jk odzyskać zaufanie kobiety zakochanej w kims innym... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » jk odzyskać zaufanie kobiety zakochanej w kims innym...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: jk odzyskać zaufanie kobiety zakochanej w kims innym...

witam... pewnie juz bylo wiele postów na temat jak odzyskac utracone zaufanie ale moj przypadek troche sie rozni.

Historia w skrocie wyglada tak.. bylem w 3 letnim zwiazku kiedy pojawila sie Ona. To byla moja dawna przyjaciolka ktorej przez nieszczesliwy splot okolicznosci zyciowych bardzo skomplikowalo sie zycie. Bylem przy niej przez caly ten czas gdy cierpiala az... w koncu TO sie miedzy nami zadzialo.. w wiosenny deszczowy dzien wybuchlo miloscia...piekna i wspaniala( co doceniam niestety dopiero teraz)..
Niestety ja bylem juz w zwiazku i pomimo ze jej obiecywalem dziesiatki razy nie potrafilem skonczyc tamtego zwiazku.
Czekala na mnie dlugo...ponad rok... lecz w koncu zaczela sie zblizac do innego poniewaz ja nie potrafilem sie okreslic...kochalem ja ale nie potrafilem nic zrobic zeby odejsc od tamtej..
W koncu... gdy ona zaczela sie angazowac w swoj nowy zwiazek ja sie w koncu zdecydowalem... wyjasnilem jej wszystko..ze Ją oszukiwalem obiecujac ze skoncze tamten zwiazek, ze on nie ma dla mnie znaczenia, ze bylem jednoczesnie z Nią i z moja poprzednia kobietą...
To było straszne ale wiedzialem ze musze oczyscic atmosfere bo mnie to juz spalało....
Bardzo mi na niej zalezy, zawsze zalezalo jednak Ona mowi ze nie potrafi mi juz zaufac..jest zakochana w tym nowym czlowieku ..jak mowi ma motyle w brzuchu itp... (to wszystko kiedys bylo ze mna ..:(  ) sęk w tym ze ten nowy czlowiek jest zonaty i ma  dzieci... ich spotkania sa mocno sporadyczne, ale duzo rozmawiaja przez tel...

Jak mowi , nie skreslila mnie .. co wiecej mowi ze mnie kocha ale nie potrafi zaufac po tym co powiedzialem i zrobilem. Ponadto Jej motyle i mysli sa przy kims innym ...(pomimo ze przez niego tez cierpi bo jest tą trzecią)
Spotykamy się,( aczkolwiek poniewaz Ona chce byc fair wobec tamtego nasze spotkania nie sa tak czeste jak kieyds - co znacznie utrudnia moje dzialania) rozmawiamy, smsujemy, nie tak czesto jak kiedys ale jednak... lubimy sie ogromnie i tego nic nie zmieni... czasem w chwili slabosci pojawi sie jakis pocałunek, wspolne przytulanie..
Kiedys mielismy plan ze zamieszkamy razem wspolnie wychowamy jej dziecko... i ona wie ze to w tej chwili jest bardzo proste moze tylko kiwnac palcem i jestem... tylko to zaufanie i ten drugi...

Co ja robię... nie pozwalam jej o sobie zapomniec, mowie ze jestem juz innym czlowiekiem, wolnym i tylko dla niej... pomagam jak tylko moge, robie wiele rzeczy ktorych kiedys nie robilem i Ona uwaza ze skoro teraz tak mi zalezy to znaczy ze wtedy to nie bylo To i ze byla naiwna wierzac w moja milosc do niej..  Problem w tym ze wtedy bedac w tym zwiazku nie potrafilem dac jej tego co moge teraz co chce..

Bardzo Was prosze... co mogę zrobić żeby odzyskać jej zaufanie, odrodzić motyle na nowo.. żeby zapomniala o tamtym.. jak robic to majac troche zwiazane rece.. (malo spotkan, glownie rozmowy...)?

Wszystko jej bardzo swieze.. ja skonczylem zwiazek 3 tyg temu, ona jest zakochana...zauroczona od ok miesiaca..moze chwile dluzej..
spoznielm sie doslownie tydzien zeby byc z Nią..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jk odzyskać zaufanie kobiety zakochanej w kims innym...

wiesz co a po co ci kobieta która potrafi rozbic małzenstwo? czyz nie zrobia tego i z Toba? bo z tego co piszesz juz sie jej udało (rzuciłes  kobiete z która byłes dla niej) przemysl to jeszcze raz i pomys czy to naprawde miłosc, bo ja jej tu nie widze. pozdrawiam

3

wy chyba oboje nie dorosliscie do zwiazku ...
pobadzcie troche sami, dorosnijcie, moze pozniej cos z tego wyjdzie..

4

Dziwna sytuacja... przede wszystkim, za długo kazałeś jej czekać. Gydbyś naprawdę ją kochał, nic nie stanęłoby Ci na drodze, żeby z nią być. Tymczasem kazałeś jej czekać na siebie aż rok, a to w moim mniemaniu naprawdę dużo. Dziwisz się, że po roku ciągnięcia ją za nos ona ulokowała swoje uczucia gdzie indziej? Nawet jeżeli obiekt jej uczuć nie jest najszczęśliwszym wyborem (w ogóle ma dziwną tendencję do brania się za zajętych facetów...) to moim zdaniem jest już za późno, by coś ratować.

Jak to mówią- 'serce nie sługa' i nie jesteś w stanie zrobić nic, co nakierowałoby jej uczucia na Ciebie. Chyba po prostu spóźniłeś się, i pora układać sobie życie na nowo.

