Spodnie.... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 43 ]

1

Temat: Spodnie....

Dziewczyny czy wy też mace wrażenie, że mimo tych setek sklepów i tony materiału, które w nich zalegają kupno dobrych spodni to jak znalżć igłę w stogu siana? Mam wrażenie, że wszystkie są szyte na jeden prosry kształt figury i wystarczy mieć lekko zaokrągloną figurę i już nie można kupić spodni, które by nie odstawały kiedy się siada, odsłaniając to czego w cale nie mam ochoty wszystkim pokazywać:(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Spodnie....

Zgadza sie! w dodatku że teraz mnóstwo jest tych leginsów hmm które moim zdaniem wyglądają wręcz ochydnie, tym bardziej że chodzi w tym 3/4 mista. Ja nie moge znaleść jeansów które by mi się podobały i które chciałabym kupić, więc żadnych dawno nie przymierzam.
Ale też mam problem kupić dobrze dopasowane spodnie, a nie jestem ani chuda ani przy kości.. Też zawsze coś odstaje hmm

3

No właśnie jesteśmy NORMALNE i mamy NORMALNE KOBIECE figury. Więc skoro nie dla nas, to dla kogo szyte są te modele?? Ja na prawdę pilnie potrzbuję spodni bo już poprostu nie długo nie będę miała w czym chodzić. Ale nie jestem w stanie wejść niż do 2 sklepów na raz bo mnie poprostu to bardzo męczy i zniechęca:(

4

Czesc,  ja mam problem z kupieniem czegokolwiek poczawszy od biustonosza poprzez spodnie, skonczywszy na plaszczu . Nie wiem czy w poblizu Twojego domu jest sklep " Next" albo TK MAXX  jesli nie, to warto sie wybrac nawet raz do roku z dziewczynami na zakupy do jakiegos pobliskiego z w/w sieci. Next jest calkiem dobrej jakosci i ,jak malo ktora firma trzyma rozmiar, TK MAXX natomiast ma chyba nieskonczona liczbe marek,z ktorych mozna znalezc cos dla siebie jak sie ma fuksa. Niestety lepszymi pomyslami nie dysponuje.

5

Ja ogólnie nie mam problemu ze spodniami..no chyba że długosć czasami bo często jak dobre w tyłku to za krótkie.

6

Zuz mnie też męczy chodzenie po sklepach tym bardziej jak nic fajnego dla siebie nie znajde i nie mam się z czego cieszyć, z reguły to nie lubie chodzić na zakupy

7

Nie znoszę tego chodzenia i bezowocnego szukania. Ale kiedy znajdę coś fajnego nie powiem żebym się nie cieszyła. Dziewczyny to wpisujmy tutaj może po krótce coś o naszej sylwetce i gdzie kupiłyście fajne spodnie.
To ja powtórzę, że szukam dopasowanych nie odstających w pasie spodni. Widział ktoś?:)

8

moim prolemem jest to ze szukam zawsze dość obcisłych spodi z prostą nogawką (niecierpie rurek) no  sklepie wydają sie ok, natomiast po 2-3 załozeniu rozciągają mi sie i wydają za duze - a potem słysz od mamy jej ulubiony tekst - dziecko jak ty schudłas, znowu nic nie jesz...

9

OOOO skądś to znam:) Jak w końcu rzeczywiście schudnę, pomyśli że jestem chora:) Na to znam tylko jeden sposób. Trzeba sprawdzać jaki skład ma materiał z którego zrobione spodnie. Chodzi o to żeby była jak najmniej włókien elastycznych.

