Jestem nieśmiała i nie umiem znalezć przyjaciół - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Jestem nieśmiała i nie umiem znalezć przyjaciół

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Jestem nieśmiała i nie umiem znalezć przyjaciół

Witam nazywam się Monika mam 26 lat i jestem osobą nieśmiałą i bojącą się ludzi. Mam tylko chłopaka który mnie chyba nie rozumie. Nie mam przyjaciół a tak bardzo chciałabym ich mieć. Zazdroszczę ludziom pewnym siebie nie bojących się innych. Nie wiem co mam robić. Nie wiem jak mam znaleźć przyjaciół. Jestem totalnie załamana. Zastanawiam się czy coś jest ze mną nie tak. Może ktoś mi pomoże

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jestem nieśmiała i nie umiem znalezć przyjaciół

Myślę, że powinnaś porozmawiać z chłopakiem. W drugiej kolejności skorzystać z porady psychologa, który pomoże Ci uwierzyć w siebie. Jak będziesz bardziej zadowolona z siebie, to łatwiej znajdziesz znajomych, bo będziesz bardziej uśmiechnięta i otwarta na ludzi.
Może uda Ci się poznać kogoś tutaj, na forum z Twojej okolicy?

3

No włąsnie moze tutaj kogos znajdziesz:)nie musi byc akurat z okolicy:)moze wpierw otworz sie na ludzi poznanych tutaj a potem moze uda Ci sie otworzyc na tych wokłoł Ciebie:)

4

mam chłopaka ale i tak to nic nie pomaga. Właśnie ide do lekarza może on coś pomoże bo ja już nie wiem

5

a czy jet tu ktoś z Wałbrzycha

6

Widze,ze duzo jest osob na swiecie samotnych. Aż zadziwiające.
Ja ogolnie mam mase znajomych,ale kazdy z nich ma rodzine,wiec w sumie tez jestem sama.
Bo one nie maja zbytnio czasu na wyjscia ze mna. Zazdroszcze tym dziewczynom co poznaly facetów w wieku 18 lat i okazalo sie,ze to ten własciwy.
No coż, moze nam sie ktos trafi w pozniejszym okresie?

7

Hej i co bylas u lekarza, co Ci powiedzial?
Tez jestem teraz samotna, wyjechalam za granice poznaje towarzystwo mojego brata ale jestem niesmiala oni sie znaja juz bardzo dlugo a ja siedze jak ciemniak.
Musze kogos dobrze poznac zeby sie otworzyc, tak mi sie wydaje.
Jestem chetna na poznawanie nowych znajomosci tutaj
Pozdrawiam

8

a może po prostu lepiej otworzyć się na ludzi? nie chcę się wymądrzać, ale zauważyłam, że jeśli Ty sama do kogoś nie zagadasz, to nikt nie podejdzie. no cóż, smutne to, ale niestety tak już jest sad

9

Fajnie by było kiedyś urządzić zjazd samotników. Sądzę, że z ludźmi, którzy czują się, są podobni, łatwiej by było pogadać i się przełamać. Osoby rozrywkowe, które ciągle obracają się w towarzystwie i nie mają z tym żadnych problemów, raczej samotników nie zrozumieją. Dlatego fajnie by było się spotkać, "w kupie siła" jak to mówią. big_smile

10

Mialam ten sam problem co ty. Malo tego. Koledzy i kolezanki pastwili sie nade mna. Mialam zakladane krzesla na glowe i proboeano wyciagac ode mnie pieniadze. To trwalo dlugo. Nie mialam kolezanek czy przyjaciolek. Gdy poszlam do zawodowki postanowilam cos z tym zrobic. Gdy kolezanka z klasy zagadala do mie to staralam sie normalnie rozmawiac i zdobylam w koncu przyjaciol ktorych mam do dzis. Malo tego wtedy poznalam obecnego partnera z ktorym jestem 4l i prawie 8 mcy. Mamy 2l coreczke. Jesli nie dajesz z tym rady to warto isc do psychologa. On ci pomoze. Powodzenia!

11

moze poprostu ubierz sie w cos fajnego pomaluj mi to zawsze dodaje odwagi:) czuje sie pewniej;p i duzo jest takich nieśmiałych osób nie martw sie, a psycholog to nie jest zły pomoc moze jak mu powiesz  swoim problemie on Ci cos poradzi wkońcu zna sie na sprawach ludzkiej psychiki;)

12

Chodzę do psychologa nic to nie daje nawet jest coraz gorzej długo by opowiadać i biorę leki też nic nie dają ale trzeba jakoś żyć

13

nie jestem psychologiem ale moim zdaniem kluczem jest twoj chlopak. moze cie w jakis sposob, izoluje od ludzi. tak tylko napisalem bo mam znajomego ktory wlasnie w taki sposob nieumyslnie doprowadzil swoja dziewczyne do depresji. zakladam ze nie macie wspolnych znajomych a przy jego czujesz sie obco. pogadaj z chlopakiem.

