Pyzy z miesem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!


Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Pyzy z miesem

Poprosze o przepis na pyzy z miesem.. smile
Z gory dziekuje..

"Matka, jak Pan Bóg, może kochać wszystkie swe dzieci, każde z osobna i każde najwięcej."
Reklama
Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pyzy z miesem

no nie mowcie, ze nikt nie wie jak sie je robi smile

"Matka, jak Pan Bóg, może kochać wszystkie swe dzieci, każde z osobna i każde najwięcej."

3 Ostatnio edytowany przez Liren25 (2011-03-14 21:01:50)

Odp: Pyzy z miesem

Ja robię farsz z różnych mięs i róznie urozmaicam.

Zauroczenie Tobą przeistoczyło się nagle w kxxx silną miłość.  ?  Namiętności Jego pocałunku nie da się ubrać w słowa. Za każdym razem jest coraz bardziej niesamowity.  Bez Ciebie nie chcę przeżyć ani jednej chwili, bo nie ma nikogo takiego jak Ty. ONLY GOD CAN JUDGE ME
Reklama

4

Odp: Pyzy z miesem

znalezione w necie:

Pyzy z mięsem
Składniki na 6 porcji
1 kg ziemniaków
4 łyżki mąki
3 jajka
50 dkg wołowiny
1 cebula
1 łyżka masła
2 łyżki tartej bułki
sól i pieprz do smaku
       
Etapy przygotowania


1.Ziemniaki obrać. Wołowinę ugotować a następnie zmielić przez maszynkę do mięsa. Cebulę drobno posiekać.           
2.Połowę ziemniaków ugotować, ostudzić a następnie rozgnieść. Resztę ziemniaków zetrzeć na drobnej tarce, odcisnąć i wymieszać z ziemniakami ugotowanymi. Dodać mąkę, 2 jajka i szczyptę soli - z tego zagnieść ciasto. Cebulę podsmażyć na maśle, wymieszać z mięsem. Dodać tartą bułkę i jajko. Doprawić do smaku.           
3.Z ciasta uformować placuszki, na każdym ułożyć łyżeczkę farszu, ulepić małe kulki - pyzy. Gotować 5 minut po wypłynięciu na wierzch wody.               
4.Podawać posypane skwarkami i polane tłuszczykiem z wysmażonego wędzonego boczku. SMACZNEGO.

5 Ostatnio edytowany przez aniolek27 (2012-05-26 14:18:06)

Odp: Pyzy z miesem

Pyzy z farszem kiełbasianym - przepis z gazety

1 kg ziemniaków
pół kg ziemniaków ugotowanych
50 dag wędzonej szynki
1 jajko
trochę mąki pszennej lub ziemniaczanej
3 cebule
tłuszcz
pieprz i sól

Nadzienie:
Szynkę jedną cebulę zemleć, dobrze wymieszać i doprawić do smaku. Dwie obrane cebule pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu.
Ziemniaki gotowane rozgnieść, a surowe obrać i zetrzeć. Startą masę odcisnąć w gęstym płótnie i dodać do gotowanych ziemniaków. Gdy sok z ziemniaków się ustoi, zlać płyn, a skrobię z dna dodać do masy ziemniaczanej.
Wbić jajko, wymieszać, dodać trochę mąki. Na okrągłe kawałki ciasta nakładać nadzienie i formować pyzy wielkości orzecha włoskiego. Kłaść je na wrząca osoloną wodę. Po wypłynięciu gotować jeszcze 5 min. Po odcedzeniu można polać tłuszczem z cebulką.

Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapominają jak latać

http://aniolek27.flog.pl/ - mój blog fotograficzny, zapraszam smile
http://aniolek27.blogspot.com - blog na temat moich zainteresowań: kulinaria i podróże

6 Ostatnio edytowany przez wielkilasuch (2017-01-04 16:12:57)

Odp: Pyzy z miesem
Agatka napisał/a:

znalezione w necie:

Pyzy z mięsem
Składniki na 6 porcji
1 kg ziemniaków
4 łyżki mąki
3 jajka
50 dkg wołowiny
1 cebula
1 łyżka masła
2 łyżki tartej bułki
sól i pieprz do smaku
       
Etapy przygotowania


1.Ziemniaki obrać. Wołowinę ugotować a następnie zmielić przez maszynkę do mięsa. Cebulę drobno posiekać.           
2.Połowę ziemniaków ugotować, ostudzić a następnie rozgnieść. Resztę ziemniaków zetrzeć na drobnej tarce, odcisnąć i wymieszać z ziemniakami ugotowanymi. Dodać mąkę, 2 jajka i szczyptę soli - z tego zagnieść ciasto. Cebulę podsmażyć na maśle, wymieszać z mięsem. Dodać tartą bułkę i jajko. Doprawić do smaku.           
3.Z ciasta uformować placuszki, na każdym ułożyć łyżeczkę farszu, ulepić małe kulki - pyzy. Gotować 5 minut po wypłynięciu na wierzch wody.               
4.Podawać posypane skwarkami i polane tłuszczykiem z wysmażonego wędzonego boczku. SMACZNEGO.




Natknęłam się na ten przepis już kiedyś i jest beznadziejny, ciasto strasznie klei się do rąk. Także radzę uważać na takie internetowe receptury. A swoją drogą - komuś się jeszcze chce robić pyzy samodzielnie? Strasznie dużo roboty. Raz próbowałam zrobić sama, właśnie z tego przepisu, który podałaś i odpuściłam sobie... Za to dziś po pracy biegnę do biedronki po zamiennik domowych big_smile Te biedronkowe z Amigos są mega mega dobre i w sumie ja nie widzę zbytnio różnicy między tymi od mamy, a tymi z biedry smile

7

Odp: Pyzy z miesem
wielkilasuch napisał/a:

Te biedronkowe z Amigos są mega mega dobre i w sumie ja nie widzę zbytnio różnicy między tymi od mamy, a tymi z biedry smile

No może tylko taka,że mięso jest bardzo pośledniej jakości.Ale jak dobrze przyprawią to przecież nie czuć smile
Ja takich wynalazków nie kupuje nigdzie.

"Od razu widac kto na tym forum byl kochanką. Musi sie jakos wybielić i wytlumaczyc jedna z druga że ona niewinna i pisze takie bzdury w które chyba sama w glebi duszy nie wierzy"
-pisownia oryginalna

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin
© www.netkobiety.pl 2007-2016