10

hmmm... mam takie jedne spodnie które sa dość grube i sztywne- tj. nie poddają sie, nie rozciągają i z kolei w nich tez nie czuje sie dobrze gdyż mnie ograniczają:/

11

Dziewczyny ja to mam wrażenie, że zgrabne spodnie to są tylko dla dziewczyn o rozmiarze 36-38, ja ze swoim 42 od dawna nie moge znaleźć nic fajnego i zgrabnego i co najważniejsze czegoś w czym czułabym sie i wyglądała dobrze. chodze wiec w legginsach idlugich tunikach, co lubie ale już mi się nudzi powoli. Macie jakies marki godne polecenia dla dziewczyn o kobiecych i wiekszych ksztaltach?? bo juz zaczynam stwierdzac ze moje 42 to zalicza sie do sklepów dla puszystych(chociaż nawet w takich sklepach nic nie moge sobie znaleźć;(((((()

12

Nelcia1988 ja mam 36 i co z tego. Niby niewielki rozmiar, ale poprostu mam kobiece bioderka i pewnie dla tego to co przymierzam to albo się brzydko marszczy, albo piekielnie odstaja w pasie. Tu chyba na prawdę nie chodzi o rozmiar, tylko o modele. Producenci nie starają się zapewnić nam kilku modeli dla różnych typów sylwetki i taki jest tego efekt. Beznadzieja...

13 Ostatnio edytowany przez London69 (2011-03-31 14:47:34)

Zgadzam się. Ja jeśli już nawet znajdę jakieś fajne spodnie to mam zawsze problem z długością spodni. Jak biorę rozmiar M, to są idealnie dopasowane, bo to mój rozmiar, ale sięgają do połowy łydek... Mam trochę długie nogi, więc żeby długość była idealna musiałabym mieć L lub XL, z tym, że wtedy problem jest taki, że są strasznie luźnie i wyglądam jak w jakimś worku na ziemniaki. hmm

14

O proszę no to mamy kolejny problem ze spodniami. A ja zawsze zazdrośiłam dziweczynom z długaśnymi nogami, ale chyba jednak wole swoje każdorazowe skracanie smile London69 to gdzie ty w takim razie kupujesz spodnie??

15

Oj też mam z tym problem. Ja nie wiem na kogo oni je szyją. Nie jestem niską osobą bo mam 168 cm wzrostu no ale nogawki zawsze o 20 cm za długie..Nawet  do szpilek są za długie.

Po drugie ?rozmiarówka. Przeglądam mój rozmiar i zawsze jest zły albo o 2 rozmiary za mały albo za duży. Muszę wobec tego większość i tak przymierzyć bo niby standardowe rozmiary mają się nijak do rzeczywistości.

Po trzecie- mogła być jedna ogólna nazwa rozmiarów. Dla przykładu rozmiar spodni  40/42 jest najgorszy. Bo To ten sam co 32,34 i L, XL bądź angielskie bodajże 14. Nie wspomnę już o tym, że trzeba wziąć pod uwagę odchyły  i dodatkowe informacje typu ? małe L? . Po co tak komplikować sobie życie?  Nie wspomnę już o tym, ze spotkałam się w sklepach z numeracją rabską ale to tyczyło się bielizny?

Po czwarte ciężko jest teraz kupić spodnie nie rurki.

16

O tak rurek jest tysiąc rodzaji, a już innych na przykład z prostą nogawką jest tyle co kot napłakał w wybranych sklepach.Ja za rurkami nie przepadam i jak mam jeszcze kupować takie, które źle leża to dla mnie to już kompletnie porażka.
A i oczywiście wszytskie mają niski stan. Tak jakby każdemu biodrówki pasowały:/

17

Oj ja ze spodniami też mam problem. Ciężko jest znaleźć zwykłe, proste i czarne ( czarne! nie ciemne granatowe) jeansy. Najczęściej kupuje ciuchy w orsay'u albo w takich pojedynczych butikach

18

Kolejna rzecz przyszła mi na myśl. Mało tego, że co drugi sklep ma inną numeracje. To jeszcze do tego w jednym sklepie zmieniając modele muszę też na nowo dobierać rozmiar:/ I kolejny czas zostaje pochłonięty na zakupach.

