Recenzje kosmetyków - Forum Netkobiety.pl

Recenzje kosmetyków i perfum, rozmowy o kosmetykach i środkach upiększających zarówno tych, które możemy kupić jak i tych, które przygotowujemy samodzielnie w domu.

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

#1 2007-08-14 15:56:56

malinka
Niewinne początki

PROSTE WŁOSY

moją zmorą sa falujące włosy, ni to prost enito kręcone, niestety nie da się ich wyprostować na dłużej jak n apół godziny, potem, sszczególnie w wilgotne deszczowe dni puszą się i faluję!!!znacie jakiś dobry środek-żel, pastę, cokolwiek co pozwoli utrzymać proste włosy???

#2 2007-08-16 00:14:35

prosta
Gość

Re: PROSTE WŁOSY

ja zanim użyję prostownicy wcieram we włosy Mleczko Bielendy- Pacyfikator, no mi tylk olekko faluja i jest w sumie skuteczne!!!najważneijsze,że zapobiega puszeniu się a to mój problem przy falkach na głowie:)

#3 2007-08-16 00:15:51

eee
Gość

TYLKO PROSTOWNICA I DOWOLNY ŻEL, MLECZKO, PASTA, COKOLWIEK CO UTRWALA, ALE BEZ PROSTOWNICY NIE DA SIĘ OBEJŚĆ!!!smile))))

#4 2007-09-04 00:11:35

EliMara
Zaglądam tu coraz częściej
Od: Kraków
Serwis

Używałam Matrix Styling creme  Smoothing system sleek.look bylam zadowolona, bo dodatkowo chroni włosy przed ciepłem prostownicy, tylko drogi , jakieś 35 zł.ale naprawdę wygładza włosy!!!

#5 2007-09-06 22:49:42

Ira
Na razie czysta sympatia
Od: W-ch/Wa-wa

Teraz reklamuja w telewizji nowa serie z Nivea ze niby bez prostownicy, cos mi sie to wydaje niemozliwe.. Kupilam niedawno nowy szamponik wiec nie oplaca mi sie inwestowac tylko dla proby w te nivee ale jesli ktoras z Was by miala z tym stycznosc to prosze o opinie;) O jejku byloby cudownie jakby jakis taki magiczny szampon pojawil sie na rynku;) Moje wlosy az zdaje sie ze krzycza: a kysz paskudna prostownico, a kysz!

#6 2007-10-30 11:39:19

Kalinka

A ja używałam tego reklamowanego NIVEA  i muszę przyznać, że podchodziłam do niego sceptycznie, a  okazał się w miarę skuteczny. Oczywiście wg mnie nic do końca nie zastąpi prostownicy, ale ten nowy NIVEA jest nawet skuteczny.
Niedawno dyplom z kosmetologii wydała mi szkoła wizażu www.wizaz.wroc.pl więc jako mloda zapalona, kosmetolożka smile staram się być na bieżąco ze wszelkimi nowościami. Prostownica bardzo niszczy włosy i trudno później przywrócić im ich naturalny, zdrowy wygląd, dlatego popieram takie kosmetyki, które nie przesuszają włosów - takiego podejścia nauczyła mnie szkoła kosmetyczna i wrocław - nowa stolica polskiej mody:)

#7 2007-11-07 12:27:07

Asiak
Gość

Do prostowania polecam mleczko Silk Strate Farouka, dobrze chroni przed wysoką temperaturą prostownicy i utrwala proste włosy. Polecam smile

#8 2008-02-26 00:16:02

LuShin
Niewinne początki
Serwis

Wiecie, a ja to najpierw myję włosy, potem susze je suszrką, wcieram jakiś środek, który rzekomo ma spowodować, że będą proste a potem używam jeszcze odrobiny żelu i prostuję prostownicą. Dopiero wtedy mam pewność, że te włosy będą proste, choć i tak pod koniec dnia pojawiają się lekkie fale:\ Boję się, że troche zniszczę włosy od nadmiaru środków utrwalających i od prostowania i suszenia, ale ludzie mi mówią, że moje włosy są OK i nie widać, żebym je tak męczyła...

Ostatnio edytowany przez LuShin (2008-02-26 00:18:27)

#9 2008-02-28 21:08:50

kknd
Net - EKSPERT
Od: Olsztyn Wilczyńskiego 6
Serwis

Mogę Pani zaproponować trwałe prostowanie. Nie robi się tego na włosy rozjaśniane. Polecam firmę ALFAPARF ponieważ jest to dobry płyn.Myśle ze powinna Pani spytać się o ten zabieg swojego fryzjera. Pozdrawiam.

