Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
W związku z tym, że ostatnio na forum pojawiły się głosy postulujące potrzebę stworzenia przestrzeni do swobodnej wymiany poglądów na temat samego forum, postanowiliśmy w tym celu rozpocząć właśnie ten wątek.
Bardzo nas cieszy fakt, że chcecie aktywnie włączyć się w rozwój forum a każda Wasza opinia, dobra rada, ale także słowa krytyki są dla nas niezwykle cenne i będą tutaj bardzo mile widziane. Swoje opinie możecie także przesyłać do nas bezpośrednio na adres mailowy: redakcja@netkobiety.pl
Pozdrawiamy serdecznie i zachęcamy do dyskusji ![]()
Redakcja
Ja bardzo lubię to forum, podoba mi się, że nikt nikogo nie zbywa nawzajem tylko, że ludzie sobie pomagają i doradzają. Może możliwość wysyłania prywatnych wiadomości byłaby dobrym rozwiązaniem, ale niekoniecznie. To chyba zależy czy ktoś tu szuka przyjaźni i znajomości czy bardziej mu zależy na anonimowym wsparciu, bo wtedy łatwiej się otwierać.
Pozdrawiam Redakcję i wszystkie Forumowiczki :-)
Ogromnie się ciesze z powstania tej strony!
Dla mnie to forum jest odskocznią od życia codziennego. Zaglądam tu każdego dnia. Poznałam tu wspaniałą dziewczynę, która jest mi bliska.
Zresztą wszyscy są tu wspaniali i fajnie jest poznać opinie innych oraz móc się wygadać, wyżalić.
Pisząc wyciszam się i uspokajam. Łatwiej jest żyć wiedząc, że jest ktoś kto interesuje się naszym losem.
Wiem, że nie jestem sama.
Pozdrawiam cieplutko całą redakcję i wszystkich bywalców forum. ![]()
Na to forum trafiłam przypadkiem, ale od tamtej pory stałam się nałogowcem
Może trochę mniej piszę i się udzielam w dyskusjach (dużo obowiązków), ale czytam Was dziewczynki z zapartym tchem
To forum ma taki dobry , przyjazny klimat. Podoba mi się to że wszyscy traktują tutaj problemy innych osób bardzo serio i w miarę swojej wiedzy i możliwości starjaą się takiej potrzebującej osobie pomóc. To jest po prostu piękne. Błakałam się po rożnych forach dla kobiet wcześniej i dopiero tutaj na prawdę to widać. Poza tym wszyscy są życzliwi i nie ma jakiegoś bluzgania na siebie. Ani głupich reklam
Tak trzymać ! Mam nadzieje, że wszystkie będziemy pracować nad tym żeby tak tutaj zostało
Żeby to miejsce zostało przyjaznym miejscem dla kobiet w sieci ... gdzie można się i wyżalić i pośmiać ![]()
na tym forum czuję się jak w rodzinie. bywałam gosciem na wielu forach ale tu jestem najdłużej. bardzo mi się tu podoba, ponieważ nikt raczej nie krytykuje nikogo i nie wyśmiewa się z problemów. naprawdę jest OK
Forum porusza wiele ciekawych tematów, jedna drugiej osobie może doradzić a także, pomóc.
Mi się tu bardzo podoba,niema dnia żebym nie zajrzała tu,by zobaczyć co nowego napisałyście.Gratuluję pomysłu wszystkim którzy przyczynili się do powstania tego forum.
Trafiłam do Was przypadkowo - tak poprostu z nudów siedziałam przed komputerem. Przyznaję, że nigdy nie byłam uczestniczką innego forum więc nie mam porównania. Ale odnoszę wrażenie, że dobrze trafiłam! Jest miło, kulturalnie i co najważniejsze też bardzo pomocnie. Pozdrawiam wszystkich użytkowników tego forum. Podobnie jak Wy jestem uzależniona! ![]()
przyłączam się do wypowiedzi dziewczyn-jesteście super!!leczycie z samotności!Pozdrawiam!
To nie jest moje pierwsze forum jednak u Was czuje sie najlepiej i tylko tu zaglądam.Poza tym poruszane sa tutaj bardzo wazne problemy i ciesze sie , ze sa takie Cud Kobietki, ktore pomagaja sobie w roznych sytuacjach.Mam nadzieje, ze bede tu zagladać coraz częściej.
Ostatnio edytowany przez Malwinka317 (2008-08-30 11:52:36)
Na dzień dzisiejszy forum stało się dla mnie drugą rodziną. Chłonę je całą sobą.
Nie potrafię już bez Was żyć.
Tego mi było trzeba.
To zaskakujące jak szybko powiększyła Nam się ta netowa rodzinka.