19 Ostatnio edytowany przez luecrissa (2011-04-05 20:00:47)

Ja też z racji, że jestem dość wysoka i nie mam figury modelki, to ciężko mi znaleźć nieraz pasujące spodnie... z bluzkami najłatwiej...
Preferuję zakupy w internecie, bo wtedy mogę spokojnie poszukać tego, co mnie interesuje....
czy któraś z was zamawiała już wysyłkę na www.KurJerzy.pl ?? Bo mam do wyboru to i kolportera... Wolałabym raczej to pierwsze, mają też w necie dużo dobrych opinii smile I są tani smile bo kolporter to ma tak dłuuugi czas wysyłki, że lepiej nie mówić...

20

Ja niestety nie pomogę:( Ubrania boję się kupować w internecie zważając na to, że z kupowaniem w sklepach mam prolem. Nie wyobrażam sobie dobrać coś w internecie. Poza tym nie mam pewnośći jaki to materiał.  A ty luecrissa kupowałaś spodnie w internecie??
A co do firm kurierskich korzystam z tych, które wybiera po prostu sprzedawca.

21

Polecam spodnie LEE ja mam bardzo masywne nogi a te spodnie są świetne rozmiarów-ka fasony ładnie skrojone na biodrach. może tu w Polsce są drogie ale za garnicą londyn holandia mozna je dostac po 100 zł nawet mniej.

22 Ostatnio edytowany przez zuz (2011-04-08 21:31:24)

Za namową pobuszowałam po stronie Lee, big stara itd żeby zobaczyć jakie mają modele. I zainteresowałam się propozycją levis'a http://eu.levi.com/pl_PL/women/index.html#home     Mają spodnie na 3 różne typy budowy, ktore można sobie określić samemu w domu. Jak tam próbowała któraś u nich jeansów tej lini??

23

Też patrzyłam na te propozycje Levisa , tylko jak wsadzę je na tyłek to pewnie będzie jak zwykle big_smile

24

Nie mam takiego problemu ze spodniami ale mam za to problem z nogawkami strasznie długie robią a jak je chce skrócić to tracą fason. A leginsy to już obłęd co w nich tak atrakcyjnego,że każdy je nosi chyba ,że wyszczuplają. Mam jedną parę w szafie i nie mogę się do nich jeszcze przekonać.

25 Ostatnio edytowany przez kate1234 (2011-04-10 18:19:42)

Mnie najbardziej wkurza to, że zawsze są za długie! Wszystkie spodnie są szyte na wychudzone wysokie dziewczyny. Oczywiście, że można skrócić spodnie, ale niektóre tracą swój fason... I nie we wszystkich sklepach mają krawcowe i trzeba dorzucić te 10-15 zł za skrócenie.
Szukam czarnych rurek i ni cholerę nie mogę znaleźć hmm

26

Ooooo... tak. Zwłaszcza przy dzwonach tak było. To co miało być najfajniejsze ja zawsze musiałam uciąć.
A wracając do tego levisa to jako, że i tak poszukuję spodni przespaceruję się do nich może w tym tygodniu. Dam znać ile w tym prawdy. Jedno co u nich na pewno było by na plus, to że mają różne długości, a jeżeli jest ktoś szczególnie malutki można zostawić do skrócenia.

27

Oj tak!dobre jeansy to dziś sztuka i unikat... ja generalnie spedzalam do tej pory miliony godzin w przebioeralniach,ale jakis czas temu kolezanka poleciła mi firmowe salony. i rzeczywiscie.wybralam sie do kilku i najbardziej spodobały mi sie modele w Levi'sie. Cena tez chyba najlepsza ze wszystkich innych.  Może dlatego tak mi przypadly do gustu,że po pierwsze była tam fachowa obsługa. Stylistka na miejscu mierzy dokladnie i dobiera spodnie,no i ostatnio w ogole firma wydala jakies newe modele spodni,ktore idealnie dopasowuja sie do kazdej figury..takze ciekawa opcja. Polecam,moze Wy tez ograniczycie swoj cenny czas:-)

