moja kobieta trwa w nieudanym związku małżeńskim i spotyka się z innym - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » moja kobieta trwa w nieudanym związku małżeńskim i spotyka się z innym

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 28 ]

1

Temat: moja kobieta trwa w nieudanym związku małżeńskim i spotyka się z innym

Drodzy forumowicze.!!!Proszę o pomoc.

Poznałem wspaniałą kobietę. Niestety trwa ona w nieudanym związku małżeńskim z którego ma 2 dzieci. Mąż jej nie interesuje się dziećmi i domem. Poniża ją, wyzywa, robi awantury przy dzieciach. Ona boi się odejść od niego bo uważa że sobie nie poradzi sama - przecież ja jestem wspieram ją. Jest ona osobą bardzo nieufną. Kochamy się, jest nam razem dobrze. Liczyłem na to że ona rozwiąże ten problem z mężem lub przy pomocy swoich rodziców. Tak się nie stało. Bardzo ją kocham i chce z nią być. Mam bardzo dobry kontakt z jej dziećmi. Dzieci mnie akceptują. Kocham jej dzieci jak swoje, jestem bardzo za nimi. Ona także odwzajemnia moje uczucie ale ona jest jednym wielkim kłębkiem nerwów. Jak jej pomóc??? Chcemy być razem zabiegam o nią, staram się. Zrezygnowałem z pracy podejmując inną aby jak najwięcej czasu z nią spędzać i z dziećmi aby mogła się przekonać do mojej osoby. Przekonała się ale boi się gdyż była zastraszana przez męża. Boi się odejść od niego. Nie wiem co robić jak postąpić ..... odejść bez walki???... sam nie wiem....... jedno jest pewne bardzo się kochamy.....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: moja kobieta trwa w nieudanym związku małżeńskim i spotyka się z innym

Gaba ciężka sytuacja. Ale nie poddawaj się walcz o swoją kobietę. Ona jest zagubiona, ale skoro jesteś pewny tego że ona czuje do Ciebie to co Ty do niej to walcz. Zastraszanie przez partnera jest głównym powodem dla którego kobiety trwają w chorych związkach. Niestety nie mam pojęcia jak mógłbyś ją przekonać do tego ostatecznego kroku.

3

Staram się o nią. Zabiegam o nią. Czasem sobie myślę może ona jest nie dla mnie.......................;(  Mąż jej nie pozwala pracować wyzywa ją, od k...wy... nie wiem jak jej pomóc.... Nie szanuje ją. A najgorsze jest to, że dzieci patrzą na to wszystko ....

4

Staram się iść na kompromis w wielu kwestiach, nie sprawdzam jej tak jak to robi jej mąż.... szanuję ją bardzo....bardzo ją kocham

5

Poza tym jest ona nieufna w stosunku do mnie. Sprawdza mnie. Wielokrotnie przekonała się, że nie mam nic do ukrycia... staram się o nią zabiegać, o jej uczucia..... lecz czasami brakuje mi siły, aby walczyć.....czasami myślę sobie, że inna kobieta była by uradowana mając takiego faceta..... piszę tu bo pochodzę z domu wielodzietnego i nie mogę pojąć, że można robić taką krzywdę bliskiej sercu drugiej osobie....wielokrotnie proszę ją o coś, lecz ona nie wykazuje zainteresowania, zbywa mnie, czasami traktuje mnie jak powietrze....nie wiem z czego wynika taki jej stosunek do mojej osoby, nigdy nie dałem powodu do złości, czy zazdrości.........nie odejdę będę zabiegał dalej... proszę o rady

6

Myślę że ten lęk który ona ma sobie jest głęboko w niej i aby się mogła uwolnić powinna porozmawiać z psychologiem. Ona niszczy swoje życie tylko dlatego że się boi. Dodatkowo tak jak wspomniałeś patrzą na to dzieci. To że ona nie umie Tobie do końca zaufać to oczywiste, skoro mąż ją traktuje w taki sposób, ona się boi ludzi. Ja również zostałam skrzywdzona przez wydawać się mogło bliskie mi osoby i również czułam dystans do ludzi, ale ja sama się zdecydowałam pójść do psychologa. A próbowałeś z nią rozmawiać na temat jej lęków, obaw itp!?

