Książka dla dziewięciolatka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KULTURA » Książka dla dziewięciolatka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29 ]

Temat: Książka dla dziewięciolatka

Szukam książki dla mojego dziewięcioletniego siostrzeńca. siostra mi podpowiedziała, że Michaś uwielbia książki, szczególnie w stylu Harrego Pottera a ja się na tym kompletnie nie znam sad. Dziewczyny pomóżcie!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Książka dla dziewięciolatka

tego typu książek jest coraz więcej, więc jest w czym wybierać:) jak czytał harrego to może przejrzyj co ma się pojawić niedługo na półkach dla dzieci w tym wieku i sprezentuj mu nowość:) też poszukam Ci czegoś;)

3

Masz rację z tą nowością. Przynajmniej będę miała pewność, że jeszcze nie czytał smile

4 Ostatnio edytowany przez Aliss (2011-05-08 15:47:36)

ooo tez bym byla zainteresowana jakas nowa ksiazka fantasy. Szukam prezentu na urodziny dla kuzynki (10 lat). Wiece to ten wiek, gdzie Zmierzch, Harry Potter i inne czarodziejskie stworzonka sa modne:P

5 Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2011-05-08 15:52:00)

Ja pamiętam, że gdy miałam jakoś 11 lat przeczytałam "Chłopcy z placu broni" (nie pamiętam autora) i bardzo mi się podobała ta książka. Jakiś rok temu wyszły Przygody mikołajka...

niestety nie lubie książek w stylu HP.

6

Podobno wysoko oceniana jest seria książek o Septimusie Heapie. Co prawda w Polsce są już od jakiegoś czasu, ale warto podpytać siostrę lub mamę kuzynki, czy dziecko czytało.

Również Terry Pratchett wydał kilka książek dla dzieci, też dość dawno co prawda, ale jednak. Tylko to mniej Harro-Potterowe.

7

CookieBitch ja szczerze też HP nie czytałam i jakoś mnie nigdy nie ciągnęło. Ale fantasy generalnie lubię, choć jak na razie czytałam tylko te dla dorosłych wink

Rosemarie co do Pratchetta, wstyd się przyznać, ale też nie czytałam -jeszcze. Moja koleżanka co jakiś czas zamieszcza jakiś cytat z Pratchetta na fb i bardzo podoba mi się ten rodzaj poczucia humoru.

A wracając do Michasia, to w weekend rozmawiałam z siostrą i ona też się trochę w tym nie łapie, bo chłopak sam sobie wypożycza ze szkolnej biblioteki. Nie wiem po kim o to ma ;P i co z niego wyrośnie!

PS. Rosemarie od czego mogłabym zacząć czytanie Pratchetta?

8

coś udało mi się znaleźć:) z nowości książkowych polecają Baśniobór Brandona Mulla - o tajemniczym lesie z wróżkami i innymi dziwnymi stworzeniami oraz różne serie o smokach- dużo się narobiło smoczych opowieści:P

9

o kurcze! A ja to czytałam smile tyle, że w wersji angielskiej. Na stronie księgarni znalazłam, że wychodzi 18 maja. Mam nadzieję, że będzie też wtedy w sklepach, bo imprezka urodzinowa jest 21, a przesyłka może nie dojść sad

10

Jak ja czekalam na ksiazke, tlumaczona, to w empiku pojawila sie juz z dniem premiery. Takze mysle, ze nie ma sie co martwic smile

Jesli chodzi i Pratchetta, to szczerze powiem nie wiem co mam dorqdzic, ile osob, tyle roznych zdan, ja osobiscie nie przepadam za wieloma pierwszymi tomami, lubie natomiast dalsze opowiadajace o Susan lub Lao-Tze.
Serii dla dzieci nie czytalam.

