cera naczynkowa - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2008-10-25 20:35:52

kamiś
Gość Netkobiet

cera naczynkowa

mam 27 lat zastanawiam się jakich kosmetyków najlepiej używać do cery naczynkowej. polećcie mi db firmy i ceny kosmetyków

#2 2008-11-08 16:55:36

Ola
Dobry Duszek Forum

Re: cera naczynkowa

mysle ze powinienes wyprubowac kosmetyki z lini VICHI...sa naprawde dobre
POlecam zel do mycia twarzy i krem normaderm po[prawia koloryt skory i usuwa niedoskonalosci

Lepiej grzeszyc i zalowac,
Niz zalowec ze sie nie grzeszylo:)

#3 2008-11-16 14:30:22

juleńka
Niewinne początki

seria normaderm to słaby wybór przy cerze naczynkowej bo to seria dla skóry z pryszczami. vichy wogołe nie ma serii dla skóry naczynkowej a szczególnioe z daleka oo oligo 25 bo pobudza mikrokrązenie i wywala naczynka. wybiera kosmetyki które zawierją: witaminę k, wycią z kasztanowca, rutynę, witaminę c lub olejki eteryczne bo to najlepije robi na naczynka.powodzonka

#4 2008-11-26 16:59:41

VeryBerry
Na razie czysta sympatia

Do cery naczynkowej najlepiej używać delikatnych kosmetyków, ja mam taką cerę i nie używam kremów matujących, toników z akoholem, staram się ograniczyć używanie peelingów mechanicznych. Nie używam też maseczek peel-off, bo też nie są odpowiednie do cery naczynkowej. Sporo firm ma dobre serie do tego typu skóry i wcale nie muszą to być od razu drogie kosmetyki. Dobry jest krem Dax Cosmetics z serii naczynkowej, takie kosmetyki ma też Flos-lek - tam jest sporo rzeczy, od kremu do twarzy, przez balsam do ciała, krem pod oczy, maseczkę etc.

#5 2008-12-08 09:23:54

Angelek
Na razie czysta sympatia

powinnaś unikać mycia twarzy wodą i mydłem, najlepiej stosuj tonik przeznaczony do tego typu cery, albo do cery wrażliwej
powinnaś też stosować kremy pielęgnacyjne w dzień i w nocy, stosować kosmetyki zawierające wit. C, rutę, arnikę, czy kasztanowiec

#6 2009-01-08 20:41:47

fragma26
Słodka Czarodziejka

Osobiście używam kremów do cery wrażliwej i naczynkowej i polecam Wam z Iwostin - to moja ulubiona firma bo jest z filtrem jako jedyna -20 spf . POlecam także do cery wrażliwej piankę do mycia twarzy z seri Liren  - biała butelka nie pamiętam pełnej nazwy. Używam tego na codzień i jestem zadowolona !!!!!!! Świetne są też piling enzymatyczne do cery wrażliwej z Liren lub Dermika , polecam wszystkim wrażliwcom!!

Idz za głosem serca i nie obracaj się za siebie bo inni mogą to wykorzystać ...Kocham taniec , on jest zwierciadłem mojej duszy!!!!

#7 2009-05-21 22:30:52

mylenne
Przyjaciółka Forum

jest też fajna linia kosmetyków do cery naczynkowej z ziaji. używałam i polecam

Nigdy Nie Mów Nigdy.Nigdy Nie Mów Zawsze.

Stopka forum