Sala Samobójców (2010) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Sala Samobójców (2010)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 46 ]

Temat: Sala Samobójców (2010)

Dominik to zwyczajny chłopak. Ma wielu znajomych, najładniejszą dziewczynę w szkole, bogatych rodziców, pieniądze na ciuchy, gadżety, imprezy i pewnego dnia jeden pocałunek zmienia wszystko. "Ona" zaczepia go w sieci. Jest intrygująca, niebezpieczna, przebiegła. Wprowadza go do "Sali samobójców", miejsca, z którego nie ma ucieczki. Dominik, w pułapce własnych uczuć, wplątany w śmiertelną intrygę, straci to, co w życiu najcenniejsze? "Sala samobójców" to film Jana Komasy, jednego z
...
najzdolniejszych reżyserów młodego pokolenia. Pierwszy raz udało się w Polsce stworzyć film, w którym wirtualny świat awatarów jest równie ważny, jak rzeczywista gra aktorów. Ponad rok powstawało animowane, drugie życie głównego bohatera - Dominika. Szokująca historia i genialne aktorstwo sprawiają, że jest to film tylko dla ludzi o mocnych nerwach.

Oglądał ktoś z Was? wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Sala Samobójców (2010)

tak oglądałem ale wole francuską wersje : P tam przynajmniej kobita piersi miała a w polskiej wersji główna aktorka to jakieś emo/deska

3

Hahaha,pewnie ,najważniejsze w filmie jest to,żeby aktorka miała spory biust big_smile

4

Kilroy666 napisał/a:

tak oglądałem ale wole francuską wersje : P tam przynajmniej kobita piersi miała a w polskiej wersji główna aktorka to jakieś emo/deska

no tak, są cycki, jest główna hehe

nie oglądałam ale tak często ten film reklamują, że mam wrażenie że jest beznadziejny big_smile

5

Warto iść na ten film? Do kogo jest skierowany, bo po obejrzeniu zwiastunów mam wrażenie, że do młodzieży raczej...ale z drugiej strony mówi się, że trzeba mieć mocne nerwy, aby go obejrzeć....

6

Widziałam wczoraj ten film i..hmmm....nie porwał mnie ale też nie nudził..
Bożena sądzę, że film jest adresowany zarówno do młodzieży jak i do ich rodziców..i nie trzeba mieć mocnych nerwów żeby go obejrzeć..
Film mogę polecić chociażby ze względu na grę aktorską..główny bohater fantastycznie wciela sie w swoją rolę aż ma sie wrażenie, że on nie gra tylko po prostu robi i mówi to co na prawdę czuje..:)

7

Dziś miałam okazję zobaczyć ,,Salę samobójców? i w moim odczuciu jest to doprawdy świetne studium psychologiczne, trzeba tylko umiejętnie na niego spojrzeć, aby wychwycić całą istotę pokazywanych problemów. Film jest trudny, chwilami dosyć drastyczny, obnażający dzisiejszy świat i wpływ jaki ma na psychikę wchodzących w dorosłość starszych nastolatków, a także błędów popełnianych przez ich rodziców. Dlatego też, wbrew opinii wielu osób, nie zgodzę się, że jest to obraz tylko dla młodzieży, bo co prawda pokazuje bliski jej świat, rzeczywistość i problemy wieku dojrzewania, to jednak nie taka chyba jest idea, aby pokazywać to wszystko wprost, a raczej ująć całokształt zjawisk, które mogą do takich krytycznych momentów doprowadzić, zwrócić uwagę na sprawy, których tak wielu z nas, dorosłych, zwyczajnie nie widzi, a kiedy już dostrzega zwykle jest za późno i płaczemy z bezsilności. 

Scena końcowa dopełnia całości, jest świetnie nakręcona, emocjonalnie trudna w odbiorze i ogromnie poruszająca. Kiedy już film się skończył w kinie zapadła zupełna cisza, która trwała przez  jakieś kolejne kilkanaście sekund, ta cisza była bardzo wymowna. I niech to choćby posłuży za puentę i odpowiedź na pytanie czy warto go zobaczyć. Moim zdaniem absolutnie warto.   