11

Rosemarie Pratchett, to już dla mnie smile. Mogłabyś mi polecić konkretne tytuły, bo laikiem jestem wink

A co do Baśnioboru, to znalazłam informację o prapremierze. Chyba od dziś w Relayu i Inmedio. Jak będę jakoś przechodziła to może zajrzę wink

12 Ostatnio edytowany przez wikaG (2011-05-12 14:03:31)

smile

Ciekawe - z tego co czytam to fajna ksiażka smile
Napiszcie coś więcej smile

13

Mudiwa napisał/a:

coś udało mi się znaleźć:) z nowości książkowych polecają Baśniobór Brandona Mulla - o tajemniczym lesie z wróżkami i innymi dziwnymi stworzeniami oraz różne serie o smokach- dużo się narobiło smoczych opowieści:P

juz o tym pisano:)

kuzynka lubi fantastyke... czy ta ksiazka by sie nadawala dla mnie? bo piszesz, ze sa serie o smokach... to myslalam ze ksiazka jest dla chlopcow:P

14

Dla dziewczyn też. Są wróżki, nimfy wodne itp. no i główną bohaterką jest dziewczynka.

PS. Ja już mam problem z głowy! Kupiłam smile jest super czarownica na okładce tongue

15

a mozesz wstawic zdjecie z okladka? smile

16

Aliss nie umiem sad

Za to znalazłam ich stronę. Na głownej jest ta sama czarownica co na okładce.

http://basniobor.pl/

17

hmm... bede musiala kupic ta ksiazke bo zapowiada sie ciekawie;) Jak ja kupie, to chyba sama szybko przeczytam tongue

18

Ja co prawda nie mam doswiadczenia z ksiazkami dla 9-10 latkow, ale tez bym obstawiala, 'modne' tytuly, 'Harry Potter' i inne podobne (fantazy).

Dodam tylko, ze sama uwielbiam ksiazki, majac lat 12 zaczytywalam sie powiesciami, a zaczelo sie od 'Lalki' B. Prusa.
Poza tym kiedys trafilam na 'Jezycjade' Malgorzaty Musierowicz, w zasadzie to zbior 16 ksiazek opowiadajacy o rodzinie Borejkow, bardzo polecam, choc jest to powiesc obyczajowa i bardziej moglaby spodobac sie dziewczynkom (w zasadzie 'Jezycjada' moglaby przypasc do gustu wszystkim, w kazdym wieku:))

19

Może poszukaj tutaj http://www.ksiazkidladziecka.pl/index.php?d=szukaj&szukaj=od_7_do_10_lat&szukaj_opis=1 .

20

Lalka to chyba zbyt powazna ksiazka - jeszcze bedzie miec okazje w liceum ja przeczytac:)
narazie niech zostanie ten Basniobor:D Trzeba bedzie poszukac na miescie:)

21

Aliss na stronie jest info, że dziś premiera, więc nie powinno być problemu wink

22

premiera jest dzis:D ale pojde jutro, bo mnie stratuja dzieciaki tongue moze jeszcze bedzie... a niedlugo podziele sie z wami wrazeniami po przeczytaniu:)

23

Aliss to napisz koniecznie jak wrażenia! U mnie imprezka urodzinowa jutro. Książka leży zapakowana. Mam nadzieję, że się spodoba wink

24

no juz mam ta ksiazke, przeczytalam juz 3 rozdzialy;D nie bede pisac co w nich jest bo inni nie beda mieli frajdy, ale powiem jedno...ksiazka wciaga, trzyma i nie puszcza:D swietna jest! jak najbardziej dla chlopcow i dziewczynek - glowni bohaterowie to rodzenstwo brat z siostra- i to dlatego:) bardzo rozwijajaca:)

25

"Dotyk mroku" D. Wieczorek, "Tajemnica klejnotu Nefertiti" chyba A. Stelmaszyk

26

Louve napisał/a:

"Dotyk mroku" D. Wieczorek, "Tajemnica klejnotu Nefertiti" chyba A. Stelmaszyk

Louve napisz coś więcej o tych książkach

PS. a ja znalazłam grę na stronie baśnioboru

http://basniobor.pl/#!prettyPhoto[flash]/0/

27 Ostatnio edytowany przez Aliss (2011-05-25 00:16:49)

zagralam w ta gre:) jak wam poszlo, ja mialam za pierwszym razem 65 pkt tongue bede trenowac:D

28

No ja za pierwszym razem miałam 50pare, teraz 40pare. Robię postępy big_smile

Posty [ 29 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KULTURA » Książka dla dziewięciolatka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024