28

Szkoda, że nie można wrzucać tutaj zdjęć. A co do tych stylistek to wiesz może czy one są tam zawsze i w każdym sklepie, czy są może jakieś określone terminy, albo trzeba się umówić? Niby już się pomierzyłam według ich instrukcji i wyszło mi, że jestem typem Demi curve, ale fajnie by było gdyby ktoś trzeźwym okiem ocenił fason, który wybieram:)

29

zuz napisał/a:

Szkoda, że nie można wrzucać tutaj zdjęć. A co do tych stylistek to wiesz może czy one są tam zawsze i w każdym sklepie, czy są może jakieś określone terminy, albo trzeba się umówić? Niby już się pomierzyłam według ich instrukcji i wyszło mi, że jestem typem Demi curve, ale fajnie by było gdyby ktoś trzeźwym okiem ocenił fason, który wybieram:)

Możesz wrzucić zdjęcia zawierając link do takiego w znaczniki [img][/img]. To czekamy na foty!

30

Jeśli chodzi o stylistki,to nie jestem pewna,ale wydaje mi się,że w kazdym salonie Levi'sa są i nie trzeba sie wcale umawiać na terminy,godziny itp. po prostu idziesz do sklepu prosisz np.zeby Cie zmierzyla,albo zwyczajnie dopasowala dla Ciebie odpowiednie spodnie do Twojej sylwetki i zazwyczaj wiec co nalezy robic:-)  ze mna przynajmniej tak bylo:-) i wcale nie jest prawdą,że jak w konkretnym salonie,albo konkretna marka to,że będą polecać wszystko. Ta stylistka która mnie obsługiwała poważnie oceniała,czy jeansy leżą na mnie dobrze,czy też jakies nie pasują. Wrzuciłabym też fotkę,ale nie umiem:-P

31

Traszka, ale to musiałabym gdzieś opublikować w internecie, żeby mieć link tak?? Z komputera się nie da?? Bo i ja się chciałam pochwalić:P
Byłam w levisie i rzeczywiście przeszkolona przez nich wspomniana stylistka, była na miejscu. Przesympatyczna no i stoicko cierpliwa tongue A spodnie? No po prostu super, nie będę się rozwodzić. Skusiłam się na jedną parę. Uniwersalne ciemno granatowe. Ale nie mogę też zapomnieć o świetnych jaśniejszych niebieskich, idealnych na lato:) Poczekam troszeczkę aż moje konto się troszkę zregeneruje i chyba się skuszę i na te:)

32

tak,rzeczywiście,stylistkom trzeb przyznać cierpliwość,ale przede wszystkim fachowość...fajne jest to,że radą służa nie tylko, kiedy kupimy jeansy,ale nawet jesli chcemy po prostu sprawdzic jaki mamy rozmiar .. a spodnie w dalszym ciągu noszą się świetnie!:-)

33

A ma któraś płaską pupę bo ja mam i to dopiero problem. Jestem dość szczupła mam 170cm i ważę 48 kilo i co z tego skoro moje nogi to 2 patyki, biodra po Mamusi szerokie i płaski tyłek. A firmy jak idą rurki to innych nie znajdziesz, jak szwedy to tak samo a najlepsze są jakieś dziury, sznurki a nawet zamki przy kostkach. Ok niech robią i takie imprezowe spodnie ale niech przy tym nie zapominają o zwykłych modelach. Ja szukam po prostu wygodnych spodni, które mogę ubrać do miasta, na imprezę i na niedzielny spacer do marynarki. Nie wspomnę o rozmiarówce w jednym mam 26 a w drugim nie wejdę w biodrach i okazuję się że muszę mieć np. 30 Popieram apoteozę, że powinna być jedna skala i numeracja. Kolejna sprawa to "niski stan" zauważacie że w biodrówkach jest on cooooraz niższy niedługo będzie widać... to jest chore, kupują te spodnie nastolatki a nawet dzieciaki bo jak ktoś ma 13 lat a nawet 15 czy 16 to dorosłym nie jest a matkom nie przeszkadza same płacą za to a później, że gwałty. Ja nie uznaje aż tak niskiego stanu, ciągle zastanawiałabym się ile fałd mi się tworzy i czy czasem majtki mi nie wystają a przy klękaniu np w kościele chyba bym pęka ze wstydu!!! To co ma któraś płaski tył? Jakie spodnie kupować? POMÓZCIE