To, jakie i czy w ogóle, emocje we mnie pozostają po obejrzeniu jakiegokolwiek filmu, jest w moim odczuciu wyznacznikiem jego wartości. Jeśli obejrzę film i nie ma we mnie żadnych emocji, przemyśleń, nic, co mogłoby zapaść w pamięć, to w subiektywnym pojęciu nie był on wart uwagi. A dziś nie tylko się nie nudziłam, ale wróciłam do domu i...zaczęłam myśleć, a zaraz po tym po raz kolejny porozmawiałam z synem, ciesząc się jednocześnie, że wiem co się w jego życiu dzieje.

Bożenko, mogę się rzecz jasna mylić, ale moim zdaniem ,,Sala" powinna na Tobie akurat zrobić spore wrażenie, bo w moim odczuciu masz na pewnych płaszczyznach bardzo podobne do mojego pojmowanie świata i rozumienie jego problemów. A zatem jeśli jednak zdecydujesz się wybrać do kina, to koniecznie podziel się z nami swoimi wrażeniami wink.

8

Ja chyba ślepa jestem ;/ przeglądalam strone szukajac tematu o tym filmie i jakos nie zauwazylam i dodalam post ;/

Jak dla mnie jeden z najlepszych polskich filmów. Mam wrażenie że Polska robi coraz lepsze filmy i już nie tylko komedie. Wracając do filmu, bardzo mnie poruszył ten film, były momenty kiedy łzy poleciały. Wychodząc z kina cały czas myslałam o tym, no na mnie zrobił ogromne wrażenie. Mistrzowska gra aktorka Kuby i problemy ktore ma wiekoszosc z nas. Mialam podobnie tak jak postac Dominika, tez sie cielam, klucilam sie z rodziną zamknelam sie w sobie i tak jak postac Sylwi chcialam sie zabic .. Polecam ren film bo jest naprawde dobry, az nie wiarygodne ze to polski film heh

9

bardzo polecam, dobry film, nareszcie z innymi aktorami, temat wspolczesny, pokazne sedno wielu problemow, swietnie zrobiony

10

Hm... ale koniecznie do kina? Czy poczekać? Już mnie denerwują tymi nachalnymi super zapowiedziami filmu.

11

Mam okazje wyrac sie jutro na ten film fajnie go zapowiadacie a ja uwielbiam filmy o podlozu psychologicznym opowiem wam jutro jak bylo

12

Film jest swietny, ogladalam go z ciekawoscia. Brawa dla pomyslodawcy, ale...

Nie sa doporacowane walki psychologiczne z samym saba. Teksty w stylu "przyjaciolkami sa mi zyletki ", "zadzwoncie do moich rodzicow" i kilka innych sa rzeczami postrzeganymi z zewnatrz. Nie zadano sobie trudu sprawdzenia jak naprawde zachowuja sie tacy ludzie. Osobiscie mialam do czynienia z tymi osobami i stad moze takie moje zdanie.

Niemniej film jest godny polecenia.

13

yadgaa oczywiście można zaczekać, aż film pojawi się na DVD. Jeśli ktoś  zastanawia się na co obejrzeć w kinie, to opinie forumowiczek są wtedy pomocne.
:)Karolala czekamy na Twoje wrażenia po filmie smile

14

Widzę większość dobrych opinii,ale powiem szczerze,ja mam trochę można powiedzieć indywidualny gust,bo np jak sporo osób zachwycało się Czarnym Łabędziem,to ja w tym filmie nic nadzwyczajnego nie widziałam big_smile. Ale skoro się większości podoba,to sprawdzę smile

15

Oglądałam, i muszę przyznać, że mnie się bardzo podobał. Jak już ktoś wspominał wyżej - u mnie także na końcu filmu zapadła wymowna cisza w kinie. Według mnie warty obejrzenia, ale co kto lubi ...