7

Próbowałem ale ona szybko ucina temat...:(...nie chce rozmawiać o tym o mówi wprost że boi się męża

8 Ostatnio edytowany przez syla135 (2011-06-28 13:25:40)

a ja bym poszla do jakiejs poradni np osrodek inetrwencji kryzysowej, zapytac jak jej pomoc, tam sa ludzie z doswiadczeniem.
poza tym psycholog napewno sie przyda, a poza tym, jak dlugo jestescie razem? jesli dlugo to powinna uspokoic sie troche, msyle ze boi sie ze ja zostawisz i zostanie na lodzie, albo zaczniesz ja traktowac tak samo jak maz, bo niby czemu mialby sie jej trafic lepszy afcet(takie kobiety zle mysla o sobie)
ale wedlog mnie powinienes przy spokojnej rozmowie powiedziec przede wszystkim ze ja i jej dzieci kochasz, ze bardzo ci na niej zalezy i chcesz jej dac wszystko co najlepsze, ale nie dasz rady walczy z sama nia. ze jestes jej w stanie dac mieszkanie i na poczatku utrzymanie a przede wszystkim swoja milosc i spokoj i jesli i ona chce tego niech zdecyduje, ze np czekasz na decyzje 2tyg. aby sama pomyslala czy chce tkwic w tym malznestwie jak z toba bedzie ci lepiej, powiedz ze pomozesz jej, wesprzesz na kazdym kroku, ze ochronisz ja przed mezem ze sobie razem poradzicie, ze i dzieci i ona zasluguja na lepsze zycie. i katygorycznie kazalabym sie zastanowic co chce dalej. nie mozna w tym tkwic, mysle ze powineines byc stanowczy, bo prozby juz nie daja skutku
z drugiej strony etraz tak pomyslalam moze wcale nie jest tak zle jak ona mowi w jej malznestwie. w koncu wciaz chce z nim byc. rozumiem ze jest zastraszona ale jesli ma do kogo odejsc, jesli wie ze bedzie jej i dzieciom lepiej to nie wiem dlaczego sie trzyma, przeciez zdaje sobie sparwe ze to nie jest czlowiek jakis wylaczony z prawa i jakby zrobil krzywde to i on zdaje sobie sprawe ze poniesie tego konsekfencje. nie jest bezkarny, owszem, odejscie to walka, walka o nia aby poszla do psychologa i odzyskala swoja samoocene, walka o dzieci, walka o rozowd, ale mowie ci...mowie jej jako zastraszonej kobiecie, kochana warto! niech sprawdzi jak mozna gleboko i spokojnie oddychac, jak nie denerwowac sie gdy dzoani tel, jak nie nasluchiwac krokow kto idzie...
trzymam za ciebie kciuki

9

Staram się o nią nadal. ona nie chce nigdzie ze mną wychodzić bo boi się że znajomi jej męża nas zobaczą... nie wiem czas pokaże jak to się rozstrzygnie...:(

10

iiiiii sytuacja w dalszym ciągu nie rozwiązała się... ona nib6y chce być ze mną niby nie............ciągle się boi że konsekwencje tego będą duże...kocham ją bardzo jak o nią walczyć?? doradźcie proszę........;(( kiedy jej nie ma to łażę po ścianach... trudno bez niej mi żyć.. zależy mi bardzo cały czas to udowadniam a ona ciągle mówi że boi się zaufać.........  ;((  ciągle ma humory.... doszukuje się kłamstw których z mojej strony nie ma.... pomóżcie proszę o złotą radę, dobrą radę...  ;((

11

Często o niej myślę nie mogę się doczekać kolejnego spotkania z nią z jej dziećmi .. brakuje mi jej bardzo a może to coś ze mną jest nie tak że ona mnie tak traktuje?? Wyzywa mnie ok kurwiarza....przykre ale prawdziwe nigdy nie dałem jej powodu do takich wyzwisk jak jej pomóc?? dlaczego ona mnie tak traktuje????? Dlaczego wszystkich podciąga pod jedną miarkę??/ nie każdy jest taki jak jej mąż... przykro mi że tak mnie traktuje a traktuje mnie jak takie gówno, patyk..

12

Czy ona bawi sie mną i moim uczuciem?? czy to wyrafinowanie z jej strony??? sam nie wiem.  ;( czasem myślę o tym żeby się powiesić bez niej nie chce żyć...;((

13

Pomóżcie mi trochę radą... ;((

14

jeżeli tak cie traktuje to rozważ czy aby na pewno chcesz z nią być??
bo zakładając,że będziecie ze sobą a ona w dalszym ciągu nie zmieni swojego podejścia do ciebie?to co wtedy ?będziesz z kobietą,którą kochasz i która traktuje cię przedmiotowo.
jestem w stanie wiele zrozumieć,przechodzi ciężki okres..boi się odejść itd..
a ciebie tak traktuje ponieważ czuje,że tym razem to ona ma nad kimś przewagę...
jest osobą znerwicowaną..
ale to nie daje jej prawa do poniżania ciebie.
powiedz jej jasno i wyraźnie,że jest ci przykro gdy tak do ciebie mówi i ty tego nie chcesz.
i tak sobie myślę,że z dystansem powinieneś podejśc do tego wszystkiego,już przywiązaleś się do jej dzieci,a jeśli ona zostanie przy mężu to będziesz cierpiał:(
ona sama musi zrozumieć,że potrzebuje pomocy choćby psychologa.
na siłe nic nie zrobisz.
pozdrawaim

