Pajączki na twarzy - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2007-08-15 22:32:00

Maxymilka
Niewinne początki

Pajączki na twarzy

Zauważyłam na swojej skórze popękane nacznynka. Są na razie małe , dają się zamaskoać pudrem, ale boje się ,że będą się pogłębiać i będzie ich coraz więcej . Co obić by im zapobiec ?

#2 2007-08-15 22:34:13

Toni32
Gość Netkobiet

Re: Pajączki na twarzy

Przede wszystkim musisz unikać gorących kąpieli, opalania w solarium, sauny  - po prostu wszelkich zmian temperatury.

#3 2007-08-15 22:36:17

Kolik
Gość Netkobiet

Także powino się ograniczać jedzenie ostrych przypraw i pikantnych dań, palenia papierosów oraz picia alkoholu bo to wszystko ma wlyw na stan i kondycję skóry i pomaga w rozwoju pjaczków.

#4 2009-01-10 23:57:49

fragma26
Cioteczka Dobra Rada

U mnie też są widoczne rozszerzone naczynka i co jakiś czas odwiedzam dermatologa w celu zamknięcia ich laserem ,mam za sobą sporo takich zabiegów ale widać poprawę , dużo musiałam wydać pieniędzy  żeby zmniejszyć wielkość tych pajączków ale warto bo nie chcę w przyszłości mieć trądziku różowatego tak jak mój tata sie dorobił . Taki zabieg jest drogi , ja płacę za 1 zabieg 200 zł bo mnie nie stać na więcej ale co pół roku chodzę . Jeżeli masz nie wiele tych pajączków to myślę że wystarczy tylko jeden taki zabieg . Ja miałam kiedyś bardzo duzą plamkę na policzku dlatego ciężko się jej pozbyć , przy nosie też mam ale już mniej niż kiedyś i mniej widoczne są . Jeżeli chcesz spróbować tańszej metody to musisz znależć gabinet kosmetyczny gdzie mają taki sprzęt do elektrokoagulacji czy hydrolizy i tam też zamknie ci te naczynka . Na moje głęboko unaczynione naczynka nie działa ten zabieg mimo że byłam z 20 razy i nie widziałam różnicy bo mam za dużo tego . Jeżeli ktoś ma kilka małych naczynek to ten zabieg się sprawdza w tym przypadku!!!Powodzenia!!!

Idz za głosem serca i nie obracaj się za siebie bo inni mogą to wykorzystać ...Kocham taniec , on jest zwierciadłem mojej duszy!!!!

Stopka forum