Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
wierzycie w reiki?czy to działa?macie jakieś doświadczenia?![]()
Podobno działa i pomaga
. Poznałam kilka osób, które mają ukończone różne stopnie reiki (od pierwszego stopnia po mistrza). Sama nie poddałam się takim zabiegom, więc na własnej skórze nie mogę potwierdzić czy to działa. Może warto spróbować?
a co to w ogóle jest reiki jeśli można zapytać?
Rei Ki w naszym języku można nazwać Światłem Miłości. Ręce osoby inicjowanej są przystosowane do przekazywania tego światła w świat materii. Zapewniam, że działa i to zawsze dla najwyższego dobra.
Jestem od lat sansai Shihan, co w naszych realiach oznacza nauczyciela uprawnionego do inicjowania wszystkich stopni. Określeniem bardziej znanym jest wielki mistrz Rei Ki.
Możliwości pracy z energiami są dla małego człowieka zawsze zdumiewające i budzące zachwyt.
Warto przyjąć inicjację I stopnia, by żyć w harmonii, a II stopień daje możliwość bycia mistrzem własnego życia.
Pozdrawiam z Miłością
Ja pierwszy raz o Reiki uslyszalam jakies dwa tyg.temu. Opowiadala mi o tej technice pewna pani psycholog z ktora lezalam w lozku. Jej dobra znajoma jest "specjalista reiki"...bardzo mnie ten temat zaciekawil i zaczelam sporo czytac....jeszcze nie probowalam, bo jest to dosc kosztowna przyjemnosc, jednak bylam pod wrazeniem historii ktore opowiadala mi tamta kobieta.
a może coś wiecej na ten temat ktoś doda? zaciekawił mnie temat i już koniec wątku.............
gothica napisał:
wierzycie w reiki?czy to działa?macie jakieś doświadczenia?
W Reiki sie nie wierzy , Reiki sie czuje.
Reiki to Energia którą sie czuje lub nie. Reiki mozna nazwac uzdrawianiem duszy i ciala. Jest to konkretna energia którą sie czuje podaczas zabiegu.