Moje włosy ciągle się plączą.... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Moje włosy ciągle się plączą....

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Moje włosy ciągle się plączą....

Witam!

Mam problem, który teraz jak jest tak zimno i noszę szalik jeszcze bardziej się nasila;/
Bardzo, ale to bardzo plączą mi się włosy, nieważne ile nałożę swojej odżywki, a wypróbowałam ich już naprawdę wiele np. Dove, Gliss Kurr, nakładałam też jedwab w płynie....najpierw są super, jednak po czasie jest coraz gorzej...
mam bardzo długie, proste i wycieniowane włosy... choć były farbowane na blond to jednak są zdrowe, tylko bardzo podatne na plątanie...
Co może być przyczyną mojego problemu? Czy fakt, że mam długie włosy skazuje mnie na podobne problemy i muszę się z tym pogodzić czy może jednak coś da się na to poradzić?
Czy ktoś zna jakieś inne rady niż związywanie włosów ? Możecie polecić jakieś dobrze działające szampony, odżywki, maski?

Czekam na Wasze porady i z góry dziękuję za każdą pomoc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moje włosy ciągle się plączą....

Proponuję maseczkę z jedwabiem i witaminami- kładzie się ją na 5 min po umyciu a potem dobrze się spłukuje- jest super!

3

Włosy które się plączą często są suche jak pieprz, dlatego przede wszystkim trzeba je nawilżać na całej długości. Myj je  tak często, jak potrzeba, ale do pielęgnacji wybieraj szampony i odżywki nawilżające albo kosmetyki przeznaczone specjalnie do pielęgnacji włosów kręconych, które dodadzą im sprężystości i elastyczności. Bardzo ważna  odżywka. Dzięki niej włosy stają się bardziej "śliskie", nie plączą się i łatwiej je rozczesać bez szarpania i wyrywania. Ja ostatnio nawilżam moje niesforne włosy odzywką firmy Kerastase, Nutritive, Lait Vital Proteine ( u fryzjera albo w dobrych drogeriach są takie w saszetkach "jedno, dwurazowych" za 11 złotych, bo duża odżywka kosztuje sporo ( 150 ml kosztuje 75 zł) , a lepiej wcześniej wypróbować czy będzie Ci odpowiadać )

4 Ostatnio edytowany przez sueno6 (2008-11-26 09:54:04)

Aha. ...najdziwniejsze jest to że ja wcale nie mam suchych włosów...od dziecka miałam problem z platniem włosów...dlatego mama ścinała mnie krótko a ja nie wrzeszczałam przy rozczesywaniu;P
Spróbuję jednak poeksperymentować z jakimiś wymienionymi odzywkami...może pomoże;)
Dzięki!

5

Ja tam jestem chłopakiem i nie mam takich problemów xD. Ale słyszałem właśnie od mamy ( tongue ), że maseczka z jedwabiem pomaga smile

6

Moim zdaniem najlepsze odzywki to te bez splukiwania, poniewaz ulatwiaja rozczesywanie...
sama mam ten problem bo moje wlosy sa dosyc dlugie (do pasa).
Uzywam odzywki bez splukiwania Nivea straight & easy ale Nivea do wlosow kreconych i falowanych tez jest bardzo dobra i  wlosy sa lekkie.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Moje włosy ciągle się plączą....

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024