Matka mojego chlopaka chce nas rozdzielic - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Matka mojego chlopaka chce nas rozdzielic

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Matka mojego chlopaka chce nas rozdzielic

Czesc
Mam ogromny problem juz niewiem z kim mam o tym pogadać.
Mam 24 lata mój chlopak 25.Jestesmy ze sobą ponad 2 lata.Planowaliśmy wspólną przyszłośc.Zaczynam sie obawiać ze nic z tego nie będzie.
Jego matka zaczeła mu robić z głowy mielonke.
Ostatnio zrobilam ogromna awanture bo sie dowiedzialam ze jego mama podstawia mu jakas dziewczyne , że chce ich razem skumać.Kzalam mu wybrac albo ja albo ona.Zakazalam jakich kolwiek sms.Ta dziewczyna ma narzyczonego ale ma chrapke na mojego.Napisalam wiec do jej chlopaka ze ma ja pilnowac bo psuje mi zwiazek.Panienka sie odczepila. Z nia mam narazie spokój.

Teraz jego matka wymyśliła sobie że nie moge tam spać.Ciagle do niego dzwoni jak jestesmy razem.
Nawet jak u mnie nocuje to z samego rana dzwoni ze ma juz wracać.
Wczoraj słyszałam jak po nim krzyczała że ma zmienic sobie dziewczyne bo ja do niego nie pasuje.Ze jestem taka i owaka.
Bylo mi bardzo przykro.Bylam w jego pokoju ale sciany maja cienkie ,slyszalam kazde slowo.On nic nie powiedział jej w mojej obronie.Potem mamusi juz wtorował ojciec i jego siostra.

Naprawde mam juz tego dośc.Chcialam zebysmy sie zareczyli i ze moze jego matka sie uspokoji ale mi powiedział ze on niechce.Ze jestesmy zamlodzi.
Myslalam ze sie porycze ale wytrzymałam.Jak mnie odwozil powiedzial ze to nie tak że mu ciagle awantury robią o mnie i niewie co ma robić.

Chce mu postawic jakies ultimatum ale niechcialabym mu kazać wybierać bo z matka i tak nie wygram.
Prosze pomózcie mi bo zwariuje z tamta rodziną.
On jest naprade wspanialym chlopakiem ale tak nim manipuluja ze zaczyna nie miec wlasnego zdania.
Co ja mam zrobic zeby sie poczuc wkoncu bezpiecznie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Matka mojego chlopaka chce nas rozdzielic

Współczuję, wiem mniej więcej jak możesz się czuć bo byłam w podobnej sytuacji.
Rodzice mojego chłopaka a głównie matka nie akceptowała mnie od samego początku.
Mówiła, gadała, prała mózg przed niemal każdym jego wyjściem do mnie itp..
Jak nocuje u mnie to do tej pory..... (a jesteśmy juz 5 lat ze sobą) dzwoni aby wracał i mówi "co ty domu nie masz??!!!"
Powiem Ci że przez pierwsze dwa lata było mi baaardzo trudno , nie chciałam nawet go odwiedzać ale w końcu przetłumaczył mi abym się nie przejmowała.
Dałam radę i trzymam za Ciebie kciuki żeby i Tobie udało się to najzwyklej w świecie pominąć.
Nie chowaj głowy w piasek, znaj swoją wartość.
Ps. mój stawał w mojej obronie, pewnie nie za każdym razem bo ileż można wysłuchiwać takich bzdur i na nie reagować ale stawał.

Pozdrawiam serdecznie

3

No nieciekawie...
Najlepiej żebyście we trujkę (Ty , Twój chłopak i jego matka) usiedli przy jednym stole i sobie wszystko wyjaśnili , sam na sam bez jego ojca i siostry. Wytłumaczcie jej że będziecie razem i jej dogadywania nic między wami nie zmienią , a wręcz przeciwnie mogą tylko pogorszyć jej relację z synem.
A jak gdzieś jesteście razem a jego matka dzwoni to On albo niech nie odbiera od niej telefonów albo po odebraniu niech powie tylko że wszystko ok i niech się od razu rozłączy.
Po pewnym czasie jego mam odpuści , bo będzie widziała że zamiast coś zyskiwać to tylko traci

4

a zebys to ty poszla z jego matka porozmawiala i spytala o co chodzi co sie dzieje co masz zrobic zeby bylo ok, ze niechcesz zeby jemu bylo przykro przez te klutnie, nie masz nic do stracenia

