Witam !
Mam do Was pytanie jakie kosmetyki stosować aby moje włosy się ładnie pokręciły.
Nie są proste ale też jakoś mocno kręcone też nie (chyba że pada).
Szukam jakieś pianki , odżywki lub czegoś takiego .
Z góry dziękuje za pomoc ![]()
Cześć karolciaa!
Myślę, że mogę Ci coś polecić z własnego doświadczenia. Mam włosy z tendencją do kręcenia się, więc żeby wyglądały na ładne loki używam pianki do włosów Wella. Myję włosy wieczorem, następnie rozczesuję je głową w dół (żeby przy skórze głowy wydawały się bardziej puszyste), a potem wklepuję piankę. Idę spać z mokrymi włosami, dzięki temu włosy bardziej mi się skręcają. Rano, na sucho, jeszcze raz używam pianki
.
Bardzo fajne jest też mleczko Sunsilk do włosów kręconych, w takiej zielonej buteleczce (bez spłukiwania). Naprawdę polecam, choć dawno nie widziałam w sprzedaży
.
ja używam fluidu do włosów kręconych matrix,i pianki wella ,ide spać i mam loki jak marzenie:)
Dziękuje coś na pewno wybiorę bo już na nie patrzeć nie mogę .
Jeszcze mam pytanko : ile takie loki się wam trzymają ?
Mi generalnie cały dzień, ale mam wyjątkowo podatne włosy na kręcenie, więc ciężko mi powiedzieć jak będzie u Ciebie.
A może lokówka? ![]()
Właśnie chodzi o to że nie chce ich zbytnio niszczyć gorącym .
A po za tym zależy mi też na czymś szybkim bo z lokówką też trzeba poświęcić jakiś czas.
polecam kupic w sklepie fryzjerskim http://www.babylisspro.pl/ tam jest spray w czerwonym do lepszego skrętu .polecam