niebieskie buty - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1 Ostatnio edytowany przez panna_m (2011-03-30 22:20:58)

Temat: niebieskie buty

Witam dziewczyny,
mam takie "ciuchowe" pytanie- co i w jakim kolorze założyłybyście do niebieskich butów na obcasie..? Mam jedną parę, nie przemyślałam zakupu i teraz mam wątpliwości w co się ubierać do nich, a szkoda mi nie chodzić, bo są wygodne i niezniszczone..
Buty mają obcas 6cm w kształcie "stożka", dość klasyczne, zaokrąglony przód. Kolor jest matowy, taki normalny niebieski (ciężko mi inaczej ten odcień określić), nie jakiś tam "odblask" wink
Mam granatową spódniczkę z materiału (inny odcień niż buty), którą uwielbiam nosić.
I teraz tak..
Czy do zestawu niebieskie buty + granatowa mini pasuje mi dżinsowa kurtka, lekko wytarta..?
Jaką "górę" założyłybyście do tego zestawu..?
Chciałabym, żeby nie wyszło to wszystko zbyt elegancko, stąd pytanie o dżinsową kurtkę, a buty- choć mało fikuśne pod względem kroju- jednak są niebieskie, a to niezbyt "poważny" kolor.. Biały top..? Jasna koszula odcinana pod biustem..? No nie wiem wink
Jak to widzicie?
Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam! big_smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: niebieskie buty

Ja przestrzegam zasady na zmianę- jeśli buty mam w jednym kolorze,to nogi uniwersalnie i góra w kolorze butów. Kiedyś robiłam zestaw z niebieskimi butami, może coś pomoże wink

http://www.polyvore.com/cgi/img-set/BQcDAAAAAwoDanBnAAAABC5vdXQKFmRJMkNYaUZiNEJHU3dmLXlmWUVlNFEAAAACaWQKAXgAAAAEc2l6ZQ.jpg

3 Ostatnio edytowany przez apoteoza23 (2011-03-31 10:12:13)

Myślę, że będzie za niebiesko.

Możesz pod kolor butów pomalować sobie paznokcie bądź dobrać torebkę albo pasek

Jeśli nie chcesz, żeby było za elegancko to może czarne rurki lub krótkie  jakieś szare spodenki (wówczas na czarne rajstopy ) i góra mogłaby być niebieska ale wtedy dodatki w innym kolorze...

edit:
http://www.we-dwoje.pl/files/Image/galerie/21848/galeria_we_dwoje_71.jpg
Buty w takim stylu skracają nogi wobec tego nie każdy może pozwolić sobie na założenie do nich spódnicy.

4

Dokładnie. Poznakoncie i torebkę możesz spokojnie dobrac pod kolor butów. Jednak jeśli chodzi o dół i górę, to np jeansowe spodnie (pasują prawie do wszystkiego) i jakąś białą bluzkę, kremowa, po prostu jakąś jasną i do tego np marynarkę jakąs lub ta dzisnwoą kurtkę. Myślę, że nie to nie bęzie jakoś źle wyglądać, bo sama niedkiedy tak chodzę:) jednak nie ubieraj wszystkiego pod kolor niebieskiego smile

5

Jeśli buty mają klasyczny kształt, a jedyną "fanaberią" jest ich kolor, to stworzenie ciekawego zestawu nie powinno być bardzo trudne.
Dużo zależy od tego jakie stylizacje wolisz.

Z niebieskimi butami spokojnie można stworzyć coś spokojnego: jeśli połączysz to z prostymi jeansami/innymi spodniami/klasyczną spódnicą
( i ciemne i jasne będą wyglądały dobrze ) a do tego z górą w stonowanym odcieniu: pasuję na pewno biały, czarny, szary, beżowy, pastelowy róż też będzie dobry. Do niektórych odcieni niebieskiego pasuje brąz.

Można też zaszaleć z kolorami, zwłaszcza, że są one modne w obecnym sezonie i to w połączeniach, których się nie spodziewałyśmy.
Tak więc niebieski łączony jest z pomarańczowym, arbuzowym różem, koralem, żółtym, turkusem. Ja osobiście bardzo lubię połączenie z czerwienią.
Oczywiście nie każdy odcień jest odpowiedni, ale wiadomo, że o kolorach nie da się rozmawiać, musisz więc kierować się intuicją. Tu też trzeba uważać, żeby nie skończyć jak "papuga" i pamiętać, że nie każdy kolor pasuje do naszego typu urody.

Jeśli chodzi o zestaw, o którym piszesz jest ok. Ja, żeby nie wyglądać zbyt poważnie, ubrałabym do tego jakiś szary top na przykład z zabawnym nadrukiem. Ważne też jest to jakie dobierzesz dodatki.
I zgadzam się z dziewczynami powyżej, unikałabym ubierania wszystkiego w jednym kolorze.

A niebieskie buty w zestawieniu z "małą czarną" mogą wyglądać naprawdę poważnie i elegancko wink

6 Ostatnio edytowany przez panna_m (2011-03-31 14:53:25)

Jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi, bardzo mi pomogłyście wink

http://img202.imageshack.us/i/dsc04207p.jpg/ -> zdjęcie butków (uwaga- nieprofesjonalne tło big_smile )

7

Moim zdanie do tych butów to na pewno dżinsy, czerń, szarość, biel,  beże. Myślę też że jeśli jesteś odważna, to i kolorowe połączenia były by spoko, coś takiego jak fiolet, pomarańcz...

Swoją drogą ładne buciki smile

8

A dziękuję wink

9

Ja jeszcze do tych wszystkich odpowiedzi dodam że możesz śmiało założyć niebieskie kolczyki.

10

DO jeansów i białych koszulek. Uwielbiam takie połączenie! A buty całkiem fajne- klasyczny model, więc nie masz się czego obawiać!

11

A ja dodam, że mogłabyś to ładnie uzupełnić szarym podkoszulkiem lub biała bluzka + szary żakiecik.;] Niech buty mówią same za siebie!

12

Zgodzę się w powyższymi wpisami - do niebieskich butów jeansy najlepiej, szare, czarne rurki. A na górę biały top

13

Ja założyłabym neutralne spodnie, szare, czarne i top tez podobny, a dodatkiem kolorystycznym do butów będzie pasek, albo torebka, pierwsza stylizacja McMiodek - rewelacyjna, ale bez niebieskiej torebki- jak dla mnie wolę szarą smile

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024