Szkoły tańca - opinie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KOBIECE MIEJSCA, IMPREZY, WYDARZENIA » Szkoły tańca - opinie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Szkoły tańca - opinie

Witajcie!

Pewnie większość kobiet uwielbia tańczyć;)
Ja również....
Chciałabym żebyście napisały coś na temat odbywanych kursów tańca - czy podobały Wam się, czy coś Wam dały?

Ja zacznę...
Chodziłam do akademii Tańca Hakiela w Poznaniu...
Uczyłam się technik hip hopu, r'n'b, soulu i jazzu;) potem wybrałam show dance - czyli połączenie różnych stylów...
Hip-Hop to technika otwarta, asymiluje klasyczne techniki hip hopowe tj. locking, popping, funk.
Aby lepiej poznać te techniki realizowaliśmy choreografie zbliżone do teledysków wykonawców z kręgu muzyki hip-hop, soul, r'n'b, pop...
najbardziej podobał mi się układ zbliżony do układu z teledysku Ciary "Like a boy"...

Oprócz poznania różnych technik tańca, można się było również nieźle zrelaksować ale i spalić zbędne kalorie w pozytywny sposób....
było dużo śmiechu i dużo zabawy!!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Szkoły tańca - opinie

Ja chodziłam przez 7 lat do sekcji tańca towarzyskiego przy AZS-ie na Uś-u. Prawdę mówiąc, wielkim plusem była niska opłata (około 5-7 zł za zajęcia) i charyzma instruktorki. Z minusów - ciasnota, zajęcia tylko raz w tygodniu, no i naprawdę czegoś można było nauczyć się tylkio w pierwszych latach, a później ze względu na to, że do grupy zaawansowanej przychodziły coraz to nowe osoby z grupy początkującej, poziom coraz bardziej spadał.

3 Ostatnio edytowany przez yvette (2009-04-10 18:40:43)

W ramach karnetu chodzę w Szczecinie na zajęcia taneczne. Do wyboru jest: Sexy Class (tylko dla kobiet), Latin Hip Hop (dancehall, reggaeton), Black Music (hip hop), Show Dance (przygotowywanie tanecznego show pod wybrany utwór), MTV Dance (kawałki z list przebojów), Sentimental Hip Hop lub Jazz.

Każde zajęcia to inna choreografia, poziom zajęć jest otwarty, czyli dostosowywany do uczestników. Chociaż w praktyce jest stała grupka, którą chodzimy na wybrane zajęcia smile
To dla mnie świetny sposób na odreagowanie stresu. Kiedy mam luźniejszy miesiąc, pojawiam się tam nawet na 10 godzin w tygodniu wink Poza tym plusem karnetu jest to, że chodzę wtedy, gdy mam czas i ochotę. Świetne są zajęcia z Latin HH, czasami szalejemy tak bardzo, że zaparowują lustra w sali. Naprawdę atmosfera jest niesamowita! smile

W tej samej szkole przeszłam też kurs tańca towarzyskiego. To było dobre rozwiązanie dla osób, które chciały liznąć tylko podstawy, wyszłam ze sporym niedosytem wink

Płacę 160 zł za karnet bez ograniczeń na miesiąc, ale najtańsza opcja (4 wejścia) to tylko 50 zł.

Taniec to było jedno z moich marzeń smile I każdemu mogę to polecić smile

4

a ja zapraszam na belly dance do wrocławia...jest tu miejsce typowo kobiece-al mara-nazwa oznacza właśnie kobieta z arabskiego...ja sama zachłysnęłam się tym tańcem kilka lat temu, jestem  wnim zakochana po uszy, wspaniale poprawia samopoczucie, daje duzo pewności siebie, ma świetny wpływ na kręgosłup i na kondycję ciała, a do tego jest to moim zdaniem najbardzij kobiecy taniec świata...
szkoła jest profilowana i przeznaczona dla kobiet, mieszkają tam dwa koty, podawana jest herbatka w kąciku herbiacianym i wszędzie pachnie olejkami eterycznymi, a to bergamotką, a to pomarańczą:)

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KOBIECE MIEJSCA, IMPREZY, WYDARZENIA » Szkoły tańca - opinie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024