Mitomania - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Mitomania

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Mitomania

jestem chora na mitomanie. jak z tego wyjść >?? czy tylko psycholog może tu pomóc, przyjaciele nie ??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mitomania

Na temat mitomanii lepiej by wypowiadał się psycholog-bo przyczyny sa rózne -nic o nich nie piszesz.
Dlaczego zasłaniasz sie kłamstwem -czy jestes osobą zakompleksioną ,czy dzieki swoim opowieściom zdobywasz przyjaciół i znajomych?
Nie umiem po tych kilku słowach próbować
ci pomóc
pozdrawiam i pisz więcej o sobie.

3

Powodem mojej choroby że tak powiem, jest ciężkie dzieciństwo z rówieśnikami. byłam nielubiana i nie tolerowana bo byłam cicha, ruda, piegowata okularnica. cały czas byłam wyśmiewana.
Do tego moje 2 ostatnie związki zakończyły się zdradą dokonaną przez moich partnerów co jeszcze bardziej mnie utwierdziło w przekonaniu że jestem nic nie warta.
koloryzuje aby się dowartościować kreuje osobą taką jaką chciała bym być ale nie jestem...

4

To jakaś przyczyna już jest-teraz droga moja musisz poszukac pomocy by odnalęźdź swoją wyjątkowość.
Jesteś niepowtarzalna musisz odkryć w sobie samej bez koloryzowania ciekawą istotę -napewno tak jest .
Kim jestęś ,co lubisz robić ,co sprawia ci prawdziwą ale nie kłamaną radość.
To nie ty byłas nic nie warta tylko ci faceci w koncu zdrada to całkiem prosta czynność.
Tylko nie wymyślaj-

5

Mitomani są samotni bez przyjaciół często odtrącani. Opowiem bo znam rówieśnicę ale to co słyszałam że mi włosy stanęły. Co mi opowiadała i tak udało mi się zdemaskować ją. Mówiła nam że jest w ciąży że ją zgwałcił jakiś ministrant z tego co wiem ona z nikim nie spotykała się. Upatrzyła sobie tego kolesia który służył na mszy była zapatrzona w niego jak w obrazek. Miałyśmy 16 lat. Te opowieści...
Wiedziałam że zmyśla powiedziałam koleżance o tej rzekomej ciąży. Ona się uśmiała. Potem powtórzyłam innym dziewczynom uciekła bo wiedziała że kiedy on usłyszy to będzie afera. Obawiam się że będzie chciała zemścić się na mnie. Ale nie boję się. Ona powinna się bać faceta który nie ma pojęcia że jest ofiarą wyobraźni. Pech w tym głupia psycholog broni jej. Czego ona się boi?

6

Osoby które są dotknięte mitomanią nie są z własnej woli chore. Muszę przyznać że źle się zachowałam wobec koleżanki która ma ten problem i nie powinnam była tak zostawić. Ona sama nie zdaje sobie sprawę że to co mówi gubi ją. Być może nie wie że opowiadania niestworzone przez nią przyczyniają się unikania jej. Niektóre osoby nie wiedzą jak postępować. Chciałam wytłumaczyć czemu inni jej nie chcą. Uważam że udział psychologa jest ważny. Nie tylko. Rodzina nie powinna zostawić. Myślałam że opamięta się że przestanie wymyślać. Ale nie chciałam się narzucać.

wiesz moja siostrzenica ma mitomanie chodz nie chce uwierzyc ale tez wymysla historie a malo tego reaguje agresja gdy poikazuje jej blad
. ona miala ciezkie dziecinstwo. udaj sie do psychologa lub psychiatry.
nie mozesz tak myslec ze jestes nic nie warta kazdy jest! ty napewno tez a faceci po prostu to byly swinie nie warte ciebie.
powodzenia

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Mitomania

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024