Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
zapraszam wszystkie Panie/Panów, którzy tak jak ja odkrywają świat za pomocą aparatu. Pasja-fotografia.
Co lubicie uwieczniac, jaki macie sprzęt, jakie polecacie miejsca, rady, wskazówki i wszytsko co związane z fotu ![]()
Hej, ja lubię fotografować. Najbardziej to przyrodę, bo to mi najlepiej wychodzi. Ale ostatnio też fotografowałam też jedną z dzielnic Katowic-Nikoszowiec. Można tam zaobserwować tradycyjną dla Śląska architekturę. Ale jest tam całkiem inaczej niż w innych miastach tego regionu.
A i jeszcze robiłam zdjecia na ślubie kuzynki:) Tylko z ludźmi jest najtrudniej bo trudno zrobić komuś spontaniczne zdjęcie, kiedy tańczy. Często było tak, że zanim zrobiłam zdjęcie, to ludzie zdążyli się już obrócić. Chyba trzeba mieć po prostu refleks dobry:)
Allo!
widzę że tłumów tu niema, ale my to rozkręcimy
..
Ja pracuję na lustrzance Canona30D ale prywatnie zakochałam się w holdze. W pracy i od święta fotografuje ludzi, czasem smutnych, czasem wesołych, przebranych i nago... fascynuje mnie to jak bardzo jesteśmy dziwaczni i jak to się dzieje że zdominowaliśmy świat.
Szukam odpowiedzi patrząc, podglądając.. Zakochałam się w małych miastach o których się mówi że nie żyją. Dlatego polecam okolice Bialegostoku, całe wschodnie kresy i południowe. nie skarzone tym co nazywamy cywilizacją.
Ostatnio edytowany przez Kratka (2008-12-18 13:15:55)
kratka zajrzałam na Twoja strone i widze,ze mamy do czynienia z profesjonalistka ![]()
ja dopiero zaczynam. mam nikona d60 i ucze ise od pol roku ![]()
mnie kreca kobiety,w sensie do pozowania ![]()
Uwielbiam fotografowac wszystko w dosłownym tego słowa znaczeniu. Począwszy od makro okrężnicy, a skończywszy na bogatych efektach urbanizacji. W tej cudownej dziedzinie na razie operuję niestety zwykłym cyfrakiem lecz w przyszłości zamierzam zaopatrzyc się w jakiegoś dobrego Nikona(lustrzankę). ![]()
Co do rad dla amatorów od amatora : zmysł artystyczny, który potrzebny jest nawet do tego aby ciekawie sfotografowac młotek oraz chęci. Jako dodatek dobry obiektyw. ![]()
Galatea napisał:
Uwielbiam fotografowac wszystko w dosłownym tego słowa znaczeniu. Począwszy od makro okrężnicy, a skończywszy na bogatych efektach urbanizacji. W tej cudownej dziedzinie na razie operuję niestety zwykłym cyfrakiem lecz w przyszłości zamierzam zaopatrzyc się w jakiegoś dobrego Nikona(lustrzankę).
Co do rad dla amatorów od amatora : zmysł artystyczny, który potrzebny jest nawet do tego aby ciekawie sfotografowac młotek oraz chęci. Jako dodatek dobry obiektyw.
ja teraz choruje na kolorowe filtry
a obiektyw racja.
zgadzam sie ze chęci najwazniejsze, ale wczyscy narzekaja,ze ich macze -bo jak aparat mam (a czesto przy sobie mam) to juz spokoju nie ma. ![]()
lubie to.
wczesajka to Ty zdjęcia robisz? masz jaąś sronę? podziel się
a jak nie masz, wyślij na meila czy cos...
Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2009-01-05 17:05:27)
od dawna mam słabość do fotografii, ale niestety nie mam czasu, ani sprzętu
dawno temu zaczynałam na zwykłym aparacie, teraz jest to cyfrówka jak narazie 8 mpix
jestem chora na jakąś porządną lustrzankę, ale narazie finanse nie pozwalają
zdjęć ma kilka tysięcy, a każde ma dla mnie ogromną wartość
po prostu AMATOR
CookieBitch napisał:
wczesajka to Ty zdjęcia robisz? masz jaąś sronę? podziel się
a jak nie masz, wyślij na meila czy cos...
cookie popros ansje
ona ma moje zdjecia ![]()
http://photocompetition.hispeed.ch/seo/ … esaja.html
tu cos starego
To i ja może na próbę wrzucę jedną swoją fotkę. Nie wiem, czy można w takiej formie umieszczac tu zdjęcia(czy tylko linki), więc jakby coś to proszę mnie poinstruowac. ![]()

Oczywiście można wstawiać zdjęcia w ten sposób ![]()
Zdjęcie bardzo ciekawe.. Czy te muszle były układane przez Ciebie?
Ansja napisał:
Oczywiście można wstawiać zdjęcia w ten sposób
Zdjęcie bardzo ciekawe.. Czy te muszle były układane przez Ciebie?
To nie jest Bałtyk, więc muszle są w naturalnym położeniu ![]()
Teraz troszkę mojej amatorskiej sepii.

nie umiem zamiecic zdjecia ![]()
Ostatnio edytowany przez wczesajka (2009-01-06 16:14:09)
wczesajka napisał:
nie umiem zamiecic zdjecia
Musisz zdjęcie wgrac do hostingu np. tu http://imageshack.us/ a potem jeden z linków spod fotki wkleic do postu(w zależności, czy to ma byc miniaturka zdjecia, czy pełny rozmiar). ![]()
a jak mam zdjecie na myspace, i tam jest URL i Photo code, to da rade?
dziekuje za rade ![]()
Ostatnio edytowany przez wczesajka (2009-01-06 16:26:28)
Super
Serducho lodowate ale piękne
Uwielbiam oglądac zdjęcia. ![]()
Galatea napisał:
Super
Serducho lodowate ale piękne
Uwielbiam oglądac zdjęcia.
ja również. dowaj wiecej swoich
ja mam obawy,czy moge zamiescic zdjecia osobistosci ,ktore uwiecznilam...
a takich zdjec mam najwiecej, czytaj ludzi. ![]()
Serducho jest najpiękniejsze
może zapytaj o zgodę tych osobistości .. ![]()
ładne ujecia, ale (nie obraz sie tylko,prosze) wydaje mi sie ,ze jakosc zdjec jest srednia. ostrosc.
ale mozliwe,ze to rozmiar i moj monitor sprawia,ze zle odbieram. lub tez taki efekt zamierzony.
ansja -moge?![]()
Ostatnio edytowany przez wczesajka (2009-01-06 17:29:41)
wczesajka napisał:
ładne ujecia, ale (nie obraz sie tylko,prosze) wydaje mi sie ,ze jakosc zdjec jest srednia. ostrosc.
ale mozliwe,ze to rozmiar i moj monitor sprawia,ze zle odbieram. lub tez taki efekt zamierzony.
Nie obrażę się napewno
Raczej nie jestem w stanie wykrzesac nic więcej mając do dyspozycji wysłużonego 4-letniego cyfraka z raptem 3 mln pix. ![]()
Jak kiedyś sprawię sobie lustrzankę to poszaleję. ![]()