Czy ktoś ma tak spaprane życie jak ja - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy ktoś ma tak spaprane życie jak ja

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1

Temat: Czy ktoś ma tak spaprane życie jak ja

Nie wiem czy ktoś sobie tak pogmatwał życie jak ja. Mam 33 lata. Nie pracuję. Mam dwójkę dzieci i nieudane małżeństwo.Chciałabym coś zmienić, ale nie jest tak łatwo znaleźć pracę jak się dwa lata siedziało w domu. nie widzę wyjścia z mojej sytuacji. Po prostu muszę trwać i żyć chociażby dla dzieci, bo ja już nie będę szczęśliwa.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy ktoś ma tak spaprane życie jak ja

Kochana AGNADO głowa do góry! To że teraz jest ci źle i czujesz się przegrana, to wcale nie znaczy że tak będzie zawsze! Na sam początek postaraj się znaleźć prace, wiem że to może okazać się trudne w dzisiejszych realiach, ale mimo to nie trać nadziei i składaj podania gdzie się da. Musisz wyjść z domu, przebywać między ludźmi, a wtedy na pewno kogoś znajdziesz. Nie wiem w jakim jesteś wieku, ale to nie ma znaczenia, bo miłość można znaleźć niezależnie czy ma się 25 czy 50 lat. Wiem że jest ci ciężko ale musisz się z tego podnieść i pokazać że jesteś silną i zaradną kobietą. W żadnym wypadku nie powinnaś się załamywać, to do niczego nie prowadzi. Może masz za sobą nieudane małżeństwo, ale nie jesteś sama, masz dwójkę dzieci, masz dla kogo żyć i dla kogo się starać. Nie zapominaj o tym!
Życzę dużo siły!
Powodzenia!

3

agnada napisał/a:

Nie wiem czy ktoś sobie tak pogmatwał życie jak ja. Mam 33 lata. Nie pracuję. Mam dwójkę dzieci i nieudane małżeństwo.Chciałabym coś zmienić, ale nie jest tak łatwo znaleźć pracę jak się dwa lata siedziało w domu. nie widzę wyjścia z mojej sytuacji. Po prostu muszę trwać i żyć chociażby dla dzieci, bo ja już nie będę szczęśliwa.

A kto powiedział że nie bedziesz szczęsliwa? prezydent? wrózka?  ksiądz?

Dwa lata siedziałas w domu... wybacz pytanie ale czy  jestes niepełnosprawna że uważasz że w wieku 33 lat z dwoma nogami i rekoma nieznajdziesz pracy? czy po prostu nie wierzysz że ja znajdziesz?

bo Ty chyba nie wierzysz że możesz być szczęśliwa bo tak naprawde to jesli bardzo bedziesz chciała to bedziesz najszczęsliwsza na świecie...

4

Byłam już na tylu rozmowach w sprawie pracy i zawsze słyszę, że albo mam za małe doświadczenie, albo nie mam tego co jest wymagane. Na jedno miejsce jest po kilkanaście a czasem może i setki bezrobotnych.
Co do mojego życia to tkwię w małżeństwie, chociaż stale jestem obrażana wyzywana, ale jakbym sama utrzymała dzieci skoro nie mam pracy.

5

"nie widzę wyjścia z mojej sytuacji. Po prostu muszę trwać i żyć chociażby dla dzieci, bo ja już nie będę szczęśliwa."

masz dwa warianty:
1]dołujesz sie dalej i robisz z siebie ofiarę, roztaczasz wokół siebie aurę niepowodzenia i braku nadziei
2]bierzesz się za siebie, robisz małe kroczki które z dnia na dzień są większe i mocniejsze, podnosisz się i patrzysz z nadzieją na następny dzień.
żyjesz dla siebie , dla dzieci i nikt nie skreśla Twojego życia sercowego.

i wybacz, ale nie masz wyboru, musisz wybrać nr 2 smile

uszy do góry!
niemożliwe nie istnieje, najważniejsze jest podejście i wiara smile
jesteś doświadczoną kobietą, która znalazła się w punkcie życia który zmusza do myślenia! musisz to dobrze wykorzystać! wykorzystaj doświadczenie. Masz cudowne dzieci, ciesz się z tego co masz smile powoli , ale ułozy się smile

6

moze pomysl o wlasnym malym biznesie... poszperaj w internecie, przygladaj sie temu co sie dzieje , zajzyj tu zajzyj tam...moze masz profesje lub pasje ktora na to by Ci pozwolila.. teraz na otwieranie wlasnej dzialalnosci mozna dostac dotacje, jak ja rozkrecisz troszke bardziej mozesz dostac kolejna itd...takze moze w ta strone powinnas pomyslec?...masz dola, a z dola nie widac za wiele perspektyw...postaraj sie wziasc los w swoje rece, moze masz przyjaciolke/znajoma z ktora mogla bys cos otworzyc... pomysl o tym...
pzdr