15

mówię jej często i pytam dlaczego mnie tak traktuje nigdy nie dała klarownej odpowiedzi.  ;((  w smsach pisze że kocha a po jakimś czasie potrafi powiedzieć spadaj....... oto traktowanie poważnie mojej osoby... ja topię oczy serce a ona mnie tak traktuje .. przykre bolesne ale prawdziwe

16

Bardzo ją kocham, zależy mi na niej, bez niej  nie ma nic..  ;((

17

nie pisz posta pod postem bo nie wolno:D

jesteś pewny,że ona kocha ciebie?
jak dla mnie za bardzo się nakręcasz-bez obrazy.
weź sprawy w swoje ręce i pokaż jej ,że jesteś facetem.
mówisz,że jej pomagasz i gdyby odeszła od męża nie byłby problemu..
to może rozważcie zamieszkanie razem?
tylko musicie byc ostrożni ze względu na dzieci,bo one najszybciej przywiązują się do ludzi ,nowego otoczeni itd..
żeby później nie cierpiały,takie decyzje trzeba przemyśleć i podjąć razem.
chyba,że ona po prostu kocha swojego męża..

18

Proponowałem jej zamieszkanie razem nie chce ona bo się boi

19 Ostatnio edytowany przez madzia0311 (2011-07-14 15:29:47)

boi się,że co?
że nie zapewnisz im bezpieczeństwa,bytu ?czy czego?
ja na prawdę staram sie zrozumieć ale nie mogę:(\
jest jej źle z mężem chce od niego odejść-ma gdzie i w ogole,więc po co sama się skrzywdzi?

piszesz,że Poniża ją, wyzywa, robi awantury przy dzieciach..
więc jeśli ona tak strasznie cierpi to czemu nie odejdzie?
czeka aż zacznie ją bić?to ją zmotywuje?
a może wcale nie jest tak jak ci mówi?

20

gaba to dla mnie jakas dziecinada, wedlog mnie ona cie nie traktuje powaznie!
wykozystuje i oderagowuje swoje flustracje, a ty jak ciota je znosisz, mysle ze juz dawno zostala przekroczona granica szacunku, ale to twoja sprawa na co pozwalasz sobie, kochasz ja i to najwazniejsze chocby nasrala ci na glowe bedziesz zadowolony ze ona to zrobila, nie uwazasz ze to za wiele to co ona wyrabia?
jesli jej zle to by juz dawno odeszla a wedlog mnie wcale nie jest najgorzej.
zastanow sie czy przez przypadek nie jestes juz od dawna wykorzystywany.
jak dla mnie to cos tu jest nie tak. a poza tym oni sa malznestwem, ona jest przy nim czy to nie wystarczajacy dowod?

21

Gaba w stu procentach rozumiem Twoja kobiete!!!zaraz Ci wszystko wyjasnie!!!Po pierwsze ja jestem w identycznej sytuacji jak twoja.Widzisz mąż tez bił mnei i ponizał,zastraszał wyzywał od najgorszych.Twoja kobieta tak jak i ja czuje sie bezbronna zamknieta w tym wszystkim,nie widzi zadnego rozwiazania.Jest bardzo nei pewna siebie.Kiedy ja zaczełam wychodzic do ludzi nie byłam juz ta smiała wygadana dziewczyna co kiedys.Cos we mnei umarło i nie wiem czy kiedykolwiek to wroci.Tak samo jest z nią.
ja zdobyłam sie na odwage i odeszłam mimo ze nie potrafie złozyc pozwu bo sie boje..nei iem czego..tego ze on bedzie sie mscił tego ze jakims cudem odbierze mi dziecko.Mysle ze gdybym do tego wszystkiego miała kogos a bardzo tego potrzebuje, bała bym sie ze maz moglby cos zrobic mojemu partnerowi a ponadto bała bym sie ze wykoprzysta moj zwiazek przeciwko mnie w sadzie. Dlaczego ona Cie sprawdza? Zrozum bardzo zawiodła sie na męzczyźnie który kiedyś miał dać jej stabilizacje.Ona urodziła mu dzieci miała nadzieje ze bedzie dobrym ojcem,ze stworza im dom...Boi sie ze Ty po czasie staniesz sie taki sam.I tu nie pomoga zapewnienia...Bo to jest rana po ktorej w głowie pozostaje ogromna blizna... Ona nei chce sie wyprowadzic z Toba bo sie boi ze jesli Wam nie wyjdzie nie bedzie miala gdzie sie podziac i faktycznie wtedy sobie nie poradzi.Boi sie zwiazku...kolejnego zwiazku...boi sie ze po czasie staniesz sie taki jak jej maz... mi tez ludize radzili :"odejdz"zostaw go...tylko to nie jest takie proste.Ogromnie trudno jest byc w jakichkolwiek stosunkach z tak skrzywdzona kobieta.
Ja wiem,ze moge byc z kims, spotykac sie isc do kina jechac na wakacje ale nic wiecej.Żadnego mieszkania razem zadnego slubu tak bardzo mi zostały wszystkie demoniczne chwile w głowie

