Czy krótkie włosy dodają uroku? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Czy krótkie włosy dodają uroku?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Czy krótkie włosy dodają uroku?

Witam Was wszystkie.

Jestem matka 2 chłopców, w połowie drogi do czterdziestki. Od jakiegoś czasu patrząc w lustro nie jestem zadowolona z tego co widzę. Całe życie starałam sie wyglądać ładnie i seksownie, niestety lata lecą i to co ładne dla młodziutkiej kobiety niekoniecznie dodaje uroku dojrzalszej. Całe życie nosiłam dlugie (za łopatki) krecone włosy. Jakieś 3 lata temu zdecydowałam sie je ściac całkiem na krótko i w pierwszej chwili rozpłakałam się, później mój partner przekonał mnie jak bardzo mu sie to podoba i jak seksownie wyglądam, jednak ja nie czułam sie dobrze i postanowiłam zapuścic włosy. Jednak po ponat 2 latach nie urosły nigdy takie jak byly wcześniej, musze je farbowac, bo (wstyd sie przyznac) ale duza cześć mam juz siwych i dlatego nie jestem zachwycona efektem. Chyba przyzwyczaiłam sie do swojego wyglądu sprzed kilku lat i trudno mi sie pogodzić z tym, ze czas leci i nigdy juz nie będzie tak samo.
Teraz myśle o ponownym ścięciu, nawet znalazłam fajna fryzurke, jednak boję sie, ze znowu bede rozczarowana. Krótkie włosy u innych kobiet bardzo mi sie podobają, wygladaja seksownie, jednak ja się boję.
Proszę, doradźcie, co zrobic. Chciałabym spróbowac, jednak nie chciałabym znowu płakać i czekać az odrosną.
Czekam na porady

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy krótkie włosy dodają uroku?

W Polsce duża część kobiet nadal hołduje przekonaniu, że krótkie (i jasne) fryzurki odmładzają. Masowo więc ścinają i farbują na różne odcienie blondu. Efekt? Często opłakany. Niekoniecznie to, co dobre dla sąsiadki mnie również pomoże. Ktoś wyobraża sobie np panią Anię Dymną w krótkich włosach? Albo panią Beatę Kozidrak? Osobiście wolę panią w pewnym wieku ze schludnym, grubym warkoczem (nawet siwym) niż taką ze sterczącym ,,czymś" na głowie. Zwłaszcza w kolorze żółtka.
Żeby fryzura dodawała uroku to przede wszystkim my musimy się w niej dobrze czuć. Co z tego, że fryzura najmodniejsza, jak my czujemy się obco we własnej skórze?
Zmiana fryzury niekoniecznie musi oznaczać skrócenie włosów. Inny kolor i zmiana sposobu upięcia, grzywka lub wycieniowanie czasem w zupełności wystarczają.

3

Wg mnie kobiety powinny nosić dlugie włosy

4

długie włosy też nie wszystkim pasują, zależy w jakich włoskach jest komu do twarzy.
Przez długi czas nosiłam krótkie włoski, znudziło mi się, więc zaczęłam zapuszczać wink zobaczymy co wyjdzie

5

Dzisiaj widziałam dziewczynę z krótkimi włosami ufarbowanymi na marchewkowy rudy i wyglądała wręcz niesamowicie. Nie wyobrażam sobie, że mogłaby mieć inną fryzurę smile Więc jak widać niektórym kobietom pasują krótkie fryzury, innym nie - wszystko zależy też od charakteru.
Fryzura fryzurze nie równa, to że kiedyś nie podobałaś się sobie mając krótkie włosy, nie znaczy, że tak będzie i teraz. Wybierz może inny "wariant" krótkiej fryzury smile Albo nie ścinaj od razu na bardzo krótko, tylko troszkę dłużej. Najlepiej poradzić się kogoś kto się zna smile Powodzenia!

6

Osobiście w życiu nie zdecydowałabym się na krótkie włoski smile mam długie włosy i takie je lubię smile
Ale mój brat i kumpel są wielbicielami krótkich fryzurek, ala Edyta Górniak swego czasuuuu.

Każdemu co innego pasuje smile

7

Jeśli nie jesteś przekonana nie rób nic na siłę. Może wybierz wersję połowiczną, mam tu na myśli półdługie włosy, może bob? Nie wiem jak wyglądasz, więc trudno doradzać konkretną fryzurkę.

8

Długie włosy są lepsze, bo jak sie chce krótkie to wystarczy związac, a krótkich sie nie "rozdłuży" w pare sekund wink
I wg mnie kobiety w krótkich włosach to wogóle jak nie kobiety wyglądają...
Dlatego ja nie ścinam smile
+ chyba każdy facet woli kobiety w długich włosach.

9

Jeśli Ci pasują to czemu by nie. I chodzi mi tu o opinię Twojego męża.

A Ty może faktycznie za bardzo się przyzwyczaiłaś.

A też możesz dać tu zdjęcie w krótkich i w długich to byś dostała postronną opinię i Ci doradzimy czy tak czy tak Ci lepiej wink

10

Mnie bardzo podobają się krótkie włosy u innych, ale sama bym sie na takie nie zdecydowała, bo pewnie szybko by mi się znudziły, jak siebie znam. Choć nie ukrywam, że czasem mam ciągoty ku temu big_smile Krótkie fryzurki bywają niesamowicie seksowne, ale jeden warunek - trzeba mieć odpowiednią twarz ( ładne rysy, cerę w dobrym stanie.) Stań przed lustrem, podnieś włosy do góry i zobacz, czy ładnie wyglądasz i  czujesz się komfortowo taka "odsłonięta".

Jeśli tak - pójdź do DOBREJ, sprawdzonej fryzjerki i zapytaj o jej opinię, w końcu się na tym zna! smile

11

Oczywiste że nie wszystkim pasują długie bądź krótkie włosy ale noszenie jednej fryzury przez np. 10 lat tylko z powodu strachu przed efektem końcowym to tragedia. Podobnie jak przekonanie że faceci wolą kobiety z długimi włosami! Większość mężczyzn po prostu nie wie o co chodzi kiedy patrzą na kobietę z nastroszonymi włosami, kodują w głowie że krótkie są brzydkie. Przypominają sobie wszystkie panie którym takie włosy nie pasowały i stereotyp gotowy. Zazwyczaj kobiety w średnim wieku noszą bardzo krótkie włosy z przebijającymi resztkami pasemek i wyglądają jak kurczaki z mcdonalda na które nie da się nawet patrzeć.
Prawda jest taka że większości kobietom można dobrać odpowiednie dla nich krótkie fryzury w których będą czuły się dobrze. Włosy krótkie potrafią być bardzo seksowne, można im nadać więcej kształtów i stylizować na różne sposoby. Kobieta może odsłonić szyję i ramiona bądź całą twarz i to się facetom naprawdę podoba. Długie fryzury pomagają tuszować pewne niedoskonałości urody ale zazwyczaj są po prostu długie i smutne bo w Polsce wciąż króluje przekonanie że "jak zapuściłam takie długie włosy to ich nie pocieniuje i nic z nimi nie zrobię bo szkoda, są takie długie i ładne przecież".

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Czy krótkie włosy dodają uroku?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024