Chciałabym wiedzieć jak wygląda, co się kryje pod tą nazwą i czy jesteście zadowoleni z jej efektów.
interesują mnie zarówno wypowiedzi terapeutów jak i pacjentów, za wszystkie z góry dziękuję ![]()
Na czym polega ta psychoterapia? Wiem, że mogę poczytać w Google, ale chodzi mi o wrażenia osób, które z niej skorzystały/korzystają.
Terapia oparta głównie na pracy z podświadomością, tym co wyparte, na szukaniu przyczyn i "grzebaniu" w dzieciństwie. To Ty głównie mówisz, terapeuta jest raczej obserwatorem, który czasem coś wtrąci,wskaże drogę, ale nie oczekuj pogaduszek z nim i konkretnych odpowiedzi. To Ty sama do nich dojdziesz. Może być trudna dla osób zamkniętych w sobie i mających trudności w nawiązaniu relacji i też tych, którzy oczekują rad i "zaprzyjaźniania" się z prowadzącym sesje.
W tej terapii wszystko ma swoje drugie, ukryte znaczenie. Odwołujesz sesję, spóźniasz się, przejęzyczasz się- tu nic nie dzieje się przypadkiem
Przedstawiłam swoją opinię (prawie rok czasu terapii), ale tyle ile osób tyle możesz usłyszeć opinii na temat tego nurtu terapii.
Skąd Twoje pytanie ? Co Ci da ta wiedza ?
pozdrawiam