Pozdrowionka ![]()
Nigdy nie myślałam,że internet może tak wciągnąć człowieka,że trudno wytrzymać nie zaglądając tutaj co dzień.A tu proszę jestem pozytywnie zaskoczona.Oby zawsze tu było tak przyjemnie spędzać czas.Pozdrowienia
hmm.... można by zrobić dzieł coś w stylu 'zrób to sama' czy coś takiego. pewnie większość z nas ma jakieś pomysły, żeby coś zmajsterkować. niektóre kobiety robią same biżuterię, inne chciały by się się nauczyć. Albo gdzies czytałam jak samemu zrobić ramkę.
szydełkowanie ( teraz nie każda kobieta to potrafi), a wiele z nas na pewno chciałoby zrobić sobie taki sweterek jaki sobie wymarzyła. Przecież w sklepach nie ma wszystkiego. Hafty itd.
\
hm?
Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2008-09-08 13:28:53)
ja jestem tu od dwóch tygodni i nie wyobrażam sobie, żebym chociaż raz dziennie nie zajrzała.
to nie moje pierwsze forum, ale przyznam szczerze, że teraz zaglądam tylko tutaj
no i cieszę się, że mogę podzielić się z wami moimi myślami i doświadczeniami
może czasami zdarza mi się palnąć jakieś głupoty albo kogoś poprawić, ale taki mój charakter i tutaj nikt mnie za niego nie skrytykował
no i nie obraża za literówki, które zdarzają się każdemu
pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco i przesyłam buziaki
czy ktos w ogole przeczytal co napisalam wczesniej? chcialabym wiedziec po prostu czy moje pomysly sa bezuzyteczne, nikomu niepotrzebne a moze odwrotnie? ciekawosc.
Wszystkie Wasze miłe słowa, uwagi o forum ( czekamy również na słowa krytyki
) oraz pomysły są przez nas na bieżąco czytane i brane pod uwagę w pracach nad dalszym rozwojem forum. Wiemy, że nie da się stworzyć miejsca idealnego - takiej "internetowej ziemi obiecanej", na której dobrze czuliby się absolutnie wszyscy, którzy tutaj zaglądają, jednak staramy się, aby to forum było fajnym, przyjaznym miejscem w sieci dla jak największej grupy osób. To czy nam się to uda - zależy jednak w bardzo dużej mierze od Was.
Bardzo nas cieszy fakt, że często tutaj zaglądacie, że czujecie się tutaj jak w domu, że dzielicie się z innymi i ze sobą nawzajem swoimi codziennymi radościami i smutkami, a osoby szukające pomocy, znajdujące się nieraz w bardzo ciężkiej - z różnych względów - sytuacji znajdują tutaj wsparcie i pociechę. Taka była idea tego forum - i mamy nadzieje, że tak tutaj "u nas", na naszym wspólnym forum zostanie ...
Cookiebitch Twój pomysł jest bardzo ciekawy i jeżeli pojawią się jeszcze przynajmniej dwa - trzy głosy, które poprą potrzebę utworzenia takiego działu - Twój pomysł zostanie wdrożony. Czekamy zatem na głosy poparcia ...
Pozdrawiamy bardzo serdecznie:
Wasza Redakcja
"Zrób to sam" jestem za. Sama umiem i bardzo lubię szydełkować, wyszywać różnymi rodzajami haftów oraz wykonywać prace różnymi technikami plastycznymi.(z zawodu jestem terapeutą zajęciowym więc arteterapia nie jest mi obca). Bardzo chętnie powymieniam się swoimi pomysłami z kimś twórczym. Pozdrawiam i bardzo pochwalam pomysł Cookiebitch ![]()
Zagladam na rozne fora internetowe , ale musze przyznac , ze jak na razie tutaj panuje kultura.Moglabym teraz zamiescic cytat Stanislawa Lema :
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów".
Cos w tym chyba jest.Rzeczywiscie , nie da sie stworzyc idealnego dla wszystkich forum w sieci , bo po naszej ziemi chodza rozni osobnicy , z mniejszym lub wiekszym ilorazem inteligencji.Chcialabym , zeby to forum pozostalo dla ludzi na poziomie , ale jak juz wspomnialam , z internetu korzystaja wszyscy i nie da sie tego zmienic.Chodzi mi tutaj o to , ze ludzie pisza glupie posty , zakladaja infantylne watki z powodu nudy , dla zabicia czasu , z braku zajecia...Moze dla takich powinno sie stworzyuc specjalne forum ? Majac takie doswiadczenia trudno jest pozniej ustalic , czy dany problem danej osoby jest realny , czy jest tylko wytworem wybujalej wyobrazni i glupoty delikwenta.Roznie sie na takie posty odpowiada, czasmi sarkastycznie , zeby wybadac intencje forumowicza , ale moze byc i tak , ze ta osoba na prawde ma problem i zrazona odpowiedzia uciaka z forum , meczac sie ze swoim problemem sama.Byl tutaj juz przyjklad watku dziewieciolatki w ciazy z dziesieciolatkiem , czy cos takiego.Ale sa naprawde w necie wieksze dziela , od czytania ktorych glowa boli , rece opadaja , i czlowiek dostake glupawki nie wiedzac , czy ma plakac , czy sie smiac.