5

moim zdaniem on wcale nie jest wspanialym chlopakiem!! ktory chlopak w jego wieku pozwola na to by matka krytykowala na kazdym kroku jego dziewczyne? ja tez mialam problem z tesciowa bo wiem ze nie podoba sie jej to ze jestem jej synowa ale coz...nie ma innego wyjscia musi sie  ztym pogodzic, tylko moj maz w przeciwienstwie do twojego chlopaka stal zawsze za mna murem do tego stopnia ze przez blisko 2 lata nie oddzywal sie do swojej matki. Ale nigdy nie kazalam i nie mam zamiaru kazac mu wybierac miedzy matka a nim bo to mogloby zabolec. I tobie tez nie radze tego robic, matka to jednak matka, nalezy jej sie szacunek chocby za to ze on jest na tym swiecie! sprobuj pogadac ze swoim facetem o tym co czujesz, powiedz mu to co napisalas nam, ze jest ci z tym zle itd. najwazniejsze zeby on byl "za toba" i nie sluchal matki, bo jesli tak bedzie to matke poprostu olej, nie przejmuj sie nia - no chyba ze twoj chlopak bedzie sie sluchal mamusi to odrazu zostaw ta rodzine i uciekaj stamtad. Nie ma nic gorszego niz mamin synek!!powodzenia

6

Lusia pomysł bardzo dobry tylko czy autorka ma szansę na przeprowadzenie go ? Skoro jego matkę stać na to żeby mu podsuwać ew. dziewczyny ( które są zajęte w dodatku), nękanie telefonami i całą resztę.
Werka- dlaczego chłopak Ciebie nie broni? Czy nie jest tak że gdy tylko ktoś z jego rodziny wyskoczy na Ciebie staje się obojętną kukiełką?
I najważniejsze pytanie skąd nienawiść jego rodziny do Ciebie??

7

Wszystko zaczelo sie 3 mc temu jak moja matka stracila sklep.Oni sa z bogatej rodziny ja jestem z takiej przecietnej.My mieszkamy w bloku.
Jak byl sklep to jakos wyglądało ja teraz do nich nie pasuje.Dopiero teraz udalo mi sie znalezdz prace.Wprawdzie jako barmanka ale dla mnie to zawsze cos.

Po tym jak sie dowiedziala ze zbankrutowalismy stala sie dla mnie nie miła.Zaczeła mi podstawiac jakies kartki ze szkołą  bo jej zdaniem mam złe wykształcenie i nie dorastam im do pięt.Ze mam sie dalej uczyc.A ja jej powiedziałam ze nie chce.Ze szukam pracy i napewno coś znajde..kwestia czasu.
Ona mi powiedziala ze ona to ma zawód bo jest nauczycielka.

Ja tak ludzi nie oceniam.

Potem zaczela te dziewczyny mu podstawiać.Bogate z "dobrych domów" takie co studiują.Ja wiem ze z niego jest taki mamisynek.Wczesniej im mówił żeby dali sobie spokój że nic nie zdziałają.Teraz myśle ze sie poddał i matka mu nawija makaron na uszy.Wczoraj oni sie darli po nim a on jak chcial cos powiedziec to go zakrzykiwali.

Nie mam szansy z nia porozmawiać.Jestem tam nie mile widziana.Nawet jesliby doszlo do rozmowy to mnie zje jego mamusia.To jest kobieta despotyczna której zdanie sie tylko liczy.U nich kazdy łazi po kątach.Tak jak ona mówi tak musi być.

Po rozmowie z moją mama zaczynam sobie uświadamiać że sie oszukiwałam cały czas.Że widzialam to co chcialam.Milośc jest ślepa jak widać.

8

Czesc
Mam ogromny problem juz niewiem z kim mam o tym pogadać.
Mam 24 lata mój chlopak 25.Jestesmy ze sobą ponad 2 lata.Planowaliśmy wspólną przyszłośc.Zaczynam sie obawiać ze nic z tego nie będzie.
Jego matka zaczeła mu robić z głowy mielonke.
Ostatnio zrobilam ogromna awanture bo sie dowiedzialam ze jego mama podstawia mu jakas dziewczyne , że chce ich razem skumać.Kzalam mu wybrac albo ja albo ona.Zakazalam jakich kolwiek sms.Ta dziewczyna ma narzyczonego ale ma chrapke na mojego.Napisalam wiec do jej chlopaka ze ma ja pilnowac bo psuje mi zwiazek.Panienka sie odczepila. Z nia mam narazie spokój

Nie sądzisz że robienie facetowi awantur o coś na co nie ma wpływu jest pognębianiem go?
Ja gdyby mi kazano wybory robić to bym się ciebie spytała gdzie mam ci krzyżyk narysować skoro tak, może na czole?
No bo skoro to wybory...

