Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Zdrada - Rozstanie Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2008-08-26 23:27:14

aga-nunia
Niewinne początki

jak to jest ze spozniajacym sie okresem??

Witam dziewczyny
zwracam sie do was z prosba o pomoc i odpowiedz na pytanie.
jak to jest ze wspołzyciem jak spoznia sie okres. ostatni miałam ok 15 lipca.
od tamtej pory wogole sie nie pojawił a na dodatek 3 dni temu wspołzyłam bez zabespieczenia.
czy jestt prawdopodobienstwo zajscia w ciaze? dodam ze niedawno wrociłóam z anglii, na dodatek wesele brata, imprezy i zwiazany z tym alkohol mogly go opóznic.
prosze o pomoc bo zaczynam sie martwic...

#2 2008-08-26 23:33:29

hana220372
100% Netkobieta

Re: jak to jest ze spozniajacym sie okresem??

aga więcej konkretów: co ile dni masz okres i kiedy współżyłaś
casami zmiana klimatu, przemęczenie i stres mają wpływ na regularność naszego okresu, 3 dni temu to mało prawdopodobne żebyś mogła zajść w ciążę
wydaje mi się, że powinnaś obserwować kiedy masz owulację, to wcale nie takie trudne

Człowiek żyje po to, aby kochać. Jeśli nie kocha-to nie żyje.

#3 2008-08-26 23:38:04

aga-nunia
Niewinne początki

okresu nigdy nie maiałam regularnie chyba ze brałam tabletki. jednak musiałam przestac bo uszkodzily mi watrobe. po skonczeniu brania tabletek miałam w miare regularnie, nigdy nie przykładałam do tego zbyt wielkiej wagi. od jakis 4 miesiecy zawsze miała okres ale zawsze sie kilka dni spozniał. w piatek zaszłego tygodnia wspołzyłam i wogole nie było to zaplanowane. nigdy nie obserwował swojego cyklu ba prawde mowiac to sie na tym nie nam?sad

#4 2008-08-27 10:01:24

niki
100% Netkobieta

generalnie każdy niezabezpieczony stosunek daje możliwość zajścia. Test zrób po 14 dniach najlepiej od współżycia

miłość zabija, choć nie ma bez niej życia

#5 2008-08-27 19:38:43

Dadzik555
Wkręcam się coraz bardziej

Ja po powrocie z Włoch, gdzie pracowałam fizycznie też nie miałam okresu, prawie 2 miesiące. Poszłam do ginekologa i niestety jest tak, że mogłaś zajsc w ciąże, jeśli się nie zabezpieczyłaś. Bo to jest tak, że w twoim organizmie jest chaos i może jednak byc zapołodnienie.

#6 2008-08-27 19:44:12

Gosia1985
Przyjaciółka Forum

okres mógł ci sie zatrzymać przez zmiane klimatu, byłaś ww anglii, zabawy, a moze i byc tez ciaza

#7 2008-09-12 08:08:30

Jeanne
100% Netkobieta

Miesiaczka to krwawienie , ktore nastepuje ok.14 dni po owulacji.Tak wiec to jest wazne , bo nie kazde krwawienie jest miesiaczka !
Z obserwacji wynika , ze nie spotyka sie  wydluzania poowulacyjnej fazy cyklu powyzej 18 dni .W 20 dniu po owulacji istnienie ciazy jest pewne.Jezeli takowe krwawienie wystapi ( jest na ogol takze obfitsze ) , to nie jest to spozniona miesiaczka , lecz prawdopodobnie objawem wczesnego poronienia.Warto wiedziec o takich rzeczach zanim zdecydujemy sia na wizyte u ginekologa , proszac go o lek na wywolanie miesiaczki ( czesto jest to luteina ).Zmiana klimatu , stres , moga tylko przesunac termin jajeczkowania , ale nigdy miesiaczki smile

" Szczęście jest przyjemnością wolną od wyrzutów sumienia."  - Sokrates

"Dwie rzeczy nie mają granic: Wszechświat i ludzka głupota" - Albert Einstein.

Dodaj odpowiedź

Stopka forum