16

Fajny film, polecam  wink Momentami przerażający, taki prawdziwy..
Naprawdę warto go zobaczyć.Ja wolę oglądać w kinie, niż na dvd.A jak szkoda Wam kasy, to w Orange są tzw."Środy z Orange" czyli 2 bilety w cenie jednego;)

17

Film naprawde swietny  pokazuje problemy mlodziezy to z czym nie moga sobie sami poradzic i jak sie zamykaja we wlasnym swiecie w czym niezwykle  pomaga im internet. Wart obejzenia polecam goraco. big_smile

18

Obejrzalam i oceniam na 4+

19

princeska napisał/a:

Oglądałam, i muszę przyznać, że mnie się bardzo podobał. Jak już ktoś wspominał wyżej - u mnie także na końcu filmu zapadła wymowna cisza w kinie. Według mnie warty obejrzenia, ale co kto lubi ...

Ta cisza wlasnie jest zadziwiajaca. U mnie tez tak bylo i podpytywalam znajomych-u niech takze po filmie byla CISZA. Zadnego komentarza, nic.

20

Nie rozumiem komentarza "tam przynajmniej kobita piersi miała a w polskiej wersji główna aktorka to jakieś emo/deska", bo przecież głównym bohaterem jest chłopak, a nie dziewczyna. A jesli chodzi o postac Sylwi, to przecież nie była pokazana na żywo, więc nie rozumiem o co chodzi...

A o filmie nie można powiedzieć, że jest "fajny". On jest poprostu mega mega prawdziwy. Ja w filmach najbardziej doceniam przekaz, a Sala Samobójców ma ten przekaz rewelacyjny.

21

Nemezys napisał/a:

Nie rozumiem komentarza "tam przynajmniej kobita piersi miała a w polskiej wersji główna aktorka to jakieś emo/deska", bo przecież głównym bohaterem jest chłopak, a nie dziewczyna. A jesli chodzi o postac Sylwi, to przecież nie była pokazana na żywo, więc nie rozumiem o co chodzi...

Wlasnie tez nie bardzo rozumiem.Autor postu nie ogladal filmu,czy moze to miala byc aluzja do malo meskiego wygladu glownego bohatera?

22

Ogólnie nie podobało mi się to, że Dominik mowil rodzicom, że jest gejem, a w rzeczywistości nawet nie mógł o tym wiedzieć, bo skąd?

23 Ostatnio edytowany przez Megi87 (2011-05-29 22:39:03)

Ja nie oglądałam, ale żałuję bardzo, bo czytałam o nim same pozytywy. Wygrałam nawet bilety do kina, ale z przyczyn niezależnych ode mnie nie mogłam ich wykorzystać. A jak sie potem obudziłam, że jednak chętnie bym poszła, to już nie było go w repertuarze.
Jednak najbardziej podoba mi się główna piosenka z tego filmu, Wet Fingers "Turn me on" . Do tego stopnia, że na chwilę obecną mam ustawiony ten utwór jako dzwonek w telefonie smile

24

Byłam na tym filmie w kinie. Napiszę, że.. mnie sie podobał, naprawdę. Bardzo fajnie, prawdziwie wszystko ukazane, co w dzisiejszym świecie się dzieje. No a główny aktor niesamowity. Grał również w "WCK" - polecam!

25

Ja obejzalam film dopiero wczoraj na DVD(zaluje ze nie w kinie)i jestem w glebokim szoku-POZYTYWNYM OCZYWISCIE!!!Uwielbiam takie filmy,gdyby nie to ze ogladalam go ze znajomymi to plakalabym jak bóbr....Ile prawdy jest w tym filmie,o grze glownego aktora nawet nie wspomne bo to mistrzostwo(cos mi sie kojarzy ze on dostal nagrode za ta role-dobrze pamietam?)A Roma Gasiorowska(jedna z lepszych aktorek ,,mlodego,,pokolenia-jedna z moich ulubionych aktorek)poprostu REWELACJA!!!!Ja jestem jak najbardziej NA TAK.Kazda rodzina powinna ten film obejrzec!!!Mysle ze ja sama obejrze go jeszcze nie raz...Ostatnio takie wrazenie zrobil na mnie ,,SKAZANY NA BLUESA,,!Chociaz ,,DOM ZŁY,,tez mna wstrzasnal....
Czytalam o ,,CZARNYM ŁABEDZIU,,ale jeszcze nie obejrzalam-famefatale obejrze i ocenie;-)))
Aaaaa zapomnialam jeszcze o filmie ,,PIĘKNY UMYSŁ,,-UWIELBIAM!!!!!!
wYGLADA NA TO ZE LUBIE FILMY ,,PROBLEMATYCZNE,,(ze tak to nazwe;-)-czy to przez to ze zawsze chcialam studiowac PSYCHOLOGIE;-))))))???????
pozdrawiam i POLECAM KAZDEMU ,,SALE SAMOBOJCOW,,!!!!!!!!!!

