Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na pierwszym niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tu wsparcie użytkowniczek forum oraz fachowe porady naszych Ekspertów!

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

#1 2007-08-17 00:54:27

elfka
Gość

BOJĘ SIĘ WINDY!!!Czy to KLAUSTROFOBIA???

bardzo boję się windy, mieszkam na 10 piętrze i po prostu muszez niej korzystać,ale w środku jak tam jestem mam wrażenie że się uduszę, ten brak przestrzeni mnei po prostu prytłacza!!!Mecze się jak mam jechać windą, nie  wiem jak mam się pozbyć tego strachu...Jak juz jestem w srodku to staram sie myśleć o miłych rzeczach,żeby tylko zapomnieć o lęku!!!poradzcie mi jak w tym sobie poradzić!!!czy to moze być klaustrofobia?

#2 2007-08-18 17:18:05

oleoria
Gość

Re: BOJĘ SIĘ WINDY!!!Czy to KLAUSTROFOBIA???

To by wskazywało na klaustrofobię!!!Skoro tak barzdo się boisz,to i tak Cię podziwiam,że się decydujesz na jazdę windą!!!Ja sama nie choruję, a mimo to zawsze jakoś przeraża mnie jazda windą!!!mimo wszystko, zamknięte pomieszczenie i ten strach,że się zatrzyma między piętrami!!!wrrrrr

#3 2008-06-04 22:48:30

Bożena
Moderator

Ja bałam sie jeżdzić windą przez długi czas. Ale był to strach wynikający z tego, że gdy byłam dużo młodsza i jechalam windą z rodziną, urwala sie jedna z lin utrzymujących windę. Szczęśliwie udało nam się wydostać, ale później przez długie lata do koleżanki mieszkającej na 10 piętrze chodziłam schodami. Teraz jadąc windą odczuwam strach, ale już dużo mniejszy.

#4 2008-06-10 19:46:56

wiedźmak
Na razie czysta sympatia

ja mam ataki duszności w tunelach i metrze, do windy musiałam przywyknąć, bo mieszkam na XI piętrze

#5 2008-06-12 23:26:19

Daria
Moderator

Tak, to może być klaustrofobia... Możesz spróbować z nią walczyć - w zasadzie już to robisz jeżdżąc nią. Zresztą, wejście od czasu do czasu na 10 piętro to też dobry sposób na kondycję:D

Stopka forum