Chusteczki do higieny intymnej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Chusteczki do higieny intymnej

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Chusteczki do higieny intymnej

Ostatnio nie mogę się rozstać z tym produktem. Kiedy cały dzień latam po sklepach albo jestem w szkole i nie mam możliwości zadbać o ten komfort czystości miejsc intymnych, szczególnie tuż przed wizytą u ginekologa zaraz po szkole sięgam po chusteczki do higieny intymnej. Czy Wy również z nich korzystacie tak nałogowo jak ja? smile

Jeśli tak, to jakie marki polecacie? Pod względem skuteczności, zapachu (jednak te bezzapachowe nie dają mi takiego poczucia świeżości) i cenowym.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chusteczki do higieny intymnej

Nie używam ich nałogowo, bo są zwyczajnie niezdrowe. Tak częste używanie środków chemicznych w okolicach intymnych zaburza naszą naturalną florę bakteryjną (pomimo wszelkich informacji o kwaśnym pH i zawartości kwasu mlekowego, bla bla bla). Nawet podmywanie się płynem do higieny intymnej częściej niż raz dziennie nie jest zdrowe - moja ginekolog zawsze mi powtarzała, że jeśli potrzebuję się podmyć więcej niż raz w ciągu dnia, to najlepiej, żeby to zrobić samą wodą. Podobnie, kiedy jestem u ginekologa, używam bidetu, a nie chusteczek. Chusteczki lubię, ale staram się używać ich tylko wtedy, kiedy muszę.

3

a ja je zabieram na podróż, czy tez jak wiem że ide do lekarza i wiem że bedą mi potrzebne, czasem gdy jestem na weselu sie spoce i czuję dyskomfort i nie tylko w miejscach intymnych
dla mnie sa bardzo przydatne ale nie uzywam ich nałogowo :-)
równiez mój facet je uzywa, gdyz miał problem z pachwinami i by nie drażnić również sie nimi hmm wycierał
teraz stosuje z firmy kindii dzidziuś
a przedtem miałam z huggies czy jak sie to pisze  i tez sa w porządku :-)
teraz będe miała okazje popróbować innych bo dla dziecka :-) wiadomo każde jest inne i nie każde wszystko toleruje nawet jak pisze że odpowiednie dla dzieci

4

Oczywiście, że nie używam ich więcej niż dwa razy dziennie. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, ze zaburzają one naturalną florę bakteryjną, ale gdy poczuję się nieświeżo w ciągu dnia, to ich użyję. Podobnie przed ginekologiem. Oczywiście, że kiedy mam możliwość to po prostu biorę prysznic, albo się podmywam, ale zazwyczaj nie mam takiej możliwości także ich używam.

5 Ostatnio edytowany przez Izyta (2011-05-10 12:17:05)

Również używam gdy taka jest potrzeba, lepiej się czuje jeśli nie mam innej  możliwości odświeżenia.

6

Jeżeli chodzi o okolice intymne, to używam tylko Lactacyd'u. Zarówno chusteczek jak i płynu.
Średnio pachnie, ale poza tym chwalę sobie.

Chusteczek używam tylko w okres jak nie mam możliwości się podmyć ( jestem poza domem),a poza tym to raczej nigdy. Wolę się częściej 'opłukać' wodą niż miziać taką chusteczką.

7

Co do opłukania wodą, to też wolę to o wiele bardziej, niż chusteczki, ale to tylko wtedy gdy mam taką możliwość.

8

Nie ma się czego bać co do używania chusteczek- są bardzo ok. Nauczyłam się ich regularnie stosować w czasie ciąży gdzie potrzebowałam aby odświeżyć się częściej w ciągu dnia. Używam chusteczek do tej pory. Polubiłam markę efektima Pharmacare stosowałam w czasie ciąży i robie to do dnia dzisiejszego. Doskonale odświeżają i nigdy mnie nie podrażniły smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Chusteczki do higieny intymnej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024