którzy byli i tu i tu.

8

Podciągam... jakieś najświeższe info?

jeżeli chcecie jechac do Disneylandu to proponuje  bfc, oni organizuja takie wyjazdy. Z przekonaniem mogę powiedziec, ze naprawde sa to profesjonaliści, cala wycieczke zaplanuja tak aby każdy był zadowolony wink. Malo jest firm które zajmuja się takimi wyjazdami, polecam , sprawdzona firma

10 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-11-10 05:43:05)

Z 3 letnim dzieckiem jak dla mnie bez sensu, co lepsze atrakcje mają ograniczenia dotyczące wzrostu których trzylatek na pewno nie spełnia i nie będzie mógł na nie pójść, siłą rzeczy rodzice również bo przecież nie zostawią smyka samego. To fajne miejsce, ale dla nieco starszych dzieci, bo z maluchami no cóż ani rodzice, ani dziecko nie zwiedzą bardzo wielu atrakcji. Wiem temat stary, ale może komuś się przyda.

Ja osobiście wolę park Asterixa, ale tu znowu to samo co wyżej.

11

Koleżanka z pracy była z córkami. Ogólnie to ja jej poleciłam wyjazd i biuro bfc, bo ich znam. Ale w samym disneylandzie nie byłam,  moje dzieci raczej nie czuja tych klimatów:P

12

Bylam ,ale 3 letnie dziecko jest jeszcze zbyt male .Dlugie kolejki wymagaja cierpliwosci i na pewno nie wszystkie atrakcje bedziecie mogli zaliczyc bo maluch moze sie po prostu bac .Jeden dzien to bedzie bardzo meczace doswiadczenie .Starsze dziecko bedzie mialo wiecej energii i zachowa z tej wyprawy wiecej wspomnien.Mysle ze powinniscie to jeszcze przemyslec

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Euro Disneyland Paryż Czy ktoś był????

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024