7

Pierdzielisz głupoty agnada.. głowa do góry i jazda... Ja byłęm na kilkudziesieciu rozmowach w sprawie pracy i tez to samo usłyszałem... i co?? zyje dalej... nie zabiło mnie to, ciagle zyje i szukam dalej. Internet dzisiaj oferuje wiele mozliwości zarobku jak dobrze poszperasz to znajdziesz sporo kursów online i podszkolisz sie w wielu rzeczach.. Nabędziesz nowych umiejetnosci a po poprawi samopoczucie i pewność siebie. Sam jestem w podobnej sytuacji tyle ze pracy nie mam tyle ze ja pozyczyłem sporo kasy znajomemu na gebe i nagle on przestał byc znajomym... Wiesz nawet mi chodziło po głowie zeby jechac wziaść pałe Basseballową i rozwalic mu łeb... ale troche inaczej... jutro tez jest dzien..wiec zaciskam zeby i szukam nowych rozwiazań.. biznes przyszedł mi do głowy niedawno... zrobiłem biznesplan ale troche kasy brak.. no cóz..bywa..ale plan juz jest i w głowie szukanie sposobów na realizacje.... Szukaj motywacji. Masz dzieci?? co ich przyszłością?? chciałabyś zeby były z Ciebie dumne?? ze ich mama jest bardzo silna kobietą i daje rade??

8

Jasne, niektórzy są w zdecydowanie gorszej sytuacji a jednak dają radę. Nabierz trochę pewności siebie, zacznij myśleć, że to ty masz wpływ na swoje życie, że wszystko da się zmienić przy odpowiedniej dozie samozaparcia.

9

ja mam

10

A ja ta sobie myślę, że jak idziesz na rozmowę w sprawie pracy, to pokazujesz, że wiesz, że i tak się nie uda. To widać.
Masz skończone studia? Może warto by było, żebyś zrobiła sobie jakiś kurs albo studia podyplomowe? I przede wszystkim, masz dzieci, które są całym Twoim światem. To już jest powód do tego, żeby się cieszyć.
Piszesz, że tkwisz w beznadziejnym małżeństwie. Tutaj widzę jakiś zaczątek Twoich problemów. Facet Cie nie szanuje, a Ty się przez to dołujesz i nie masz na nic chęci.
Zawalcz o siebie, jesteś młodą kobietą. Uważam, że jesteś na tyle wartościowa, że znajdziesz sobie coś. Moja mama też miała niezłego doła przez ojca, bo ją zdradził. Rozwiodła się z nim, wywaliła go z domu i zmieniła pracę. W wieku 45 lat. I co, dało się? Porobiła kursy, studia podyplomowe, mianowanego i nieźle zarabia. Ale wzięła się w garść, bo miała dzieci, które trzeba wyżywić i ubrać. Miała tylko nas, ale szukała rozwiązań. Porozmawiaj z rodzicami, może oni będą w stanie Ci pomóc.
I przede wszystkim- GŁOWA DO GÓRY!

11

Dla kobiet w Twojej sytuacji które wypadły z rynku pracy po urodzeniu dziecka są szkolenia spotkania z doradca zawodowym a nawet dotacje na start własnego biznesu. Jesteś grupa uprzywilejowana i korzystaj. Projekty się kończą. Jeszcze rok... Wiec nie marudx tylko do roboty. Jesteś tez idealnym beneficjentem w twoim miejscowym powiatowym urzędzie pracy. Za aktywizacje takich osób jak ty maja dodatkowe punkty:)))

12

Niestety na studia mnie nie stać. Pytałam w Urzędzie Pracy o szkolenia, ale nie ma już miejsc, bo urząd pracy dostał mniej kasy i w związku z tym były tylko dwa szkolenia na które zakwalifikowały się osoby czekające na szkolenie z poprzedniego roku.
Starałam się też dostać się na staż w jakimś urzędzie był tylko na trzy miesiące
myślałam dobre i to, ale co z tego jak było ze mną sześć kandydatek i niestety  mnie nie wybrali.
Takie życie. Na moich rodziców nie mam co liczyć. Dobrze wiem jak miałabym wypominane i co by mi mówili gdybym się rozwiodła. Czasem chciałabym wyjechać z dziećmi na koniec świata...

13

Dziś byłam na kolejnej rozmowie i nici z tego...facet mi powiedział że potrzebuje kogoś z doświadczeniem. Zapisałam się na jężyk obcy z Urzędu Pracy, ale jeszcze nie wiem czy mnie zakwalifikują. Takie życie.

14

agnada napisał/a:

Mam 47 lat, trójkę dzieci i dwadzieścia lat nie pracowałam - zajmowałam się domem. Nieudanego małżeństwa już nie mam - miesiąc temu szczęśliwie się zakończyło.
Zapraszam Cię do mojego wątku "Mój wymarzony rozwód", tam jest cała historia, krok po kroku.
Ja WIEM, że da się zmienić swoje życie. Nie jest łatwo (szczerze - jest cholernie trudno), ale da się , na 100%.
Życzę Ci tego z całego serca.

