Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1 2
jakies 6mies temu byłam u mojego stomatologa i spotkałam tam młodadziewczynę, ktora miała strasznie popsute , poukruszane zeby...powiedziała mi ze połowe ma do usuniecia i czeka ją sztuczna szczęka...to wynik przebytej ciąży...dziewczyna miała takie straszne bole zebów w ciazy ze nie były one do wytrzynania...przelezała ciaze w szpitalu na srodkach p/bólowych...teraz czeka ja wydatek rzedu kilku tys zł na naprawe i wyrwanie zebów....
szczerze to sie powaznie wystraszyłam ....
Boje sie ze mnie może spotkac to samo .Dodam że już przez ciaza miałam spore problemy.
Ostatnio edytowany przez gwiazdka1980 (2008-08-26 15:12:56)
niestety zęby psują się w czasie ciązy, bo maleństwo bierze sobie z maminego organizmu cenne zasoby
dlatego ważne jest, żeby pamiętać o witaminkach. No i przede wszystkim dbać o zęby i w czasie ciąży chodzić do stomatologa.
Nie martw się na zapas, po prostu dbaj o zęby bardziej niż przed ciążą
Jesli miałas przed ciązą problemy to chodz regularnie i czesto nawet na sam przeglad zebow poswiec troche czasu.Ja niestety miałam to samo do trzeciego miesiaca poszły dwa na raz pomimo regularnych wizyt a i trzeba bylo usowac przy tym dwa na leczenie.Stosuj paste elmex i kup zel elmex do stosowania na noc uchroni to przed nadmierna pruchnicą.
shania napisał:
Jesli miałas przed ciązą problemy to chodz regularnie i czesto nawet na sam przeglad zebow poswiec troche czasu.Ja niestety miałam to samo do trzeciego miesiaca poszły dwa na raz pomimo regularnych wizyt a i trzeba bylo usowac przy tym dwa na leczenie.Stosuj paste elmex i kup zel elmex do stosowania na noc uchroni to przed nadmierna pruchnicą.
Ale jak to wpłynie na dzidzię? Boje sie o nią /niego. Czy znieczulenie mu nie zaszkodzi?
*** napisał:
shania napisał:
Ale jak to wpłynie na dzidzię? Boje sie o nią /niego. Czy znieczulenie mu nie zaszkodzi?
to napisałam ja!
nieważne kto napisał, najważniejsze czy to nie zaszkodzi
w czasie ciąży kobieta jest pod inną opieką niż normalnie i każdy dobry stomatolog wie, co jej szkodzi, a co nie.
Ale ja sie boje o dziecko
nie masz co się martwić, bo lekarze dobrze wiedzą co wam nie zaszkodzi.
Zresztą przegląd jamy ustnej nie polega na serii zastrzyków, a małe ubytki leczone są bez znieczuleń
niki napisał:
nie masz co się martwić, bo lekarze dobrze wiedzą co wam nie zaszkodzi.
Zresztą przegląd jamy ustnej nie polega na serii zastrzyków, a małe ubytki leczone są bez znieczuleń
małe tak ale co z duzymi?
wiecie co chyba zaczyna sie dziać coś niedobrego.Boje sie że niedługo to bedzie nie do zniesienia
Musze coś z tym zrobić . Nie chce skończyć jak tamta:( Tylko boje sie o dzidzie. Chyba sie posune do ostateczności
usuń
niki napisał:
usuń
ok . tak zrobie
nie martw się, nic się nie stanie
który to miesiąc ciązy? jeśli już niedługo do porodu, to możesz usunąć zęba po narodzinach dzidzi
niki napisał:
nie martw się, nic się nie stanie
który to miesiąc ciązy? jeśli już niedługo do porodu, to możesz usunąć zęba po narodzinach dzidzi
3
do porodu daleko
idź do swojego dentysty i porozmawiaj z nim, doradzi ci, czy usunąć, co innego jeszcze można zrobić
niki napisał:
do porodu daleko
idź do swojego dentysty i porozmawiaj z nim, doradzi ci, czy usunąć, co innego jeszcze można zrobić
Ok tak zrobie . Tylko że ja nie moge czekac!
wiem co czujesz i współczuję, ale dentysta doradzi ci najlepiej
życzę wszystkiego dobrego i żeby ząbki długo ci służyły
Ale czy usuwanie zebów w ciazy jest bezpieczne dla dzidzi?
można w czasie ciąży usuwać zęby i nie ma do tego przeciwskazań
usuwanie jest dla maleństwa bezpieczne
znieczulenie miejscowe nie zagraża w żaden sposób na ciążę i płód
niki napisał:
można w czasie ciąży usuwać zęby i nie ma do tego przeciwskazań
usuwanie jest dla maleństwa bezpieczne
znieczulenie miejscowe nie zagraża w żaden sposób na ciążę i płód
No więc jutro to zrobie .
Zrobiłam to! Trochę sie bałam ale zrobiłam!
Teraz wyglądam jak menelka z pod budki z piwem ale lepiej tak wyglądać niż potem strasznie cierpieć!![]()
święte słowa, dzielna jesteś
mi wiekszosc zebów wypadła
Na implanty mnie nie stac:( Co mam teraz zrobić?
a dowiadywałaś się w fundacji założonej i sponsorowanej przez Ś.P byłego naszego papieża?Nie pamiętam dokładnie gdzie ta klinika się znajduje,musiałabyś poszukać w necie-tam robią zęby prawie za darmo pod narkozą na szyny.
( Ale mnie nie stać!
Strony: 1 2