Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Bardzo chciałabym wyjechać na studia do Włoch. Jestem zafascynowana tym krajem i jego językiem. Nie mam jednak pojęcia jak to załatwić, gdzie się zwrócić, przerażają mnie te wszystkie formalności ![]()
Ja studiowłam rok w czasie wymiany studenckiej we Florencji. Zostaje Ci więc wyjazd w ramach Sokratesa albo szukanie na własną rekę. Tu przydac mogą Ci się takiel inki www.miur.it
www.strainieriitalia.it albo www.europa.korba.pl
Dzieki - znalazlam full przydatnych informacji , jestem Ci bardzo wdzieczna
ja tez dzieki wielkie!!!musze sie jeszcze tylko bardziej wczytac!!!
witanko,aby studiowac cos powaznego we Wloszech,musisz troche rozumiec po wlosku,powiem jak to bylo ze mna;przyjechalam do Wloch kaleczac jezyk wl.poszlam na kurs prywatny,trwal 2 miesiace 20 godzin,a reszte bylam samolukiem,w,miedzy czasie znalazlam tez prace tak wiec zakumalam jezyk,a nastepnie studia panstwowe(egzamin CILS w Rzymie)lepsze niz studia.bo zdajesz piec egzaminow...i za chwile masz tlumacza przysieglego,tak wiec jesli masz troche pieniazkow na kursik,korepetycje,i ochote na samonauke dojdziesz do zamierzonego celu...tanti saluti ed abbracci!