CLINIQUE- SYSTEM 3 KROKI
System Pielęgnacji Skóry 3 Kroki Clinique:
Krok 1
Oczyszczanie mydłem w postaci kostki dermatologicznej lub mydełka w płynie, dostępnym w trzech formułach Extra-Mild, Mild oraz Oily Skin Formula. Odświeża i oczyszcza skórę nie pozostawiając jej suchej, ściągniętej i nie powodując uczucia dyskomfortu.
Krok 2
Złuszczanie jednym z płynów Clarifying Lotion dostępnych w 5 formułach, które nadają skórze blasku i powodują, że preparat nawilżający może w pełni spełniać swoje zadania. Każdy z płynów ma różną moc złuszczania.
Krok 3
Nawilżanie Dramatically Different Moisturizing Lotion lub Gel, dostarcza, każdemu typowi skóry, odpowiednią ilość głębokiego nawilżenia i pozostawia skórę elastyczną, miękką i zdrowo wyglądającą.
Produkty z systemu dostępne są w różnych formułach w zależności od typu skóry. Bardzo ważne jest, aby używać produktów dostosowanych do swoich potrzeb. System stosuje się w całości, po demakijażu 2 razy dziennie, codziennie. W początkowym okresie wygląd skóry może się na chwile pogorszyć ( np. wypryski, zaskórniki) ponieważ skóra oczyszcza się z zalegających nieczystości. Po 2 tyg. zostaje jednak oczyszczona i jej wygląd znacznie się poprawia.
Wszystkie produkty są przetestowane alergologicznie i w 100 % bezzapachowe.
Jest to program oczyszczania i leczenia skóry złożony z trzech kroków:
Kilka dni temu dostałam w drogerii próbki całego systemu, nie stosowałam jeszcze co prawda, niemniej mam zamiar i zastanawiam się czy system jest rzeczywiście tak skuteczny jak zapewnia producent. Czy któraś z Was może miała okazję go wypróbować? Podzielcie się, proszę, swoją opinią i uwagami, zapewne komuś się jeszcze przydadzą
.
Jaka jest orientacyjna cena całości?