Jesteśmy 16 lat małżeństwem. Zdradził rok temu z kobietą zapoznaną przez internet - 3 dniowe jej odwiedziny pod moją nieobecność. Ktoś znajomy mi doniósł, mąż przyznał się. Moje rozczarowanie, straszny ból. Pozew rozwodowy złożony, lecz wycofany, obietnice męża. Chory związek , sprawdzanie komórki, brak zaufania. Lecz dalej ciągłe niespodzianki - miłosne smsy, kontaktują się , niedawno wyszły kontakty na skype- wideorozmowy nocami nawet po 3 godziny. Moje zalamanie , jego obietnice skończenia z nią , w które nie wierzę. Ona mieszka 100km. Pracuję w szkole, w wakacje lubię wyjeżdżać na działkę do rodziców, jego matka wyjechała na działkę nad morze na 3 miesiące. Zostało puste mieszkanie, to tam mąż odbył spotkanie z kochanką rok temu. Jak żyć z takim mężczyzną , a może rozstać się?
Jesteśmy 16 lat małżeństwem. Zdradził rok temu z kobietą zapoznaną przez internet - 3 dniowe jej odwiedziny pod moją nieobecność. Ktoś znajomy mi doniósł, mąż przyznał się. Moje rozczarowanie, straszny ból. Pozew rozwodowy złożony, lecz wycofany, obietnice męża. Chory związek , sprawdzanie komórki, brak zaufania. Lecz dalej ciągłe niespodzianki - miłosne smsy, kontaktują się , niedawno wyszły kontakty na skype- wideorozmowy nocami nawet po 3 godziny. Moje zalamanie , jego obietnice skończenia z nią , w które nie wierzę.(...) Jak żyć z takim mężczyzną , a może rozstać się?
Rabena współczuję. Sama będziesz musiała odpowiedzieć sobie na to pytanie niestety. Każdy wybiera to co dla niego najlepsze.
Jeżeli chcesz się dowiedzieć jak inni sobie radzą w takich sytuacjach poczytaj wątki : "jestem zdradzona żona", "grupa wsparcia dla kochających za bardzo" i "dlaczego zdradzani są głupi".
Trudny czas przed Tobą - życzę sił
Witaj Raben.
Bardzo Ci współczuje sama znajduję się w takim związku już ponad rok i nadal nie wiem jak postąpić tylko , że mój pan mąż nie przepraszał i nadal spotyka się z tą kobietą a ja jestem tym kto mu tylko przeszkadza.Już mnie nie Kocha a ja jeszcze chyba tak chociaż zdaje sobie sprawę że to nic już nie zmienię ale tkwię w tym związku jak w matni .Boje podjąć się decyzji która i tak prędzej czy później nastąpi bym wolał, żeby to zrobił on.
Pamiętaj o dwoch rzeczach:
1. To że wiesz o 1 zdradzie nie znaczy że byla jedyną !
2. Człowiekiem rządzą mechanizmy behawioralne: działanie - wina (?) - kara (?) = nauka & ewentualnie szansa na zmianę
jeśli nie wystąpiły elementy wina, kara, konsekwencje, a wszystko zostało rozgrzeszone to tylko kwestia czasu że dzialanie zostanie powielone
3. Człowieka moga wstrzymywać tylko 2 bariery: 1. on sam ... mozesz to nazwać sumieniem, ale nie do końca o to mi chodzi (jak widać mąż te bariery już przekroczył) 2. czynniki zewnętrzne na których mu zależy, czasami jest to religia, czasami opinia innych, .... rodzina, dzieci, miłość
Niestety decyzja jest w Tw rękach .... ale pomyśl o sobie!
5 2011-06-19 10:38:16 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2011-06-19 10:39:01)
(...) Jak żyć z takim mężczyzną , a może rozstać się?
Niestety, nikt nie odpowie Tobie na to, bo nie ma "jedynej słusznej odpowiedzi".
Odpowiedz sobie na pytania:
1. czy chcę z nim dalej żyć i mieszkać pod jednym dachem?
2. czy chcę odbudowywać nasz związek?
3. czy chcę pracować nad poprawą naszych relacji i postaw?
Odpowiadając na te pytania pamiętaj, by być egoistką. Być egoistką, tzn. pamiętać o swoich potrzebach, o swoich uczuciach, o swojej przyszłości, o sobie. Być egoistką, tzn. zapomnieć o opiniach innych, o tym "co ludzie powiedzą", o stereotypach.
Życzę Tobie dużo przyjaznych osób wokół.
Powodzenia.
zdradził i ostatnimi czasy wyszły ich rozmowy na skype et cetera?
facet ma chyba za dobrze, dwie kobitki na raz? to co robi, jest upokarzające, dla niego rzecz jasna, widać jaką jest namiastką człowieka.
zapytaj siebie, czy znowu będziesz w stanie zaufać, czy każdy jego sms przychodzący nie będzie wywoływał u Ciebie kłody w żołądku, a puste mieszkanie w wyobraźni wypełnisz tą kobietą. jak masz się męczyć, to się zastanów, on Ciebie skrzywdził, masz prawo teraz zadbać o swoje samopoczucie.
nie liczyłabym, że sytuacja się zmieni...zdradził, robi to dalej i będzie robił...
jak żyć? co robić? co myśleć?
żyć wbrew wszystkiemu własnym życiem, zadbać o własne dobro i spokój, myśleć tylko o sobie...być tu i teraz..