Domowy sposób na rozjaśnienie piegów - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Domowy sposób na rozjaśnienie piegów

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Domowy sposób na rozjaśnienie piegów

Gdzieś, kiedyś czytałam, że piegów nie da się pozbyć całkowicie, albo znikną same, albo pozostaną na całe życie. Ale może któraś z Was zna jakiś naturalny sposób na rozjaśnienie tych przebarwień???

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Domowy sposób na rozjaśnienie piegów

Slyszalam od zawsze ze na rozjasnienie piegow sa dobre plastry zielonego ogorka... smile Ale mozesz je rozjasnic po 1-2 miesiacach regularnego stosowania:
Maseczka z maslanki i cytryny ? do szklanki maslanki dodajemy około 2-3 lyzeczek soku z cytryny i tak przygotowana miksture nakladamy na 10-15 minut

Tonik z cytryny ? w soku z cytryny namaczamy wacik i przemywamy nim skore

Maseczka z natki pietruszki ? pokrojona natke pietruszki zalewamy goraca woda, po 15 minutach odcedzamy napar, ktorym, po wystygnieciu, przecieramy piegi

Maseczka z czarnej porzeczki ? rozgniecione owoce nakladamy na 10-15 minut

3

Ten ogórek to raczej na przebarwienia niż na piegi... I szczerze powiem, że piegi są cudne, wiec bym z nimi nic nie robiła!

4

ulanka napisał/a:

Ten ogórek to raczej na przebarwienia niż na piegi... I szczerze powiem, że piegi są cudne, wiec bym z nimi nic nie robiła!

Faktycznie piegi są urocze, ale to czy się komuś podobają to jednak sprawa względna smile Ja na przebarwienia mogę ci polecić serum o wysokim stężeniu witaminy C, która ma właściwości silnie rozjaśniające firmy DCL. Może pomoże Ci także na piegi. Spróbuj.

5 Ostatnio edytowany przez London69 (2010-11-24 14:27:31)

Cytrynka smile Kiedyś próbowałam tak rozjaśniać, jak byłam młodsza i głupsza. big_smile Na szczęście już się do nich przekonałam daawno i polubiłam je. Kiedyś ktoś mi bardzo mądrze powiedział, że moja buzia bez piegów byłaby jak niebo bez gwiazd. smile

6

Ja zawsze podczas robienia mizerii zostawiam sobie skórkę z ogórka i sobie okładam nim piegi heh jak dla mnie owszem, rozjaśniają się troszkę smile Ale żeby całkiem zniknęły to się chyba nie da.

7

jejku ja zupełnie nie rozumiem, czemu ty chcesz się pozbywać piegów?? Przecież piegi są bardzo sexy wink sama chciałabym mieć ich trochę, ale nie jest mi to dane. Dziewczyno nie wiesz, jak ja ci zazdroszczę, że masz piegi.
ale co do tego, jak rozjaśnić piegi to jeśli chodzi o domowe sposoby to kiedyś obiło mi się o uszy, że dobrze na ich rozjaśnienie działa sok z cytryny. Ale czy to jest prawda tego nie wiem ;/

8

Ja miałam na nosie troszkę piegów, ale to od słońca i najbardziej latem je było widać. W sumie nie przeszkadzały mi, ale pozbyłam się ich przez przypadek. Stosowałam maść przeciwtrądzikową ACNE-DERM, ma ona również działanie usuwające przebarwienia, a miałam naprawdę duże przebarwienia potrądzikowe, dermatolog powiedziała, że mam skórę skłonną do przebarwień i nawet mała krostka, której nie wyciskam zostawia po sobie brązowy ślad. Maść ta super usunęła mi wszystkie przebarwienia i po jakimś czasie zorientowałam się, że nawet piegi mi usunęła

9

A jak już wszystkie metody zawiodą, można pokusić się o samoopalacz do twarzy, buźka zbrązowieje a piegi będą mało widoczne smile

10

Najlepszy, sprawdzony przeze mnie sposób to Olejek rycynowy! Dwa razy dziennie na oczyszczoną skórę twarzy, w miejscach piegów, przebarwień wmasowuję kilka kropel wcześniej podgrzanego olejku. Efekty są widoczne, już po tygodniu!
Olejek jest do kupienia w każdej aptece za cenę ok 2 zł!

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Domowy sposób na rozjaśnienie piegów

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024