Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1
Dlaczego my tylko mamy truć organizm, fajnie by było gdyby też mężczyźni musieli sięmęczyć jakimiś pigulkami!!!Zastanawiam się czasem czy nie odstawić na jakiś czas tabletek,żeby organizm odpoczął no i wtedy hcyba byśmy musieli się kochać z prezerwatywą no i może stosunkiem przerywanym...Myślicie,że to wystarczy? Boję się,że mój facet nie potrafiłby,jakoś mu nie ufam do końca jesli chodzi o te sprawy;)
Potrafić to potrafi, ale pytanie czy chce psuć sobie zabawę w najprzyjemniejszym momencie:))) choćby nie wiem co to nie ma co ufać w tych sprawach i można sobie pozwolić jak juz się planuje dziecko,tak niby zapobiegamy przerywanym, tak żeby nie zapeszać, a tak byłoby fajnie żeby się udało;) w innych przypadkach-odpada!!!
fajna metoda tylko nie pewna:)
jezu, to nie ejst zadna metoda anty! poza tym w czasie stosunku wydziela sie płyn przedajkulacyjny w ktorym tez sa plemniki i ta minimalna ilosc juz wystarczy do zapłodnienia! Pozatym nie kazdy mężczyzna potrafi tak dobrze kontrolowac swoje cialo. I nie jest fajnie kiedy on konczy na Twoim brzuchu czy obok na poscieli! halo!
ojj ile dzieci urodziło się po takim "zabezpieczeniu" przerywanym stosunkiem...;-P ja zdecydowanie odradzam...
Nastepstwem stosunku przerywanego sa najczesciej dzieci o imieniu Walenty
...od wyrazenia : za pozno wyjety ![]()
nerwowa metoda
Tbletki też niedają 100% pewności.Ja jestem 4 lata po ślubie i ani razu niebrałam tabletek,poniewarz im nieufam,gożej bała bym się że moje dzieći bęndą chore,lub wogule że niebęndę ich miała.Mąż używa prezerwatywy,niema nic przeciwko temu,nawed on sam niechce żebym brała tabletki.Więc w tych sprawach jesteśmy zgodni.
ja już nigdy wiecej nie wykorzystam tej metody bo niestety nie poskutkowała i stało sie ![]()
Uwaga po odstawieniu tabletek masz 99% na wpadke przy stosowaniu stosunku przerywanego mam w rodzinie 3 takie przypadki szwagierka odstawiła pigułki i po dwuch tygodniach stało się więc odradzam no chyba że planujesz dzidzie.
Ps. w stanach panowie często godzą się na podwiązanie jajowodów więc nie jesteśmy wyjątkami jeśli idzie o myślenie ozabezpieczeniu
ja stosuje ta metode od ok roku i nie zawiodla tylko jestem w sytuacji ze ewentualna ciaza mnie ucieszy ;)wiec zawsze mam nadzieJE ze zawiedzie i bedzie dzidzius a do tej pory nie ma wiec jakas skutecznosc ma jesli absolutnie nie chcesz czy nie mozesz miec dziecka nie ryzykuj
Podobno nie daje to 100% pewności. Tak twierdzą lekarze. ![]()
Miałam na studiach seksuologię i zapamietalam bardzo dobrze jedna wazna rzecz. Ze stosunek przerywany nie chroni przed ciazą ponieważ na członku znajduje się sluz nawilżający zwany preejakulatem i już w nim znajduje się dużo wieksze stezenie plemników niż później w spermie w czasie wytrysku...
Moim zdaniem stosunek przerywany to żadne zabezpieczenie...plemniki sa też w wydzielinie poprzedzającej wytrysk,więc jakos nie wierze w to ze daje to jakiekolwiek zabezpieczenie
Ja , w ten sposób, kocham sie z moim facetem od roku.. I teraz wiem, że mieliśmy więcej szczęścia niż rozumu!! W zeszłym tygodniu przeszłam najgorsze chwile w moim życiu, bo spóźniał mi się okres.. Działy mi się "siódme światy".. Potem okazało się, że w jakiś niesamowity sposób źle policzyłam sobie cykl, co w konsekwencji doprowadziło do obaw, że mogę być w ciąży.. I choć mój partner zapewniał mnie, że nic nie może się zdarzyć, bo uważał, to ja miałam w myśli te wszystkie posty, zdania, które tu zamieściłyście/ liście .. Obiecałam sobie, że jeśli to wszystko skończy się na strachu, to nigdy więcej nie dopuszczę do takiej sytuacji. Lekcja była porządna i choć sama ją sobie zafundowałam (okres dostałam zgodnie z terminem), to przenigdy nie będę tak ryzykować, bo nie chcę być jeszcze mamą.. Nigdy więcej stosunku przerywanego !!!!!
Strony: 1