Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Interesująca dyskusja to nasza specjalność ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

#1 2008-08-05 17:24:51

kasiorek01
Na razie czysta sympatia

pierwszy raz ?

Mam 17 lat i chciałam się spytać czy pierwszy raz boli ? z tego co słyszałam boli. A jestem z chłopakiem już 2 lata i chcieliśmy spróbować ...

#2 2008-08-05 17:32:14

aga25*
100% Netkobieta

Re: pierwszy raz ?

To badzo indywidualna sprawa mnie nie bolało może moczułam lekkie szczypnięcie lub coś w tym stylu ale wiedziałam że to błona pękła na pewno należy zadbac o dobry nastruj i o rozluźnienie bo to pomaga. A reszta zależy od faceta jak jest delikatny to będzie ok.

Ps. pamiętaj o zabezpieczenu konfort psychiczny to podstawa

#3 2008-08-05 17:38:16

kasiorek01
Na razie czysta sympatia

tak pamiętam o zabazpieczeniu mój chłopak też ... a czy to prawda że leci krew ? przy pierwszym razie gdy pęknie błona .

#4 2008-08-05 21:56:26

Miranda
Zadomowiłam się na dobre

Ja też miałam 17 lat kiedy przeżyłam pierwszy raz.Nic mnie niebolało i nieleciała mi ani odrobina krwi.Wszystko zależy od kszałtu błony dziewiczej.Trochę byłam zdziwona że nie krwawiłam,bo też słyszałam o tym.Myślę,że lepiej jak trochę poleci bo chłopak będzie miał pewność,że był Twoim pierwszym,a jak nie to musi uwierzyć słowom.

#5 2008-08-05 23:05:48

Jeanne
100% Netkobieta

kasiorek01 mam nadzieje , ze ta decyzja nie jest spowodowana tylko i wylacznie czysta ciekawoscia i checia zaimponowania kolezankom.Kiedys postanowilam sobie , ze moj pierwszy raz bedzie z moim przyszlym mezem.Teraz z perspektywy czasu mysle , ze to byla dobra decyzja.Zalowalabym , gdyby bylo inaczej...

Ostatnio edytowany przez Jeanne (2008-08-05 23:07:22)

Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi zawodu; przyjdzie - zrobi niespodziankę.

#6 2008-08-05 23:40:27

Miranda
Zadomowiłam się na dobre

Zgadzam się z Tobą,my zrobiliśmy to wtedy gdy wiedzieliśmy,że będziemy ze sobą na zawsze.1,5roku pózniej pobraliśmy się.Ja też byłam jego pierwszą i cieszę się oddaliśmy sobie nawzajem swoje dziewictwo,nie wyobrażam sobie jak by to moglo być,zle by mi było gdyby on miał wcześniej inną,albo ja innego.

#7 2008-08-06 00:01:47

Jeanne
100% Netkobieta

Teraz jestescie razem , ale co bedzie , gdy kiedys sie rozstaniecie? Pozniej poznasz wspanialego faceta , z ktorym zechcesz spedzic reszte zycia , ale on bedzie marzyl o czystym uczuciu...Nie znam faceta , ktory nie chcialby za zone kobiety bez " przejsc".Czasu nie da sie cofnac , nie da sie niektorych rzeczy przywrocic ...

Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi zawodu; przyjdzie - zrobi niespodziankę.

#8 2008-08-06 02:05:00

kasiorek01
Na razie czysta sympatia

nie , to nie jest z ciekawości czy też zaimponowania koleżankom myślę że z miłości oboje tego chcemy . Nie wiemy czy będziemy razem już zawsze ale poprostu kochamy się i będziemy do tego dążyć by być już zawsze ze sobą . Tylko najgorsze jest że ja nie wiem czy on miał przed tem kogoś z kim spał . Wiem że miał dziewczyne z którą był 9 miesięcy . Ale czy z nią spał nie wiem głupio by było mi wiedząc że miał przed tem inną z którą spał .

#9 2008-08-06 10:40:05

Jeanne
100% Netkobieta

No widzisz...Sama czujesz , ze swiadomosc , ze bliska Ci osoba mogla miec kogos przedtem nie jest przyjemna , ani budujaca.Tak samo moze sie czuc kiedys ktos , z kim zapragniesz na pewno spedzic reszte zycia.Nie jestes pewna , czy z tym aktualnym partnerem bedziecie na zawsze , ale tak jest , ze jak sie z kims jest i jest sie zakochanym to takich mozliwosci nie bierze sie pod uwage.Ludzie , ktorzy sie kochaja nie maja przed soba takemnic , zwlaszcza jesli chodzi o ich zycie intymne.A Ty mimo , ze jestescie ze soba 2 lata nie wiesz , czy on byl juz z kims naprawde blisko.Powiem wiecej : dobrze to sobie przemysl.Nie trzeba isc na calosc , zeby sie sprawdzic w lozku .Kiedy juz bedziesz mezatka zrozumiesz , ze moze lepiej nie miec skali porownawczej .Warto odkrywac swoj intymny swiat z jedna , kochana osoba , niz w chwilach zwatpienia i rozczarowania myslec , lub dawac do myslenia tej drugiej osobie , ze z kims innym byc moze bylo lepiej , lub mogloby byc...Oczywiscie zrobisz jak bedziesz uwazala.Zycze Ci , zebys nigdy nie zalowala swojej decyzji . Powodzenia smile

#10 2008-08-06 11:17:28

Jeanne
100% Netkobieta

kasiorek01 czytalam inny zalozony przez Ciebie watek.Teraz sie zastanawiam , czy ta decyzja o pierwszym razie nie jest checia ucieczki od rodzinnych konfliktow.Byc moze nie zdajesz sobie teraz z tego sprawy , ale czesto tak jest , ze ludzie w ten sposob szukaja uczucia , akceptacji , potwierdzenia ich wartosci.Dlatego podtrzymuje swoje zdanie na ten temat.Nie rob niczego pochopnie.tymbardziej , ze jestes jeszcze baaardzo mloda .

#11 2008-08-06 14:52:20

kasiorek01
Na razie czysta sympatia

tak rozumiem i jeszcze to bardzo uwaznie przemysle wink i dziekuje za rady .

Stopka forum