Moja tesciowa ma niedlugo urodzinki i nie mam pojecia co jej kupic. Wszystko co chciala kupilismy jej na swieta a teraz nie mam pomyslow. Dziewczyny ratujcie !
my nie znamy teściowej,nie wiemy czy jest osobą aktywną,czy starszą.
Napisz coś,czy ma czy ma jakieś zainteresowania,hobby?
3 2011-01-05 17:36:31 Ostatnio edytowany przez natallia (2011-01-05 17:37:14)
Jest to osoba ok. 50 roku zycia, aktywna zawodowo, uwielbia perfumy ale niestety teraz maq duzy zapas... lubi gotowac, piec ciasta jak kazda kobieta, jest zwyczajna osoba. Lubi tez kwiaty i ubierac sie na czarno-bialo hehe
może coś ze sprzętu do kuchni?
np. jakiś blender?
RED BUL może odleci
6 2011-01-06 17:47:30 Ostatnio edytowany przez davne25 (2011-01-06 17:49:14)
RED BUL
może odleci
Dobre . Myślę,że mogłabyś kupić książkę kucharską lub apaszkę albo coś z AGD.Swoją drogą taki temat już wpadł mi gdzieś w oczy
A może misy termiczne? ostatnio sobie kupiłam, wlewa się miedzy ścianki wodę (gorącą albo zimną) i przez to łatwiej utrzymać temperaturę dania.
Albo zestaw filiżanek porcelanowych, albo komplet kieliszków. Żeby teściowa była zdrowa może wyciskarkę do owoców?
Ważne też jaki masz budżet na prezent:)
ksiazka dobry pomysł, do tego dokup kwiaty i bedzie gicior liczy sie gest wiec nie musisz wymyslac za duzo
Dla takich starszych osób świetnymi prezentami są jakieś ciekawie zaprojektowane sprzęty AGD - po pierwsze, bo jesteśmy pewni, że się przydadzą do codziennego użytku, a po drugie, bo urozmaicą wygląd kuchni, czy łazienki:). Może ciekawymi wydadzą Ci się produkty Agd Savion. Mnie bardzo się spodobały ich czajniki i lokówko - suszarki - są stylowe, ładne, a jednocześnie nie za odważne.
Moim zdaniem starsza osoba bardziej będzie zwracała uwagę na funkcjonalność niż na 'ciekawe zaprojektowanie'. Ale zgadzam się, że sprzęt Agd jest dobrym pomysłem na prezent. Może jeśli teściowa lubi kawę to kawiarkę? nie ma porównania smaku, kawa z takiego sprzętu jest po postu wyborna. Taką kawiarkę można kupić wszędzie, są tanie (nawet za 10zł) albo droższe ze stali nierdzewnej na więcej niż jedną filiżankę np. taka za 300zł:
11 2011-03-07 17:21:48 Ostatnio edytowany przez Fumiko (2011-04-03 11:20:47)
Teraz bardzo popularne są stylizacje ludowe, także może kupisz jej coś w tym klimacie? Nie wiem ile chcesz przeznaczyć pieniędzy na ten prezent, ale taki komplet serwetek może być ciekawym pomysłem: spam Na pewno teściowej się przyda i wydaje mi się, że są one oryginalniejsze niż te bardziej 'nowoczesne'.
12 2011-04-03 11:19:17 Ostatnio edytowany przez Fumiko (2011-04-03 11:20:06)
Teraz bardzo popularne są stylizacje ludowe, także może kupisz jej coś w tym klimacie? Nie wiem ile chcesz przeznaczyć pieniędzy na ten prezent, ale taki komplet serwetek może być ciekawym pomysłem: http://wiano.eu/view/668 Na pewno teściowej się przyda i wydaje mi się, że są one oryginalniejsze niż te bardziej 'nowoczesne'.
ze stylizacji ludowych to mi się podoba właśnie coś w stylu takiej prawdziwej porcelany "Miska Rorstrand KURBITS" niby takie ludowe ale wygląd całkiem nowoczesny.
13 2011-04-04 14:45:44 Ostatnio edytowany przez Fumiko (2011-04-04 14:50:53)
Moja przyszła teściowa bardzo lubi łosie i renifery. Maskote to ma juz cały pokój.
Dlatego postanowilismy z L. że zrobimy coś co bedzie związane z łosiami i koleżanka poleciłam mi swoją koleżankę co ręcznie wykonuje różne prześliczne rzeczy.
Dlatego zamówiliśmy zegar oczywiscie z łosiem
a oto efekt: (mam nadzieję, że mogę wstawić)
RED BUL
może odleci
Że taż ja na to wcześniej nie wpadłam.
15 2011-04-10 19:41:01 Ostatnio edytowany przez kubraczek (2011-04-10 19:50:14)
nawet gdyby teściowa nie przepadała za kawą można spróbować czajniczka, albo zaparzacza do herbaty
http://www.stylowazastawa.pl/kategoria/5_227/Czajniczki_i_zaparzacze.html
Stylową zastawę mogę z czystym sumieniem polecić. Towar jest dobrej jakości, a przesyłkę dostałam dwa dni po zamówieniu.
JA co prawda jeszcze nie posiadam teściowej ale wszystko przede mną ale za to mamie kupiłam ostatnio prezent w postaci komletu pościeli satyna bawełniana i do tego zestaw ręczników(bardzo dobry gatunkowo). nawet nie wiecie jak się ucieszyła z tak porządnego prezentu. Bo zawsze jej na to było szkoda kasy . Polecam sklep spectrastore
Zaparzacz do herbaty świetna sprawa, też bym polecała. Albo jakiś kryształową misę na słodycze.. Wszystko zależy od teściowej, co już ma, co lubi i najważniejsze jaką jest osobą.
w zasadzie uświadomiłam sobie, że niedługo sama będę musiała coś dla swojej teściowej zamówić... skoro w zeszłym roku na urodziny był zaparzacz to w tym roku stawiam na serwis do herbaty... do tematu podeszłam ambitnie, bo nie możemy sobie z mężem pozwolić na duży wydatek, ale udało się 22 elementy można kupić już za 174zł
stylowazastawa.pl/produkt/95/Komplet_do_herbaty_622_Heywood_Irene.html
Co sądzicie?
