Jestem młoda, jestem sama i w ciąży - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Jestem młoda, jestem sama i w ciąży

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Jestem młoda, jestem sama i w ciąży

Wita was mam na imie Ania i mam 18 lat.
byłam z chlopakiem ponad miesiąc i po miesiącu poszliśmy do łóżka
na początku grudnia zerwał ze mną zle sie z tym czułam bo nie lubie rozstan...
mialam takie obiawy jak omdlenia, nudności i spozniała mi sie miesiączka.
więc zrobiłam pierwszy test na ciąże i wykrylo mi że nie jestem po miesiącu zrobiłam test następny i wyszo że jestem w ciąży
byłam w szoku nie wiedziałam co mam zrobić nie dośc że byłam samotna bez partnera to jeszcze mam problemy rodzinne przez to że zaszłam w ciąże...
pisze do mojego byłego chłopaka że jestem w ciąży ale on mi nie wierzy i nie chce byc wiecej ze mną bo sadzi że to nie jest jego dziecko
nie wiem co mam zrobić nie wiem czy sobie dam z tym wszystkim rade i jeszcze nie mam warunków w domu i finansów za dużo ...
jeżeli zobaczycie to co napisałam to odpiszcie mi i opomóżcie bardzo was prosze :(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jestem młoda, jestem sama i w ciąży

Kochana spokojnie. Na pewno jest Ci teraz trudno w to uwierzyć ale wszystko się ułoży.
Byłaś u lekarza? Jesteś pewna, że to ciąża? czasem testy się mylą.
Jeśli jesteś pewna to pamiętaj, że teraz musisz o siebie dbać. Ciężko będzie Ci w Twojej sytuacji uniknąć stresów ale dla dobra dziecka musisz jakoś nad tym panować.
Z chłopakiem powinnaś się spotkać i powiedzieć mu, że to jego dziecko i że musi poczuć się do odpowiedzialności. Bez względu na to jak się zachowa musisz udać się ze swoimi rodzicami do jego i oni sobie porozmawiają o kwocie alimentów. Jeśli się nie dogadają to masz prawo wystąpić do sądu i na pewno alimenty zostaną Ci przyznane.
Nie martw się, jesteś dorosła, tzn pełnoletnia. Dziewczyny zachodzą w ciążę w wieku 15-16 lat i to jest dopiero problem. Wiadomo, że tego nie planowałaś i finansowo nie będzie Ci łatwo ale jestem pewna, że sobie poradzisz. Matka dla swojego dziecka jest w stanie góry przenosić smile
Zobaczysz wszystko się ułoży smile

3

Dokładnie Aniu , musisz być silna ... dla swojego dziecka .... pal sześć z facetem ... zwłaszcza takim , który nie jest wart zachodu. I pamiętaj , że DZIECKO to wielkie szczęście bez względu na to kiedy i w jakich okolicznościach się pojawia!

4

Aniu ja zaszlam w ciaze majac 19 lat, tez sie rozstalam z ojcem dziecka. Rodzice nie byli zachwyceni moim stanem ale coz do czasu...az urodzilam smile moja mama oszalala na punkcie wnuka smile ojcu zajelo wiecej czasu przyzwyczajenie sie do nowej sytuacji wiesz bylam jedyna coreczka. Dalam sobie rade i ty tez dasz zobaczysz, glowa do gory smile a wszystko sie ulozy zobaczysz. Ja po wielu przejsciach i trudach jestem teraz szczesliwa mezatka i oczekuje 2 bobaska smile Nie zalamuj sie i nie poddawaj a wszystko bedzie ok. Mysl tylko o sobie i dziecku, a rodzina z czasem zaakceptuje nowa sytuacje. Trzymaj sie kochana :*

5

Aniu, ja również rozstałam się z facetem a parę dni pózniej okazało się, że jestem z nim w ciąży... Też głowiłam się na początku jak to będzie, że będę samotną matką i ludzie będą mnie wytykać palcami itp..
W ojcu dziecka nie mam za bardzo oparcia... Od czasu do czasu napisze smsa jak się czuję i to wszystko...
Aniu, na początku było mi ciężko, ale teraz ( jestem w 7 m-c) jestem szczęśliwa, wiem, że dziecko to cud i cieszę się tym smile Też nie mam za fajnej sytuacji rodzinnej - mamy już trójkę małych dzieci w domu, które porzuciła moja siostra, ale wiem, że damy sobie radę.
Tak, że głowa do góry Aniu, bo napewno się wszystko ułoży i będziesz szczęśliwą mamusią smile

6

No dokładnie masz 18 lat więc na pewno dasz sobie rade. Ale teraz musisz iść do lekarza i potwierdzić ciąże.

7

Witaj! Z pewnością będą to dla Ciebie najtrudniejsze momenty w życiu... Jednak trzeba teraz podjąć bardzi ważne decyzję które wpłyną na przyszłość Twoją i Twojego dzidziusia. Powiem, Ci co ja bym zrobiła na Twoim miejscu. Masz 18 lat więc pewnie jesteś w klasie maturalnej. Mimo wszystko postaraj się skończyć szkołę choćby zaocznie, gdy już będziesz miała wykształcenie średnie otworzą się przed Tobą nowe możliwości, studia, szkoły policealne, zawodowe itp. Możesz być jednocześnia młodą mamusią nie rezygnując z nauki! Systemy zaoczne to umożliwiają! Ja sama uczę się zaocznie oczekując na maleństwo, nie chce przerywać szkoły gdyż zdobędę po niej dobry zawód i stanę się niezależna i Ty także do tego dąż!!! Będąc samotną matką musisz postawić niezależność którą dają pieniążki. Potem zaczniesz pracować, wynajmiesz mieszkanie i pewnie znajdziesz swoją drugą połówkę! I wszystko się ułoży tylko niemożesz się poddawać!!! Będę trzymała w kciuki pozdrawiam serdecznie:)

8

Ania g choć nie odpisujesz mam nadzieję, że przeczytałaś te postu powyżej i podniosło Cię to na duchu! Nie rób nic pochopnie i pamiętaj, że z nawet najgorszych sytuacji jest wyjście i nawet te historie, które z pozoru wydają nam się tragiczne kończą się dobrze! Będziesz cudowną matką! smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Jestem młoda, jestem sama i w ciąży

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024