Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
jaka byście poleciły??? będę farbowac po raz pierwszy, mam brązową czuprynę i nie chce tak od razu sobie zniszczyć włosów!!!bardzo się boję,że je sobie popalę i beda suche i zniszczone!!!
ja odkąd pamiętam używam Palette firmy Schwarzkopf, nie nizszczyła mi włosów, ale to zalezy czy ne i masz wrażliwych i zbyt słabych, jak tak to może lepiej farbowac naturalnei???
Ostatnio edytowany przez Monika (2007-08-04 14:13:13)
ja mialam Garnier L oreal, no nawet długo się trzymała na głowie, ale ja to nawet jak zafarbuję, to i tak tylko się połysk zmienia, bo brąz daję n abrąz i sa w sumei już czarne!!!ale odkąd pamiętam tylko L oreal
Jak ja farbowałam pierwszy raz to super naturalnie- czyli kora dębu, liście kasztanowca i tak zafarbowałam garnki w domu a na włosach za bardzo nie było efektu!!! próbowałąm henny, ale te paprochy wszystkie jak się wczepiły we włosy to koniec , i miałam pofarbowane placki skóry na głowie!!!Potem była faza Joanny , ale szybko się zmywał kolor!!! Niedawno kupiłam naturalną fabę Venita i to jest jak henna czyli poprostu odżywka tyle, że dodaje jeszce koloru, i nei ma paprochów tylko m anormalna konsystencję farby!!!jest super,a włosy po niej odżywione!!!
))))))
ale jak z henny to pewnei nie ma zbyt wielu kolorów do wyboru???tylko wszystko rude???hmmmmmmmmm
właśnie nei też znam Venitę jest super, sa rude, miedziane, kilka brązów, i na czarnej wiśni się kończy, nie ma tylko czarnego, al eto nie problem, bo jak dłużej czarną wiśnię potrzymasz to wychodzi fajowy kolor!!!prawie czarny;)
prawie robi różnicę ![]()
ale nie jest tak źle ta czarna wiśnia jest rewelacyjna!!!naprawdę:)zresztą zobaczysz nei zniszczysz włosów, wprawdzie trohcę szybciej się zmywają farby Venity, ale kosztują ok 5 zł, więc są niedrogie a dobre!!!
i wystarczająco długo się trzymają na włosach;)
Ja robiłam sobie kolorek Farbą Safira Słoneczny Bursztyn, Welli i byłam zadowolona, kosztuje jakieś 25 zł, ale efekt jest wart ceny!!!
Ja stosuje Schwarzkopf, Naturals, wlosy rzeczywiscie lsnia i wygladaja naturalnie bo-jak mi sie zdaje- kolor jest w roznych odcieniach a nie taki jednolity i sztuczny:)
Farbę PALET bardzo odradzam ponieważ robi wokół wlosa otoczke i nie pozwala wniknąć środkom pielęgnacyjnym w głąb włosa. Ze sklepu farbe polecam WELLE lub LOREAL. Jeśli bądzie to twoje pierwsze farbowanie to możesz pojśc po porade do salonu fryzjerskiego.
Przede wszystkim kierujmy sie karnacja kolorem oczu napisz mi jaka masz karnacje a ja pomoge ci w doborze jakiejs koloryzacj. Jeśli nie chcesz mocno zmienic swojego image to polecam cos naturalnego zbliżonego do twojego naturalnego koloru moga byc tez refleksy.
Ostatnio edytowany przez kknd (2008-02-24 22:02:56)
Polecam farbę Palette color XXL, ja farbuję odcieniem Jackie brown i są fajne bo takie brązowe wpadające w lekką czerwień. Naprawdę włosy, które mają odpowiedni szampon i odżywkę dobrze wyglądają.
kknd napisał:
Farbę PALET bardzo odradzam ponieważ robi wokół wlosa otoczke i nie pozwala wniknąć środkom pielęgnacyjnym w głąb włosa. Ze sklepu farbe polecam WELLE lub LOREAL. Jeśli bądzie to twoje pierwsze farbowanie to możesz pojśc po porade do salonu fryzjerskiego.
Przede wszystkim kierujmy sie karnacja kolorem oczu napisz mi jaka masz karnacje a ja pomoge ci w doborze jakiejs koloryzacj. Jeśli nie chcesz mocno zmienic swojego image to polecam cos naturalnego zbliżonego do twojego naturalnego koloru moga byc tez refleksy.
Ciekawa jestem jaki kolor wedlug Ciebie by mi pasowal- mam szare oczy i mozna powiedziec, ze brzoskwiniowa karnacje. Tylko prosze, nie wyskakuj mi z blondem ![]()
Ostatnio edytowany przez DeliciousNight (2009-04-09 22:38:51)
Z tego co napisałaś to jesteś typową jesienią czyli pasują do ciebie odcienie miedzi , brązu , rudości, wiśnie , czerwienie no chyba ze karnacja to wynik solarium ![]()
fenix napisał:
Z tego co napisałaś to jesteś typową jesienią czyli pasują do ciebie odcienie miedzi , brązu , rudości, wiśnie , czerwienie no chyba ze karnacja to wynik solarium
nie, nie chodze regularnie na solarium
tylko przed jakimis wiekszymi imprezami
teraz mam bardzo ciemny braz-prawie czarny, ale zastanawiam sie wlasnie nad ostrym rudym...tylko wydaje mi sie, ze ten kolor pasuje do dlugich wlosow a ja mam takie troszke za ramiona...
To nie ma znaczenia jak długie masz włosy tylko jaki typ urody reprezentujesz i jaka farba robisz kolor znajoma ma włoski ścięte na chłopaka zrobiła ostry rudy i wygląda szałowo odradzam palete bo ta farba naprawdę niszczy włosy już lepiej wydać na fryzjera a jeśli nie ja stosuje garniera i jestem zadowolona.
fenix napisał:
To nie ma znaczenia jak długie masz włosy tylko jaki typ urody reprezentujesz i jaka farba robisz kolor znajoma ma włoski ścięte na chłopaka zrobiła ostry rudy i wygląda szałowo odradzam palete bo ta farba naprawdę niszczy włosy już lepiej wydać na fryzjera a jeśli nie ja stosuje garniera i jestem zadowolona.
mi po Garnierze strasznie wypadaly wlosy
ja stosuje Loreal Casting- to nie jest farba trwale koloryzujaca, wlosy sa po niej super, Narazie zostane chyba przy brazie, tylko sprobuje z troszke jasniejszym odcieniem...na rundy przyjdzie jeszcze pora ![]()
Ja od kilku lat farbuję włosy Saphirą i L'orealem i jestem zadowolona, a powiem, że moje włosy raczej nie są specjalnie chętne do łapania farb, więc niewątpliwie mogę te farby polecić jako te długo trzymające się na włosach :)No i nie udało mi się zniszczyć swoich kudłów.
Ja nie polecam Welli- kupiłam ją pierwszy raz i się zawiodłam.
Nadała mi co najwyżej lekki połysk a efekt marny,
| Forum |
|---|