Fryzjerstwo to nasza pasja
Pracownia Fryzur Olsztyn, Wilczyńskiego 6 osiedle Jaroty Tel. 511 272 191
Moje porady na "Forum dla kobiet"
Fryzjer Stylistka Aneta

#10 2008-03-08 19:21:45

Elvira
Net Przyjaciółka

Trwałe prostowanie, hmm a czy to aby nie niszczy włosów? I co kiedy są bardzo cieńkie, wtedy chyba nie najlepiej się prezentują po takim całkowitym wyprostowaniu. Czy po zastosowaniu trwałego prostowania, włosy nawet po umyciu się nie skręcają i nie falują? I czy ten zabieg trzeba co jakiś czas powatarzać, jesli tak to co ile, no i hmm czy koszt takiego zabiegu jest bardzo wysoki?

#11 2008-06-12 19:40:03

maybe-baby
Niewinne początki

Ja uzywałam tego mleczka z Nivea, ze niby bez prostownicy;( Ja mam proste włosy tylko jak jest wilgotno to się trochę puszą i to mleczko nawet z prostownicą nie dało rady:( Po paru chwilach zaczynają się puszyć i falować:(

#12 2008-06-14 15:58:43

berry
Na razie czysta sympatia

a ja mam proste włosy a zawsze marzę o lokach... takich lekko choć pofalowanych włosach... ale chyba tak jest że wszystko jest na odwrót smile

Czasem jasna myśl podsuwa ciemne pomysły.
...jestem gotowa >> gotowa na lato...

#13 2008-06-24 18:01:37

Gość!
Gość

Ja mam podobny problem.. Ale jestem w głuipiej sytuacjii... Bo no cóż.. mama nie pozwala mi prostowac włósów... A stosowałam to nivea... Nawet długo... I nic... tylko zdarlii kase... hmm A nie jakis trików na takie włosy ?? ja cie... tego sie nie da wytrzymac... Normalnie mam taki pusz-up... że wyglądam jak czarwnica... Tylko szczotka i gumka potrafią je poskromić.. A oprócz puszości jeszce tak obleśnie się kręcą ... AAAAAA mam ich dość ! POMÓŻCIE!

#14 2008-07-26 12:41:19

VicToria_
Gość

Ira napisał:

Teraz reklamuja w telewizji nowa serie z Nivea ze niby bez prostownicy, cos mi sie to wydaje niemozliwe.. Kupilam niedawno nowy szamponik wiec nie oplaca mi sie inwestowac tylko dla proby w te nivee ale jesli ktoras z Was by miala z tym stycznosc to prosze o opinie;) O jejku byloby cudownie jakby jakis taki magiczny szampon pojawil sie na rynku;) Moje wlosy az zdaje sie ze krzycza: a kysz paskudna prostownico, a kysz!

Ja miałam styczność z tym balsamem...i naprawdę pomaga  jeśli nałoży sie na suche włosy i przeczesze grzebieniem z rzadkimi zębami...szkoda, że tylko na pół godziny  :]

#15 2008-07-27 20:41:04

Ada17

Moją zmorą zawsze były włosy falowane i do tego puszące się, niewiem jak bym ich nie ułorzyła na gładko wystarczyła odrobina wilgoci ( pot, deszcz, pogoda po deszczu teoretycznie cały rok ) od razu wyglądałam jak bym miała pusz ap 2XL mimo używania kosmetyków kremów balsamów ( wszystko co miało zapobiegac, puszeniu i kręceniu ) w końcu włosy ściełam i jestem zadowolona bo wystarczy mi szampon i odżywka Elsev troche kosmetyków do stylizacji i po problemie. Jedyna rada, która co nieco poskromiła moje puszenie były szampony i odżywki głęboko  nawilżające ( z serii  Dav) oraz jedwab w płynie ( biosilk  ) i nie używałam suszarki.

#16 2008-07-27 22:38:59

aga25*
To moje klimaty

Niestety prawie wszystkie wymienione środki były w moich rękach i nic efekt max8h o ile nie było wilgoci w powietrzu. Zastanawiam się nad chemicznym prostowaniem ciekawa jestem jak długi jest efekt no i ile za tą przzyjemnośc.

Stopka forum