34

Spodnie to moja życiowa udręka. Żeby znaleźć jakieś dla siebie i to w dodatku ładne muszę szukać intensywnie pare dni. Wszystkie długie spodnie są mi za wąskie w biodrach. Są szyte chyba dla długonogich szkieletów. Mam szczupłe bardzo długie nogi, ale też dość szerokie biodra. I nie znalazłam już od dawna bardzo fajnych spodni. Wszystkie są takie zwyczajne i nudne.

35

Osobiście znalazłam 1 sklep gdzie spodnie mogę kupić bez większych kombinacji- dodam, że do najszczuplejszych nie należę. Mianowicie forever18. Znajduję tam spodnie i rurki i o prostej nogawce ciemne (czyli takie jak lubię) i co najważniejsze dobrze leżą na moim płaskim tyłku i jednocześnie sporych udach.

cześć dziewczyny.od jakiegoś czasu czytam wasze wypowiedzi i postanowiłam napisać...ja nienawidze mojego ciała.po ciązy strasznie przytyłam i wogule nie moge znalezc ciuchów na siebie.jak sa to za krutkie,albo za ciasne.obecnie mam problem z kupnem spodni.we wszysykich sklepach sa tzw.leginsy a ja nie wyobrazam sobie chodzić w takich bo wygladałabym jak baleron.a musze kupic spodnie bo obecne lada dzień sie przetra ;(

37

Dokładnie tak jest, ja na szczęście nie mam problemów z figurą tak więc wszystkie rurki biodrówki leżą jak leżeć powinny, ale osoby bardziej kształtne już mają problem.

38

Dziewczyny a jakie spodnie do masywnych nóg?

39

Ja kupuję zazwyczaj spodnie w Crossie. W ciucholandzie lubię kupować ciuchy, ale rzadko są spodnie na mnie. A tam owszem, a w sieciówkach byłyby pewnie mniejsze rozmiary , a ja mam 40 / 42.
No i spory brzuszek, szerokie bioderka , wiec wiadomo wink

40

Rzadko kupuje sponie,  bo w ogóle ich potem nie nosze. To wszystko przez to, że do idealnej sylwetki jest mi bardzo daleko. Mam niecały 1.70, a waże ok. 73 kg(pełne uda, brzuszek) Drogie panie, polecam przerzucenie sie na  spodnice(oczywiście jeśli brak figury modelki, to nie za krótkie) W takim ubraniu lekko za lub przed kolano czyje sie komfortowo i kobieco. Kto ma nosić spodniczki jak nie kobitki?:) Jakieś fajne rajstopki, bluzeczka i jest super smile dodam, ze proste np. jeansowe spodnice doskonale maskuje masywne uda,  a spódnice, które sa obecnie modne z "dłuższym stanem" pod biustem znakomicie ukrywają brzuszek. Pozdrawiam smile

41

Werona28 napisał/a:

Dziewczyny a jakie spodnie do masywnych nóg?

Na pewno nie rurki...

42

Odwieczny problem - dopasowane i dobrze leżące spodnie;/ Moja udręka od wielu lat.

43

Zależy od Twojej figury,na mnie akurat znakomicie leżą rurki i dobrze się w nich czuje,nie krępują moich ruchów,co uważam za bardzo istotne w temacie zakupów.

Posty [ 43 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024