26

Bardzo podobał mi się ten film - wielopłaszczyznowe podejście do tematu. Brak jednoznacznych ocen, wyroków, widz zostaje na koniec sam z głową pełną przemyśleń - bardzo lubię takie kino - na pewno nie zmarnujesz czasu jak zdecydujesz się obejrzeć ten film.

27

Bullinka napisał/a:

Film jest swietny, ogladalam go z ciekawoscia. Brawa dla pomyslodawcy, ale...

Nie sa doporacowane walki psychologiczne z samym saba. Teksty w stylu "przyjaciolkami sa mi zyletki ", "zadzwoncie do moich rodzicow" i kilka innych sa rzeczami postrzeganymi z zewnatrz. Nie zadano sobie trudu sprawdzenia jak naprawde zachowuja sie tacy ludzie. Osobiscie mialam do czynienia z tymi osobami i stad moze takie moje zdanie.

Niemniej film jest godny polecenia.

Tutaj się zgodzę. Ponadto uważam, że momentami "gra aktorska" była po prostu karykaturalna, dało się odczuć słaby warsztat. Jakby dali lepszą obsadę to może coś by z tego było.

28

Czekałam długo, by ten film pojawił się w internecie, w końcu się doczekałam i zobaczyłam.
Przyciągnął moją uwagę i bardzo mi się podobał smile

29

Mi film bardzo się podobał, i bardzo mocno mną wstrząsnął...
Myślę że ten film jest również skierowany do rodziców, a może  właśnie DLA NICH.
Świetna gra aktorska, postać Dominika-moim zdaniem bardzo prawdziwa, pokazał to wszystko bardzo dojrzale, zapowiada się świetny aktor smile a do tego przystojny wink
Żałuje tylko że nie obejrzałam w kinie, a wszystkim którzy nie oglądali- polecam.

30

Ja niedawno obejrzałam ten film,naprawdę dawno nie oglądałam tak dobrego.Moim zdaniem idealnie przedstawia problemy naszego świata,super.Pierwszy Polski dobry film od lat.Odważę się stwierdzic,że moim zdaniem lepszy od Avatara(nie podobał mi się wcale-straszny,niby miał przesłanie,ale strasznie kiczowaty,przewidywalny).

31

Nemezys napisał/a:

A jesli chodzi o postac Sylwi, to przecież nie była pokazana na żywo, więc nie rozumiem o co chodzi...

Nemezys napisał/a:

Ogólnie nie podobało mi się to, że Dominik mowil rodzicom, że jest gejem, a w rzeczywistości nawet nie mógł o tym wiedzieć, bo skąd?

Po A . Była pokazana na żywo w dyskotece i przed blokami .   
Po B . Gdyż zakochał w tym jego koledze, z którym się całował + Podniecił się na lekcjach karate.

Oglądałaś w ogóle film ?

32

Ech Dominik nie zakochał się w koledze ale czuł do niego erotyczny pociąg, coś jak facet bi, ale w tym wieku to przechodzi, zakochał się realnie w Sylwii. Myślał, że ona się zabije więc również postanawia się zabić, z czystej, wielkiej miłości. Zastanawia mnie dlaczego patrzy się na ten sam film a widzi co innego. Gdyby Sylwia przyszła jak obiecała na miejsce spotkania w dyskotece w realu to nie zrobiłby tego co zrobił. Ona też go kochała, ale gdy już postanowiła się jednak nie zabijać to dowiaduje się... Smutne. Ale film jak na polskie warunki rewelacyjny, dawno takiego nie było.

