Czy jeśli przez okres 2 lat brałam tabletki anty regularnie od około tygodnia po przerwie już ich nie stosuje, a z moim chłopakiem odbyliśmy stosunek i pękła prezerwatywa, ale nie spóścił się do środka, jak duża jest możliwość zajścia w ciążę??
90% radze prendko udac się po tabletke po stosunku o ile nie mineły 72 h
nawet w momencie gdy nie miałam żadnej styczności ze spermą??
a skąd pewnośc że tej styczności nie było ?
ani kropla nie trafiła w okolice pochwy ? jeśli tak to ok ale ja bym mimo wszystko zastosowała taki środek bezpieczeństwa bo po przerwaniu tabletek kobieta jest płodna jak królik.
jest pewność że nie trafiła, bo on by to poczuł i ja też....i tak będę z powrotem zaczynała brać tabletki... ale z tą płodnością to też tak nie do końca moja koleżanka po odstawieniu przez parę ładnych miesięcy nie mogła zajść w ciążę mimo iż się razem z mężem starała...
a ile mniej więcej plemniki żyją poza sprzyjającym środowiskiem, bo wiem że w ciele kobiety do 3 dni a poza ??
Oczywiście że wszystko zależy od płodności partnerów a co do poczucia to kwestia wględna przeciaż kropelki przed wytryskiem facet nie czuje a ta właśnie zawiera dużo plemników, ale skoro mace pewnośc to powinniście byc spokojni.
ja też bym takiej pewności nie miała, skoro sama piszesz, że był sex i pękła prezerwatywa
nie czułaś napewno choćby tej jednej kropli
pewności nigdy w takim przypadku się nie ma
poszłabym po tabsy 72 h w Twoim przypadu.
chyba, że już te 3 dni minęły to licz na szczęście.