15

marynarka napisał/a:
agnada napisał/a:

Nie wiem czy ktoś sobie tak pogmatwał życie jak ja. Mam 33 lata. Nie pracuję. Mam dwójkę dzieci i nieudane małżeństwo.Chciałabym coś zmienić, ale nie jest tak łatwo znaleźć pracę jak się dwa lata siedziało w domu. nie widzę wyjścia z mojej sytuacji.

Mam 47 lat, trójkę dzieci i dwadzieścia lat nie pracowałam - zajmowałam się domem. Nieudanego małżeństwa już nie mam - miesiąc temu szczęśliwie się zakończyło.(...)
Ja WIEM, że da się zmienić swoje życie. Nie jest łatwo (szczerze - jest cholernie trudno), ale da się , na 100%.
Życzę Ci tego z całego serca.

Da się smile Trzeba na to dużo czasu i dużo prób.
Nie jest łatwo - nikt nie obiecywał, że będzie.
Nie pracowałam 10 lat po urodzeniu dziecka. Przeszłam 3 kursy zbliżone do mojego zawodu i nic... Potem zmieniłam zawód. WSZYSTKO za pośrednictwem urzędu pracy. Dodam, że miałam już ponad 40 lat. Udało się smile Pracuję, zrobiłam licencjat. Trwało długo, było ciężko - ale MOŻNA.
Trzeba bardzo chcieć i być niezwykle upartym smile

16 Ostatnio edytowany przez agnada (2011-06-10 09:48:50)

Dziękuję wam za dobre słowa.
Wiem, ze niektórym się udaje, ale ja niestety jestem osobą, która szybko się załamuje i nie wierzy w swoje możliwości.Tak zostałam wychowana. Rodzice nigdy mnie nie chwalili uważali, że to psuje dziecko. Ciągle słyszałam, że do niczego się nie nadaję.
Ciągle próbuję gdzieś się załapać. Znowu jestem przed kolejną rozmową o pracę. Nie zdawałam sobie sprawy, ze jest aż takie bezrobocie. Jest dużo kobiet, które nie są zarejestrowane w Urzędzie Pracy, a też szukają pracy. Trochę się nie dziwię, bo do Urzędu niejednokrotnie trzeba dojechać, a już jak ktoś weźmie jakieś skierowanie na rozmowę to trzeba trzy razy pojechać do urzędu: po skierowanie, do poleconej firmy i znowu do urzędu z odpowiedzią. Jak dla mnie to jest chore. Czy któryś z tych urzędników pomyślał że ta osoba bezrobotna musi mieć na dojazd.
Pozdrawiam Wszystkie osoby szukające pracy.

17

Każdemu się udaje, jesli tylko chce, jest uparty i dąży do wyznaczonego celu. Z Twoich wypowiedzi wynika, że masz słabą motywację, łatwo się poddajesz, nie wierzysz w siebie - a to niestety powoduje, że masz same niepowodzenia i jak dalej będziesz miała takie nastawienie to niestety, ale nic się nie zmieni, kolejna rozmowa skończy się bez efektu.

Nie same kwalifikacje i wykształcenie liczą się przy rotacji, ale Twoje nastawienie i pewność siebie. A tego Ci brakuje, już na starcie skazujesz się na niepowodzenie - piszesz zapisałam sie na kurs, ale nie wiem czy mnie zakwalifikują .. na pewno się nie uda, skoro nie wierzysz w to, ze moze sie udać.

18

33 lata i postawa pod tytułem: nic mnie w życiu już nie czeka. Załamka.

Ogarnij się koleżanko, bo za młoda jesteś, żeby się kłaść do grobu i umierać.

Piszesz, że od 2 lat nie pracujesz - a jaki zawód wykonywałaś wcześniej?

PS: pościemnianie w CV nie zawadzi!

19

Jestem po prostu realistką. Gdybym nie miała nadziei na znalezienie pracy to nie chodziłabym na te rozmowy. Łatwo powiedzieć bezrobotnemu głowa do góry jak się idzie na 101 rozmowę o pracę i nic z tego nie wynika.

20

zanim Edison ukazał światu żarówkę, miał 1000 prób.
jakby za 1001 razem sie poddał? byśmy teraz pewno wszystkie siedziały i sobie puszczały znaki dymne.
łazimy do skutku, robimy wszystko. trzeba się doszkalać, ba nawet samemu się uczyć (moja znajoma opanowała hiszpański przez Internet na poziomie podstawowym i może spokojnie wpisywać, że zna 2 obce języki)-trzeba się pchać! nie ważne ole razy upadasz ale ile wstajesz!

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy ktoś ma tak spaprane życie jak ja

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024