33

beznadzieja. nie znosze tego filmu.

34

Oglądałam i polecam.Jeden z lepszych Polskich filmów:)

35

Polecam, polecam...
Mnie zamroziła jedna scena... zupełnie...

Gdy matka bohatera informuje resztę co stało się z Dominikiem... I jak te figurki jedna po drugiej znikają... zostaje jedna...

Hm... prawda czasu, prawda ekranu... straszne...

36

Tu muszę się wypowiedzieć. Film mocny i GENIALNY.
Idealnie pokazuje problem. Jedna z lepszych polskich produkcji filmowych.
No i zgadzam się z independent - scena kiedy matka Dominika informuje pozostałych mrożąca krew w żyłach.

37

Oglądałam ten film i mnie się podobał smile Żyjemy w dobie Internetu, uważam, że zwłaszcza młodzi ludzie powinni obejrzeć ten film. Może to jaką miał rodzinę itp to było dość schematyczne, ale mimo wszystko film przypadł mi do gustu. I muzyka też świetnie pasowała.

38

bardzo fajny film, jak najbardziej polecam smile

39

Dla mnie film rewelacja.. bardzo mi się podobał ale większość moich znajomych powiedziała że to nuda. Kwestia gustu... Ten film pokazuje jak wielka rolę w naszym życiu odgrywają rodzice i co może się stać gdy poświęcają dziecku zbyt mało czasu.. No i aktor (Jakub Gierszał) rewelka:)

40

W końcu obejrzałam ten film. Pomysł ciekawy, ale wykonanie średnie. "Sala samobójców" pokazuje problem nie tylko głównego bohatera, ale także rodziców, którzy nie mają czasu, aby rozmawiać ze swoim dzieckiem. A kiedy próbują to jest na to za późno

41

Mi się bardziej podobał watek rodziców, niż głównego bohatera. Film niezły, ale jednak mnie nie powalił.

42

independent napisał/a:

Polecam, polecam...
Mnie zamroziła jedna scena... zupełnie...

Gdy matka bohatera informuje resztę co stało się z Dominikiem... I jak te figurki jedna po drugiej znikają... zostaje jedna...

Hm... prawda czasu, prawda ekranu... straszne...

Zgadzam się całkowicie jedna z genialnych scen tego filmu choć tragiczna w samym przekazie sad
Przerażające jest to jak bardzo izolujemy się od własnych dzieci, nie rozumiemy ich prawdziwych potrzeb sad
Jedno jest pewne ten film powinni obejrzeć WSZYSCY rodzice dorastających dzieci!!! ...ku przestrodze.....

43

Film całkiem dobry ale nie jakieś arcydzieło. O ile wiem będzie teraz dodatkiem do Twojego Stylu  więc jak ktoś nie oglądał jeszcze to ma szanse.

44

film świetny! az dziwi fakt,ze to polskie,polecam kazdemu kto jeszcze nie oglądał.Nareszcie nie musiałam oglądać Szyca Pazury i całej tej mało śmiesznej hołoty razem wziętej

45

Mnie się szalenie spodobał- wreszcie w polskim kinie coś zupełnie innego niż te wszystkie "Chłopak dla mojej dziewczyny", "Och karol" i tym podobne.
Janek Komasa dał powiew świeżości i nadziei, że polskie kino ma szansę być wreszcie dobre. Podobnie nowi aktorzy: Kuba Gierszał (znakomity.... polecam również film z jego udziałem pt. "Wszystko, co kocham" -jako blondyn, którego początkowo nie rozpoznałam:) ) Roma Gąsiorowska -też coś nowego po  Trzebiatowskiej, M.Socha -i-tym-podobnych.

O samym przekazie filmu, można by dużo mówić; każdy odczyta coś dla siebie, a uważam, że rodzice nastolatków powinni zobaczyć koniecznie smile

Posty [ 46 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Sala Samobójców (2010)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024