Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Tak się zastanawiam czy regułą jest, że w pewnym momencie każdą osobę pracującą już jakiś czas na danym stanowisku (2-3 lata i więcej), dopada wypalenie zawodowe. Ja po 3 latach pracy zaczynam odczuwać znudzenie i widzę u siebie przejawy szablonowego podejścia, nie ma też już we mnie tej wcześniejszej codziennej "radości". Zdaję sobie sprawę z tego, że w zawodach związanych z pracą z ludźmi jest to norma. Zastanawiam się jednak jakie są Wasze odczucia?
Ech, po 2, 3 latach to całkiem nieźle, ja mam tak po kilku miesiącach. I dlatego sobie myślę, że nie odnalazłam jeszcze "tej jedynej", pracy rzecz jasna ![]()
No tak, ale co w sytuacji gdy człowiek był święcie przekonany, że to jest właśnie to co chciał robić?
Wypalenie zawodowe dotyka szybciej osoby, które wkładają w pracę dużo entuzjazmu i kreatywności. Inni dłużej wytrwają robiąc to samo, bo nie potrzebują tak wielu wrażeń i wyzwań. Mimo to, prędzej czy później każdego to dopadnie, ale niestety zapobiegać temu mało kto umie, bo wiele zależy od umiejętności szefów, którzy potrafią motywować ludzi, dawać poczucie, że ich praca gdzieś prowadzi, że się rozwijają. Jak się nie ma fajnych szefów i firma jest zarządzana byle jak, to trzeba szukać dalej, tak mi się wydaje.