Nudny sex z jednym partnerem ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Nudny sex z jednym partnerem ...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Nudny sex z jednym partnerem ...

witam ... jestem tu nowa i nie wiem czy był poruszany taki temat smile więc jeśli tak to wybaczcie że się powtarzam ale z lenistwa nie chce mi się czytać wszystkiego bo jest tego masa smile

Czy bycie z jednym partnerem przez dłuższy czas może prowadzić do nudnego sexu , a potem nawet do całkowitej niechęci kochania się z tą osoba ?

u mnie była taka sytuacja że po pewnym czasie miałam coraz mniejszą ochote na sex ,po pewnym czasie doszło do tego że w końcu w ogóle nie miałam ochoty na sex ... wtedy myślałam że może ze mną coś jest nie tak ? , że może powinnam iść do lekarza albo nie wiem zasięgnąć jakiejś porady , ale jakoś nic z tym nie zrobiłam i się rozstaliśmy , potem miałam obawy że może zawsze już tak będzie , że już nigdy nie będę miała na to ochoty ... ale to się zmieniło poznając mojego obecnego partnera smile teraz wręcz przeciwnie co chwile mam ochote i co chwile o tym myślę ...

co myślicie na ten temat ? czym to jest spowodowane ? czy ma to jakiś związek że jest się z jednym partnerem przez dłuższy czas?

pozdrawiam smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nudny sex z jednym partnerem ...

to jest napewno spowodowane uczuciami do partnera smile
poza tym im dluzej trwa zwiazek tym pozadanie i namietnosc automatycznie spadaja.. zwlaszcza jak sie mieszka razem....
dlatego trzeba to podsycac  smile
wszystko z toba w porzadku i zazdroszcze twojemu partnerowi takiej kobiety, podobnie jak inni faceci smile

PS jestes za mloda by chodzic do lekarza w takiej sprawie smile

3

hmm ... z tamtym partnerem byłam 4 i pół roku , teraz z obecnym na razie koło 5 miesięcy jestem  , a jak będzie tak samo ? że po pewnym czasie mi się odechce ? może lepiej o tym myśleć nie będę bo jest dobrze i niech tak zostanie smile

4 Ostatnio edytowany przez alaclaudie (2010-12-30 16:13:48)

Czy bycie z jednym partnerem przez dłuższy czas może prowadzić do nudnego sexu , a potem nawet do całkowitej niechęci kochania się z tą osoba ?
Oczywiście że jest to możliwe, jak wszystko w życiu.
co myślicie na ten temat ? czym to jest spowodowane ? czy ma to jakiś związek że jest się z jednym partnerem przez dłuższy czas?
Myślę że zasadniczo trzeba odróżnić układ od bycia ze sobą z uczuciem.
Skupię się na partnerstwie w miłości. To jest najtrudniejsze z zadań jakie mamy w życiu- znalezć i utrzymać miłość.
Temperaturę trzeba cały czas utrzymywać na odpowiednim poziomie, słowa "nie chce mi się" oboje powinni wyrzucić ze swojego słownika.
Różnorodność, zmienność powinna zapewnić przy silnym uczuciu udane pożycie.
Trzeba się usilnie starać byśmy i by nam partner życiowy nie spowszedniał.

5

A zastanawiałaś się może, jaka była przyczyna tego że seks ci "zbrzydł"? Przecież może być ich mnóstwo: począwszy od zmęczenia, przez niezadowolenie (bo np. on coraz mniej się stara i seks jest taki trochę na odwal), banalne problemy zycia codziennego (rozwalone skarpetki, niekupiony chleb) ,aż po wypalenie się uczucia. Myślę, że powinnaś na spokojnie przeanalizować od czego Twoja niechęć się zaczęła, żeby uniknąć takiej sytuacji w Twoim obecnym związku.

I popieram tutaj dziewczyny - trzeba robić wszystko, by związek nie spowszedniał. Podsycać ten malutki płomyczek, pilnować by nie zgasł. Po swoim przykładzie wiem, że najprostsze rozwiązania (kolacja zjedzona przy swiecach zamiast przed TV, karteczka "kocham Cię" wsunięta do portfela, drobny prezent) potrafią zdziałać cuda.
Tylko że... no właśnie. Trzeba chcieć. A z tym już bywa trudniej.

Niemniej życzę Ci, żeby Ci się chciało smile

6

To chyba zależy od indywidualnego przypadku. Mogę się wypowiedzieć na podstawie mojego byłego związku - byliśmy razem 7 lat i seks do końca był świetny - inny niż na początku, ale o znudzeniu nie mogło być mowy. I zupełnie nie było to spowodowane tym, o czym pisze Szymcio - czyli uczuciami. Bo pod koniec naszego związku nie mogło być mowy o miłości z mojej strony - właściwie to lubiłam go tylko w łóżku.

Czarna.pantero - nie zamartwiaj się na zapas. Kobieta cały czas się zmienia - wtedy byłaś bardzo młoda i różne czynniki mogły mieć wpływ na Twoje "znudzenie" seksem. Możliwe, że głównym czynnikiem był skromny talent Twojego chłopaka. Teraz wszystko jest i prawdopodobnie będzie inaczej. Żadne schematy tu nie istnieją. I tego sie trzymaj.

7

no byłam młoda , i był moim pierwszym i ja jego pierwszą , może dlatego było tak, bo wtedy była to dla mnie nowość , po 2 latach się rozstaliśmy na 3 miesiące i wtedy zrobiłam głupotę bo miałam innego partnera w łóżku , potem wróciliśmy do siebie i w sumie od tego czasu tak się zaczęło dziać , i tak trwało to 2 i pół roku potem i związek się zakończył  ... (możliwe że właśnie bardziej mi się spodobał sex z tym facetem i dlatego może się nudziłam w łóżku z moim ) smile

8

Moja koleżanka kiedyś powiedziała ,ze mąż po kilku latach to jak brat!!!!
Ja tego nigdy nie chce doczekać-lubię nasze nocne i nie tylko sam na sam-
Sex jest już inny ,nie taki jak na początku szalony,ciągle mało -teraz intensywność spadła-bo i obowiązków przybyło ale to nadal bardzo ważna część życia.
Czasem trzeba wprowadzić nastój,czasem wystarczy kąpiel ,czasem lampka szmpana podgrzewa atmosferę.
Nie martw sie na zapas od ciebie też dużo zalezy a wiadomo ,ze sex z kimś nowym wnosi ogromne emocje ale niekoniecznie satysfakcję.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Nudny sex z jednym partnerem ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024