Pyzy z miesem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!


Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Pyzy z miesem

Poprosze o przepis na pyzy z miesem.. smile
Z gory dziekuje..

"Matka, jak Pan Bóg, może kochać wszystkie swe dzieci, każde z osobna i każde najwięcej."
Reklama
Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pyzy z miesem

no nie mowcie, ze nikt nie wie jak sie je robi smile

"Matka, jak Pan Bóg, może kochać wszystkie swe dzieci, każde z osobna i każde najwięcej."

3 Ostatnio edytowany przez Liren25 (2011-03-14 22:01:50)

Odp: Pyzy z miesem

Ja robię farsz z różnych mięs i róznie urozmaicam.

Zauroczenie Tobą przeistoczyło się nagle w kxxx silną miłość.  ?  Namiętności Jego pocałunku nie da się ubrać w słowa. Za każdym razem jest coraz bardziej niesamowity.  Bez Ciebie nie chcę przeżyć ani jednej chwili, bo nie ma nikogo takiego jak Ty. ONLY GOD CAN JUDGE ME
Reklama

4

Odp: Pyzy z miesem

znalezione w necie:

Pyzy z mięsem
Składniki na 6 porcji
1 kg ziemniaków
4 łyżki mąki
3 jajka
50 dkg wołowiny
1 cebula
1 łyżka masła
2 łyżki tartej bułki
sól i pieprz do smaku
       
Etapy przygotowania


1.Ziemniaki obrać. Wołowinę ugotować a następnie zmielić przez maszynkę do mięsa. Cebulę drobno posiekać.           
2.Połowę ziemniaków ugotować, ostudzić a następnie rozgnieść. Resztę ziemniaków zetrzeć na drobnej tarce, odcisnąć i wymieszać z ziemniakami ugotowanymi. Dodać mąkę, 2 jajka i szczyptę soli - z tego zagnieść ciasto. Cebulę podsmażyć na maśle, wymieszać z mięsem. Dodać tartą bułkę i jajko. Doprawić do smaku.           
3.Z ciasta uformować placuszki, na każdym ułożyć łyżeczkę farszu, ulepić małe kulki - pyzy. Gotować 5 minut po wypłynięciu na wierzch wody.               
4.Podawać posypane skwarkami i polane tłuszczykiem z wysmażonego wędzonego boczku. SMACZNEGO.

5 Ostatnio edytowany przez aniolek27 (2012-05-26 15:18:06)

Odp: Pyzy z miesem

Pyzy z farszem kiełbasianym - przepis z gazety

1 kg ziemniaków
pół kg ziemniaków ugotowanych
50 dag wędzonej szynki
1 jajko
trochę mąki pszennej lub ziemniaczanej
3 cebule
tłuszcz
pieprz i sól

Nadzienie:
Szynkę jedną cebulę zemleć, dobrze wymieszać i doprawić do smaku. Dwie obrane cebule pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu.
Ziemniaki gotowane rozgnieść, a surowe obrać i zetrzeć. Startą masę odcisnąć w gęstym płótnie i dodać do gotowanych ziemniaków. Gdy sok z ziemniaków się ustoi, zlać płyn, a skrobię z dna dodać do masy ziemniaczanej.
Wbić jajko, wymieszać, dodać trochę mąki. Na okrągłe kawałki ciasta nakładać nadzienie i formować pyzy wielkości orzecha włoskiego. Kłaść je na wrząca osoloną wodę. Po wypłynięciu gotować jeszcze 5 min. Po odcedzeniu można polać tłuszczem z cebulką.

Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapominają jak latać

http://aniolek27.flog.pl/ - mój blog fotograficzny, zapraszam smile
http://aniolek27.blogspot.com - blog na temat moich zainteresowań: kulinaria i podróże
Reklama

6 Ostatnio edytowany przez wielkilasuch (2017-01-04 17:12:57)

Odp: Pyzy z miesem
Agatka napisał/a:

znalezione w necie:

Pyzy z mięsem
Składniki na 6 porcji
1 kg ziemniaków
4 łyżki mąki
3 jajka
50 dkg wołowiny
1 cebula
1 łyżka masła
2 łyżki tartej bułki
sól i pieprz do smaku
       
Etapy przygotowania


1.Ziemniaki obrać. Wołowinę ugotować a następnie zmielić przez maszynkę do mięsa. Cebulę drobno posiekać.           
2.Połowę ziemniaków ugotować, ostudzić a następnie rozgnieść. Resztę ziemniaków zetrzeć na drobnej tarce, odcisnąć i wymieszać z ziemniakami ugotowanymi. Dodać mąkę, 2 jajka i szczyptę soli - z tego zagnieść ciasto. Cebulę podsmażyć na maśle, wymieszać z mięsem. Dodać tartą bułkę i jajko. Doprawić do smaku.           
3.Z ciasta uformować placuszki, na każdym ułożyć łyżeczkę farszu, ulepić małe kulki - pyzy. Gotować 5 minut po wypłynięciu na wierzch wody.               
4.Podawać posypane skwarkami i polane tłuszczykiem z wysmażonego wędzonego boczku. SMACZNEGO.




Natknęłam się na ten przepis już kiedyś i jest beznadziejny, ciasto strasznie klei się do rąk. Także radzę uważać na takie internetowe receptury. A swoją drogą - komuś się jeszcze chce robić pyzy samodzielnie? Strasznie dużo roboty. Raz próbowałam zrobić sama, właśnie z tego przepisu, który podałaś i odpuściłam sobie... Za to dziś po pracy biegnę do biedronki po zamiennik domowych big_smile Te biedronkowe z Amigos są mega mega dobre i w sumie ja nie widzę zbytnio różnicy między tymi od mamy, a tymi z biedry smile

7

Odp: Pyzy z miesem
wielkilasuch napisał/a:

Te biedronkowe z Amigos są mega mega dobre i w sumie ja nie widzę zbytnio różnicy między tymi od mamy, a tymi z biedry smile

No może tylko taka,że mięso jest bardzo pośledniej jakości.Ale jak dobrze przyprawią to przecież nie czuć smile
Ja takich wynalazków nie kupuje nigdzie.

"Brak seksu flustruje" smile
z cyklu: mądrości forumowe smile

8

Odp: Pyzy z miesem

A ja jednak wolę kupić gotowca, nie mam cierpliwości do tego typu rzeczy

[tu był niedozwolony link]

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin
© www.netkobiety.pl 2007-2016