Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Zdrada - Rozstanie Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2007-08-16 22:49:18

zdezorientowana
Gość

Poprosił mnie o rękę a ja się waham!!!

Jestem z cudownym czlowiekiem, jest porządny, troskliwy, poprosił mnie o rękę, ale ja nie odpowiedziałam jeszcze, nie wiem, wydaje mi się,że może jeszcze spotkam kogoś lepszego...W tym związku jest wszystko takie poukładane a mnie brakuje szalaeństwa i przygody!!!Skąd właściwie się to wie,że spotkało się tego właściwego jedynego mężczyznę??? I że to jemu powinno siępowiedzieć "TAK"!!!

#2 2007-09-04 19:50:32

Carol
Net - EKSPERT

Re: Poprosił mnie o rękę a ja się waham!!!

Nie ma czegos takiego jak 100% pewnosc. Kobiety najbardziej kochane, wynoszone na rekach i usatysfakcjonowane zawsze znajda jakies "ale", "a co gdyby"...taka juz natura kobiety (powiedzialabym nawet ze ludzka). Mowia, ze dojrzalosc czlowieka polega na tym, ze dochodzi sie do takiego stanu, ze chce sie dazyc taka a nie inna droga, zdajac sobie przy tym sprawe z innych mozliwosci i alternatyw. Takie swoiste pogodzenie sie z tym co sie dotychczas wybralo i osiagnelo. Jest mnostwo rzeczy, ktore czlowiek moze robic (wybor studiow, miejsca pracy i rodzaju, dobor przyjaciol, przyjemnosci, etc.), ale na cos sie trzeba zdecydowac i okreslic przez to kim sie jest i czego od zycia sie pragnie. Proste powiedzenie "Nie szczęście człowieka, ale człowiek szczęście robi" , wskazuje nam, ze nawet najbardziej obdarzony przez los czlowiek, moze czuc sie nieszczesliwy, jesli nie odnajdzie szczescia w sobie!
"Zdezorientowana" mysle, ze to dobrze o Tobie swiadczy, ze dalas sobie czas na przemyslenie. Powinnas byc szczera ze swoim partnerem. Jesli, tak jak opisujesz jest cudownym i porzadnym czlowiekiem, to z cala pewnoscia zasluguje on na w pelni odwzajemnione uczucie i pewnosc z twojej strony, ze chcesz byc jego zona...na dobre i zle, na zawsze :-)
Zawsze moze byc tak, ze Ty wciaz jeszcze szukasz swojego prawdziwego szczescia, tej mitycznej "polowki". I nie ma w tym nic zlego!
Pamietaj, ze lepiej byc szczerym do bolu i otwartym, bo szkody jakie mozna wywolac podejmujac niepewna decyzje moga byc o wiele wieksze!

P.S. Co do "szalenstwa i przygody" ;-), kazda kobieta chyba choc troche tego pragnie (niektore to nawet preferuja zycie na krawedzi doznan emocjonalnych :-)) ale na tzw. szczycie nie mozna byc non-stop. Wkoncu zwiazek sie stabilizuje i wkrada sie proza zycia zwyczajnie...ale tez umacnia sie malzenstwo, im lepiej sie oboje malzonkow poznaje.

Psycholog z wyksztalcenia.
Obszar zainteresowan: piękno człowieka.

Dodaj odpowiedź

Stopka forum