22

Fioleczka napisał/a:

Gaba w stu procentach rozumiem Twoja kobiete!!!zaraz Ci wszystko wyjasnie!!!Po pierwsze ja jestem w identycznej sytuacji jak twoja.Widzisz mąż tez bił mnei i ponizał,zastraszał wyzywał od najgorszych.Twoja kobieta tak jak i ja czuje sie bezbronna zamknieta w tym wszystkim,nie widzi zadnego rozwiazania.Jest bardzo nei pewna siebie.Kiedy ja zaczełam wychodzic do ludzi nie byłam juz ta smiała wygadana dziewczyna co kiedys.Cos we mnei umarło i nie wiem czy kiedykolwiek to wroci.Tak samo jest z nią.
ja zdobyłam sie na odwage i odeszłam mimo ze nie potrafie złozyc pozwu bo sie boje..nei iem czego..tego ze on bedzie sie mscił tego ze jakims cudem odbierze mi dziecko.Mysle ze gdybym do tego wszystkiego miała kogos a bardzo tego potrzebuje, bała bym sie ze maz moglby cos zrobic mojemu partnerowi a ponadto bała bym sie ze wykoprzysta moj zwiazek przeciwko mnie w sadzie. Dlaczego ona Cie sprawdza? Zrozum bardzo zawiodła sie na męzczyźnie który kiedyś miał dać jej stabilizacje.Ona urodziła mu dzieci miała nadzieje ze bedzie dobrym ojcem,ze stworza im dom...Boi sie ze Ty po czasie staniesz sie taki sam.I tu nie pomoga zapewnienia...Bo to jest rana po ktorej w głowie pozostaje ogromna blizna... Ona nei chce sie wyprowadzic z Toba bo sie boi ze jesli Wam nie wyjdzie nie bedzie miala gdzie sie podziac i faktycznie wtedy sobie nie poradzi.Boi sie zwiazku...kolejnego zwiazku...boi sie ze po czasie staniesz sie taki jak jej maz... mi tez ludize radzili :"odejdz"zostaw go...tylko to nie jest takie proste.Ogromnie trudno jest byc w jakichkolwiek stosunkach z tak skrzywdzona kobieta.
Ja wiem,ze moge byc z kims, spotykac sie isc do kina jechac na wakacje ale nic wiecej.Żadnego mieszkania razem zadnego slubu tak bardzo mi zostały wszystkie demoniczne chwile w głowie

to smutne co piszesz:( taka młodziutka a już tak doświadczona przez życie:(

23

czasem zastanawiam sie czy ja mam szanse znalezc kogos i jeszcze ulozyc sobie zycie,dac dziecku dom... i coraz bardziej zaczynam watpic w szczesliwe zakonczenia

24 Ostatnio edytowany przez Gaba (2011-07-25 11:48:27)

każdy ma szanse.. każdy...trzeba wielu starań, wyrzeczeń, cierpliwości.......wiary....i na pewno się uda

25

......... no i zapadła długo oczekiwana decyzja ... rozstaliśmy się.....

26

jak to?co się stało?

27 Ostatnio edytowany przez Gaba (2011-08-08 14:06:38)

Zrezygnowała ze mnie..ona nie potrafi się określić jednoznacznie...raz mówi że mnie kocha raz mówi że nie..... zależy mi bardzo na niej ale nie będę jej zatrzymywał przy sobie na siłę.....ona musi sama zrozumieć i dojść do pewnych wniosków bo bez tego to moje starania staja się niepotrzebne....sam już nie wiem czy ona chce czy też nie chce być ze mną ...ona jest niezdecydowana......zrezygnowała a po chwili dzwoni i chce spotkań.........sam nie wiem jak to odbierać....

Posty [ 28 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » moja kobieta trwa w nieudanym związku małżeńskim i spotyka się z innym

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024