5

Moj stary związek w momencie gdy sie z Nią zaczalem spotykac byl czysto teoretyczny... dopiero jak juz bylo na ostrzu noza zostajemy czy sie rozchodzimy..no to jakos tak wychodzilo ze zostawalismy... troche bezsensu troche z wygody... a ONA ... to milosc mojego zycia... w ktorej sie zakochalem majac 16 lat a z ktora faktycznie mnie cos pieknego polaczylo w wieku 30...( 14 lat bylo pieknej przyjazni...)
Ona nie mowi Nie... stara sie... wie ze tamten zwiazek to trudna sprawa jesli nie beznadziejna.. no ale jednak... poki co wierzy w tamten a nie we mnie ktory ja faktycznie zranil....i pomimo ze spotykamy sie smiejemy razem itp to jednak boi sie mi znow zaufac...

nie wiemn moze przeczekac pokazujac ze mi zalezy i ze mozna mi zaufac a wtedy tak sie zachowalem bo bylem zagubiony i nie moglem podjac decyzji...
moge czekac bo mi zalezy na niej ale czy jest szansa odwrocic ja od Niego...

6

W ogóle jako kobieta powiem Ci, że rozumiem ją. Ona naprawdę długo na Ciebie czekała. Ty kręciłeś, kręciłeś i jeszcze raz kręciłeś. Skoro tamten związek się sypał, a rzekomo kochałeś już wtedy swoją przyjaciółkę, to dlaczego nie zostawiłeś tamtej i nie związałeś się ze swoją nową ukochaną? Ona może wątpi w szczerość Twoich deklaracji, no bo w końcu gdy facetowi zależy, zrobi wszystko by być z ukochaną kobietą. Skoro Ty wciąż trwaleś w nieudanym związku, to nasuwa się prosty związek: słabo Ci zależało.
Myślę, że powinieneś jej okazywać swoje uczucia i się nie zrażać. Może uwierzy, że naprawdę ją kochasz.

7

nie rozumiem cie. jak mozna bylo byc z dziewczyna i myslec o innej? zarowno jedno jak i drugie nie bylo i nie jest miloscia. ty sie uspokoj i daj spokoj "przyjaciolce" , a w ogole jedyne co mysle to ze wspolczuje twojej bylej dziewczynie bo stracila przez ciebie kilka lat jesli chodzi sprawy zwiazkowe!
czlowiek 30 lat i takie rzeczy zeby odstawial!
zycze twojej bylej duzo szczescia.

8

witam ponownie...

wracając do tematu... udało mi sie jak to sama mowi  obudzić w niej jednego motyla... jednakze rewelacji jeszcze nei ma poniewzi Ona jednak ma w glowie tamtego... i tak jak mowi jest w tej chwli rozdarta bo nie wie co ma zrobic... mnie wciaz troche sie obawia ze znow mi sie odmieni jak ja zdobede i boi sie zaangazowac bardziej pomimo moich zapewnien... teraz jednak jest juz naprawde inaczej tylko jak ja przekonac jeszcze bardziej..

no i ten drugi.. to jest poki co zauroczenie...ale powstalo w momencie jak miedzy nami sie skonczylo juz ,wiec... przelala na niego swoje uczucia pomimo ze On jest zajety ... Jej obawa wynika tez z tego ze jak sie znow zwiazemy i te motyle sie bardziej nie obudza to bedzie bolało.. ją , mnie , jej dziecko...

mam w zwiazku z tym pytanie do Was jak obudzic reszte Motyli.. czy dalej kontynuuowac to co robie.. czy moze troche odpuscic i dac jej czas na przemyslenie/zatęsknienie ( poki co prawie nie daje jej odetchnac od siebie)

Kolejna rzecz... powiedziala mi ze nie jestem o Nią zazdrosny (absolutnie tak nie jest bo jestem i to cholernie tylko nie okazuje jakos tego na zewnatrz) i ze daje jej sprzeczne sygnaly bo mowie ze chce z Nia byc a jednoczesnie wysylam ja do tamtego (fakt byla taka sytuacja ale wynikala z tego ze Ona caly czas mowi ze musi z nim porozmawiac ) stad w zwiazku ze jestem wyrozumialy i nie mam karty przetargowej zadnej to mowilem tak idz pogadaj ale wroc do mnie.

No wiec wybilem jej to z glowy ze tak jest i powiedzialem ze jestem bardzo zazdrosny wrecz zly ze tak sie dzieje ale nic nie moge zrobic na co uslyszalem ze to tylko byla taka podpucha i ze za bardzo sie angazuje a Ona nie moze mi nic obiecać poki co i ze lepiej zebysmy sie nie widywali na razie itp....

Nie potrafie zrozumiec Kobiet:) jak slowo daje... finalnie sytuacja wrocila do sprzed rozmowy o zazdrosci smile i jest w miare ok no ale...

kooobiety pomozcie mi.. bardzo mi na niej zalezy ale jak mam reagowac w takich sytuacjach i jak wyczuc czy to co ona mowi to tak jest czy probuje mnie podejsc??

z gory dziekuje..

Nawet nie próbuj zrozumieć kobiet, bo my same mamy chyba z tym niejednokrotnie problemy.
Poudawaj przez chwilę niedostępnie zimnego tzn, że przestało Ci zależeć...to nieraz pomaga.

10

tak tez myslalem zeby tak sprobowac ale.. jesli ona odbierze to jako ze przestalo mi zalezec to potwierdzi sie to co ma w glowie ze no tak prawie mnie zdobyl i znow olał czyli wszystko w normie nie ma sensu wiecej tego tematu ciagnac, z drugeij strony... moze i byla by to szansa na tzw zatesknienie z jej strony... sam nie wiem....

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » jk odzyskać zaufanie kobiety zakochanej w kims innym...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024