14

Droga Moniko. Wydaję mi się, że w Twoim przypadku konieczna jest pomoc psychologa. On pokaże Tobie jak uwierzyć w siebie, docenic swoje zalety, akceptować wady. Zobaczysz, a raczej uwierzysz w to, że jestes wspaniałym człowiekiem, doda Ci odwagi.
Spróbuj wyjść do ludzi, wtedy kogoś poznasz, może nie przyjaciół, ale dobrych znajomych. Chłopak ma znajomych? może powinniscie razem wychodzic do ludzi?
Potrzebujesz osoby, która zmobilizuje Cie do aktywnego działania, do uwierzenia w siebie.

15

sool1985 napisał/a:

Witam nazywam się Monika mam 26 lat i jestem osobą nieśmiałą i bojącą się ludzi. Mam tylko chłopaka który mnie chyba nie rozumie. Nie mam przyjaciół a tak bardzo chciałabym ich mieć. Zazdroszczę ludziom pewnym siebie nie bojących się innych. Nie wiem co mam robić. Nie wiem jak mam znaleźć przyjaciół. Jestem totalnie załamana. Zastanawiam się czy coś jest ze mną nie tak. Może ktoś mi pomoże

mnie wysyłano do psychologa, bo byłem nieśmiały i dziewczyny nie umiałem znaleźć albo bywało, że robiłem po swojemu coś. A nikt nie rozumiał po co robię. Nie poszedłem, bo najlepszy psycholog to ja dla siebie. Z wiekiem przyszła wiara i zaufanie do siebie. Tobie życzę odpowiedniego partnera. Wtedy ten ktoś da Ci wiarę i poczujesz się świetnie. A jak nie to z wiekiem i doświadczeniami zyskasz pewność siebie smile

16

Czy jest u Ciebie lepiej, czy nadal po wizytach u lekarza jest kiepściutko?

U mnie to wygląda tak, że owszem mam 2 przyjaciółki -każdego dnia dziękuję Bogu, że postawił je na mojej drodze, bo gdyby nie one to całkiem byłabym odizolowana.
Jest tak, że są osoby, które bez problemu podczas stania w kolejce w sklepie zagadają do drugiej osoby, a są takie, dla których to jest po prostu czymś niewyobrażalnie trudnym.
Ja mam oczywiście ten problem więc wiem jak to zapewne wygląda u Ciebie. Co mi pomaga? Mus.
Muszę w pracy dzwonić do ludzi, rozmawiać z nimi. Inaczej po jednym dniu by mnie wylali. Jestem zadowolona z tego, mimo, że kiedy mam sięgnąć po telefon ogarnia mnie paniczny strach i czasem kilka razy wystukuję numer, bo mylą mi się cyferki:) Ale to właśnie dlatego się cieszę, bo wiem, że inaczej nie przezwyciężę mojego lęku.

Potrzeba Ci przyjaciółki - może znajdziesz ją tutaj? Jesli w realu masz problem z ludźmi, to łatwiej jest pisać. Jesteś zupełnie normalna mimo nieśmiałości:) wielu ludzi boryka się z tym problemem. Mam nadzieję, że Twój chłopak zacznie Cię wspierać i Moja Droga uszy do góry:)

Może zacznij małymi kroczkami. Zapytaj kogoś na ulicy, która godzina? Albo pochwal torebkę? Zapytaj o drogę? Niby małe rzeczy, niby takie nic, ale pomaga.

17

Jesli wizyty u psychologa nic  ci nie daja, to zmien psychologa. Niesmiałości nie przelamiesz ladna sukienka czy makijazem. To o wiele powazniejszy problem. Dzieci nie rodza sie niesmiale. Ktos im to robi. I zapewniam, ze nie chłopak! Choć on może tę niesmiałosc potegowac.  Powspominaj... przypomnij sobie kto i kiedy ci powiedzial zebys nie odzywala sie, albo ze 'to ci sie nigdy nie uda', albo że jestes glupia, brzydka, gruba, chuda, nikt cie nie zechce, nic nie umiesz... To sa zabijacze śmiałości. poszukaj ich wokoł siebie i każ iść precz.

18

Hej Monika, przezywam dokładnie to samo co Ty, podobna historia, tez mam 26 lat i tylko chłopaka, który dokładnie jak Twoj wcale mnie nie rozumie co ja tak naprawde przezywam. Psycholog mysle ze jest moim ostatnim ratunkiem, ale tak bardzo boje sie tej wizyty ze niie bede umiała otworzyc sie przed nim itp.Super byłoby gdybys odezwała sie do mnie na gg 36998395 chciałabym pogadac...:)Pozdrawiam

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Jestem nieśmiała i nie umiem znalezć przyjaciół

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024