1. Zawsze najbardziej "bezpiecznym" prezentem jest jakiś niebanalny kwiat w doniczce. Nie zwiędnie po 3 dniach jak cięty, a pielęgnując go będzie wspominać, że ma go "od dzieci". Każda kobieta lubi kwiaty:)i
2. Książka, związana z jej zainteresowaniami to też dobry strzał. A może po prostu jakąś babską powieść, np. Nory Roberts.
3. Wasze zdjęcie w pięknej ramce. Jeszcze lepiej wnuka lub wnuczki, jeżeli są.
Pewnie, jak każda kobieta lubi kwiaty, polecam jeden, ale nie taki zwykły. Polecam róże wygrawerowaną w krysztale z dowolną dedykacją. Oryginalny prezent
Dlaczego to mają być czajniki, zaparzacze, zegary, gary czy inne doniczki??
Sama jestem teściową i takie prezenty na bank mi sie nie podobają.
Wolę dostać perfumy...ekskluzywne kremy...karnet do salonu kosmetycznego...a jeżeli ma byc drożej - to wykupione zabiegi w SPA.
Może karnet na jakis masaż, albo do kosmetyczki? Zgadzam się z koma5, że nie każdy zaraz o AGD marzy
23 2012-02-26 15:53:33 Ostatnio edytowany przez Lena (2012-02-26 18:31:04)
proponuje kupić jakiś piękny wazon lub patere, zagladnij do sklepu na allegro ... mamy tam ogromny wybór szkła z HUTY MAKORA
Masz szereg pomysłów na prezent,wszystko zależy od tego jaki ma gust oraz czym się interesuje. Czasem wystarczy tylko dobra kawa lub ekspres,to przyjemny i zarazem praktyczny prezent.
Trutkę...
A ja teściowej kupuję zawsze osobiste prezenty a nie np. jakieś gary. Nowy sweterek, czapkę z szalikiem, perfumy p.Walewska bo je uwielbia, ręcznik z haftem jej imienia itp.
27 2012-03-29 15:03:02 Ostatnio edytowany przez liannna (2012-03-29 15:04:43)
Z prezentów, które moja przyszła teściowa najmilej wspomina jest poduszka "jasiek" z jej zdjęciem (może być zdjęcie dzieci) i fotokalendarz z opisami dat urodzin,tematycznie dobranymi do miesiaca fotkami.
Można wykonac taki kalendarz od dowolnego mieisaca.
Uwielbia też filmiki własnej roboty, taki mix zdjęc z ostatnich dni z dobrana muzyka i przejsciami...
Powodzenia
Dlaczego to mają być czajniki, zaparzacze, zegary, gary czy inne doniczki??
Sama jestem teściową i takie prezenty na bank mi sie nie podobają.
Wolę dostać perfumy...ekskluzywne kremy...karnet do salonu kosmetycznego...a jeżeli ma byc drożej - to wykupione zabiegi w SPA.
Choc na bycie tesciowa dluuugo jeszcze poczekam , to pomyslalam to samo.
Moja znajoma ostatnio tesciowej podarowala na urodziny: bilety do teatru i rezerwacje stolika w restauracji z bonem na kolacje. Wprawdzie 3 dni marudzila, ze nie ma sie w co ubrac , ale potem oboje z tesciem byli zachwyceni tym wieczorem, bo juz od najmniej nastu lat nie byli na randce
Sprzety AGD to czlowiek w domu ma raczej (szczegolnie czlowiek w srednim wieku), a juz na wyjscie do teatru czy kina (co kto lubi), czy na kolacje w ladnej restauracji czasem szkoda ludziom pieniedzy. Wiec taki prezent zwykle cieszy - wystarczy trafic w gust, bo moze nie kazdego zachwyci bilet na horror np. No ale to juz prosta sprawa raczej.
Zakładałam taki sam temat:) Ja zrobiłam Torta na 50 urodziny..Była bardzo szczęśliwa i zaskoczona
Tort też jest dobrym pomysłem na prezent,w końcu liczą się intencje oraz pamięć. Potem możecie odbyć wspólny,rodzinny posiłek i posiedzieć przy kawie- to zawsze zbliża.
31 2014-02-06 20:51:59 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-02-06 22:28:09)
Mój mąż ostatnio kupił mojej mamie wózek na zakupy spam. Przydatne
Moja tesciowa nigdy sobie nic nie kupi - wypbrazcie sobie ze ma gary które maja po 30 lat, corka jej nowe kupila schowala w wersalkę ostatnio sila prawie wyciagnelam a stare wyrzuciłam w kosz. Ja ostatnio kupilam jej komplet filiżanek i spodeczków do kuchni - jakoś po namowach mój facet zrobil remont w kuchni wiec cos nowego by sie przydalo - kiedyś jej kupilam takie wypasiowe szklanki bo juz w tych starych nie chcialo mi sie pic drinków.
33 2014-04-09 06:49:42 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-04-09 06:50:45)
Może kup jej jakąś kartę podarunkową albo voucher na ekskluzywny zabieg SPA? Nie znam kobiety, która by się nie ucieszyła z takiego prezentu. Jest dużo stronek z prezentami - przeżyciami, wiem że prezenty - przeżycia na terenie Poznania na pewno można kupić na spam