Mam prosbe do osob , ktore maja troche oleju w glowie, a nie maja co ze soba zrobic , nie zakladajcie watkow na tym forum dla zabawy, nie udzielajcie porad , gdy nie jestescie na rzeczy w danym temacie.Niech to forum ma szanse pozostac na wysokim poziomie , byc przystania w trudnych i radosnych chwilach.A dla zartow mozna zalozyc jakis osobny dzial , gdzie mozna bedzie sie posmiac i pozartowac.
nikt narazie nie czyta i nie widzi mojej propozycji wiec powtorze:
można by zrobić dzieł coś w stylu 'zrób to sama' czy coś takiego. pewnie większość z nas ma jakieś pomysły, żeby coś zmajsterkować. niektóre kobiety robią same biżuterię, inne chciały by się się nauczyć. Albo gdzies czytałam jak samemu zrobić ramkę.
szydełkowanie ( teraz nie każda kobieta to potrafi), a wiele z nas na pewno chciałoby zrobić sobie taki sweterek jaki sobie wymarzyła. Przecież w sklepach nie ma wszystkiego. Hafty itd.
narayie tylko jedna osoba wyrazila chec.
CookieBitch , a moglabys jakos przyblizyc swoj pomysl ? Nie za bardzo potrafie sobie wyobrazic , o co tak dokladnie Ci chodzi.
Napisz jak Ty sobie wyobrazasz realizacje swojego pomyslu.Jak to bedzie bardziej obrazowo przedstawione , byc moze wiecej osob sie wypowie ![]()
hm. nie wiem jak to przyblizyc. hmm...no jak ktoras z nas mialaby nagle zachcianke zeby cos zrobic wlasnymi rekami... a nie wiedzaialaby jak to zrobic moglaby tu zwrocic sie o pomoc. albo tez same moglybysmy pisac co umiemy zrobic.... przeciez kobiety czasem na prawde wiele potrafia... a inne nie i chcialy by sie nauczyc.
przepraszam ze bez PL znakow ale mam niemiecka klawiature ![]()
CookieBitch Twój pomysł jest bardzo ciekawy tylko nie wiem ale wydaje mi się trochę trudny do zrealizowania. Chodzi mi o to, że np. trudno jest komuś słowami wytłumaczyć jak zrobić jakiś haft lub ciekawy wzór na drutach. Sama korzystałabym z przyjemnością z różnych porad. Praca w świetlicy z dziecmi wymaga dużej wyobraźni a moja powoli się wyczerpuje. Może na początek porozmawiajmy o tym w netkafejce. Przecież to dobre miejsce na takie rozmowy.
Chce też powiedzieć, że zgadzam się z Jeanne. Jest na tym forum kilka wątków o tej samej tematyce ale napisanych przez różne osoby. Pytam po co?! Przecież można odszukać interesujący nas temat i tam się przyłączyć. Nie wspomnę już o wątkach naprawdę nie mających żadnego sensu.
Nie wiem, gdzie umieścić pytanie do pań moderatorek.
Spróbuję może tu.![]()
Zarejstrowałam się tu kiedyś spontanicznie - znalazłam nasze forum przypadkiem, poczytałam godzinę, dwie .. i tego samego wieczora postanowiłam się zarejstrować. Nie przemyślalam swojego nicka - wpisałam cokolwiek.
To cokolwiek - cały czas mnie drażni - nie pasują do mnie dźwięki jakie w sobie zawiera.
Czy jest możliwe, aby zmienić sobie nick - zachowując charakterystycznego avatara - tak, że byłoby wiadomo z kim ma się do czynienia ? (Może przez okres przejściowy można by było stosować nick dwuczłonowy /z wyjaśnieniem w sygnaturze ew./ - a po np. miesiącu - zatrzymanie tylko nowego, bardziej do mnie pasującego nicka?
W sprawie wszelkich pytań do mnie lub moderatorek - proszę korzystać z formularza kontaktowego "Kontakt z redakcją". Napisz do nas poprzez formularz kontaktowy - na pewno postaramy się jakoś rozwiązać Twój problem i pomożemy ![]()