Teraz jego matka wymyśliła sobie że nie moge tam spać.Ciagle do niego dzwoni jak jestesmy razem.
Nawet jak u mnie nocuje to z samego rana dzwoni ze ma juz wracać.
Wczoraj słyszałam jak po nim krzyczała że ma zmienic sobie dziewczyne bo ja do niego nie pasuje.Ze jestem taka i owaka.
Bylo mi bardzo przykro.Bylam w jego pokoju ale sciany maja cienkie ,slyszalam kazde slowo.On nic nie powiedział jej w mojej obronie.Potem mamusi juz wtorował ojciec i jego siostra

Nie rozumiem a dlaczego tak koniecznie musisz tam spać? A dwa to przecież zrozum dom tej pani i ona ma prawo nie życzyć sobie tak częstego nocowania obcej dla niej osoby.
W swoim domu ma prawo ta kobieta i jej rodzina np pochodzić pół dnia swobodnie w piżamie, hmmm ale skoro jest w domu obca osoba to nie wypada i już dzień do  dooopy.
Rozumiesz tylko siebie ale to życie całej rodziny przez ciebie  musi ulegać nagieciom bo u syncia nocuje panna.

Poza tym wiele osób nie tylko z wyższym wykształceniem ma twarde normy zachowania kultury i nocowanie u chłopaka to coś  cóż jesli nie często to ok ale częsciej to brak kultury i nieszanowanie się dziewczyny... Sory ale tak jest.
W wielu domach nadal spanie z sobą akceptowane jest dopiero ewentualnie jako narzeczeni bądź dopiero po ślubie.

Naprawde mam juz tego dośc.Chcialam zebysmy sie zareczyli i ze moze jego matka sie uspokoji ale mi powiedział ze on niechce.Ze jestesmy zamlodzi.
Myslalam ze sie porycze ale wytrzymałam.Jak mnie odwozil powiedzial ze to nie tak że mu ciagle awantury robią o mnie i niewie co ma robić.

Rozumiem że w wieku 24 lat masz już pęd do założenia rodziny , jest to dobry wiek dla kobiety, ale facet w tym wieku jeszcze ma czas, i jak widać twój mężczyzna tak się czuje.
Co do awantur zrozum faceta on jest od nich zależny mieszka tam i nie ma nic do powiedzenia gospodarzami są jego rodzice.
Na pewno mu nie łatwo  słuchać że dziewczyna jest taka potrzebująca że koniecznie musi  nocki u niego spędzać.
Spotykajcie się u ciebie bądź na mieście o ludzie czy tak trudno?

W drugim poście piszesz że pokazywała ci mama twojego faceta ulotki do szkół. Może chciała cie zmotywować lub zainspirować żebyś się rozwijała dalej. Jak zobaczyła że się krzywisz to  uznała że ambicji nie masz i tyle.
A było spokojnie wytłumaczyć że masz już w głowie ułożony inny plan na życie, ale może kiedyś spróbujesz jeszcze się dokształcić.
Tym samym ta kobieta pomyślała, śpi z facetem bez ślubu , nie chce się uczyć, i jeszcze pracuje jako barmanka.
Pomijając twoje zdanie że jesteś nowoczesna, i że mamy 21 wiek to ta pani ma inna kulturę i cóż zdaj sobie sprawę z tego i podejdź do niej inaczej może zmieni zdanie o tobie.

9

różyczka, nie doczytałaś. Ona pisze, że to on u niej nocował, i jego matce się to nie podoba, co moim zdaniem jest niezrozumiałe, bowiem jest już dorosłym facetem, a nadal daje się rozstawiać po kątach. Zgubił własny rozum i wolę?

Ale zgadzam się z twierdzeniem:

różyczka napisał/a:

W drugim poście piszesz że pokazywała ci mama twojego faceta ulotki do szkół. Może chciała cie zmotywować lub zainspirować żebyś się rozwijała dalej. Jak zobaczyła że się krzywisz to  uznała że ambicji nie masz i tyle.
A było spokojnie wytłumaczyć że masz już w głowie ułożony inny plan na życie, ale może kiedyś spróbujesz jeszcze się dokształcić.
Tym samym ta kobieta pomyślała, śpi z facetem bez ślubu , nie chce się uczyć, i jeszcze pracuje jako barmanka.

Gdybym była matką, takie niskie ambicje byłyby dla mnie sygnałem ostrzegawczym, że nie masz pomysłu na własne życie, a może jeszcze zechcesz zarazić brakiem ambicji mojego syna. Albo złapać na dziecko. Ja wiem, że może tak nie jest, ale zafrasowane umysły matek tworzą różne chore wizje!

A przyspieszanie zaręczyn, stawianie go pod murem 'albo ja albo matka' jest NAJGORSZYM z możliwych pomysłów. Narzeczeństwo i małżeństwo to coś, czego musi chcieć dwoje ludzi, a nie tylko Ty, werka123. Może on rzeczywiście nie jest na to gotowy? Jeśli go przyciśniesz, sprawisz, że on się od Ciebie odsunie, a ewentualne małżeństwo przyniesie wtedy tylko płacz i zgrzytanie zębów.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Matka mojego chlopaka chce nas rozdzielic

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024