co Was cieszy w związku ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » co Was cieszy w związku ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29 ]

Temat: co Was cieszy w związku ?

zakładam nowy temat bo naczytałam się tyle o tych negatywnych aspektach związku że mam dość

chciałabym żeby każdy powiedział coś dobrego...coś co lubi w związku ...np. czego oczekuje, czego by chciał a może czego zaznał w związku damsko -męskim (albo innym)
tylko pozytywne rzeczy od najdrobniejszych do najważniejszych...

ja zacznę

lubię jak partner przygotowuje dla nas kolację ze świecami smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: co Was cieszy w związku ?

hmm... fajny temacik, gratuluje pomysłu:)
co mnie cieszy w moim małżeństwie....hmmm....moze ja wyraże to w punktach, tak jak zachowuje sie mój mąż od początku do końca...
1. Uwielbiam, kiedy każdego dnia rano, wychodząc do pracy(godz.5.00), przychodzi do naszej sypialni i całuje mnie na dowidzenia życząc miłego i spokojnego dnia:)(jest tak od 3lat, codziennie tak samo)
2. zdarza sie ze w ciagu dnia dostaje sms'a z dwoma słowami "kocham cię"
3. po powrocie z pracy i obojętnie czy po dobrym czy złym dniu, czule całuje mnie na powitanie, i zawsze mocno przytula
4. a jedna z najlepszych rzeczy które uwielbiam jest to, że w najmniej oczekiwanym momencie potrafi podejsc i mnie namietnie całować i tysiąc razy mowic mi ze mnie kocha
5. no i to, że w sypialni zawsze potrafi byc taki czuły i kochany....

3

Same pozytywy, tak? big_smile

- szczere komplementy mówione z takim błyskiem w oku
- szacunek i troska o mnie
- w ogóle dbanie o nasz związek i angażowanie się w niego z jego strony
- drobne prezenty bez okazji (jakaś różyczka, gdy do mnie przyjeżdża; liścik z czułym słówkiem; magnesik lub świeczuszka z serduszkiem)
- wspólne planowanie przyszłości i dążenie do tego samego
- okazywanie mi uczuć tak samo gdy jesteśmy tylko we dwoje, jak i w tłumie ludzi. Chodzi mi o to, ze nie wstydzi się objąć mnie, pocałować i powiedzieć "kocham" mając wokół siebie ludzi.
- potrafi rozmawiać ze mną o swoich uczuciach i oczekiwaniach
- jak dla mnie jest świetnym kochankiem i potrafi mnie zaspokoić w 100% wink

Evel, u mnie jest tak samo z smsami (od trzech lat nie było dnia żeby nie padło między nami "kocham" czy to w smsach, czy rozmowach przez telefon lub w cztery oczy), całowanie namiętne też jest czymś częstym (podczas spotkania i oczywiście jeśli są na to warunki, chociaż podczas spaceru też potrafi to zrobić)

W tej chwili tyle przychodzi mi do głowy.

4

Lubie to, ze jest ze mna, ze mnie wspiera. Ze kiedy zaczynam sie czyms martwic, denerwowac czy po prostu ponosza mnie nerwy potrafi mnie uspokoic. Ze ma tak spokojne i optymistyczne podejscie do wszystkiego, ze az mnie tym zaraza. Ze opiekuje sie mna i nie pozwala mi zwatpic, naweet kiedy nie jest dobrze.
Ze wiem, ze zawsze moge na niego liczyc.

(ale tez ze bez marudzenia daje sie zmuszac do cotygodniowych zakupow w hipermarkecie wink )

5

Wszystko dosłownie wszystko tongue spędzanie czasu razem po pracy , to jak po mnie przyjeżdża , jak daje całusa przed wyjściem , to że pisze smsa " dojechałem miłego dnia " to ,że mogę zrobić mu kanapkę i razem oglądać film i to ,że nieraz całe dnie jesteśmy w jednym pokoju a każde zajmuje się swoim laptopem smile

6

1.Mój facet ma bardzo zdrowe podejście do życia. Nigdy się nie poddaje i mnie też na to nie pozwala. Zawsze potrafi postawić mnie do pionu i sprawić, że pójdę dalej pomimo wszystkich trudności. Dlatego nasz związek pomimo mojego wrodzonego pesymizmu tryska radością.
2. Stawiamy na czyny a nie na słowa. Nie piszemy ani nie mówi po tysiąc razy, że kochamy. Przytulamy się za to publicznie nie wstydząc się uczuć albo mój mężczyzna będzie szedł pół godziny z uczelni w upale tylko po to, by odprowadzić mnie na autobus do domu i pobyć ze mną chwilę.
3. Jesteśmy oryginalni. Nie dostaję zmaltretowanych różyczek ani nie nosimy tanich, srebrnych obrączek. Za to po kłótni mój facet kupi mi mojego ulubionego batonika a na nadgarstkach nosimy czarne rzemyki na znak przywiązania wink
4. Mój mężczyzna potrafi płakać i nie wstydzi się tego. Cenię sobie mężczyzn, którzy nie udają twardzieli kiedy ból rozrywa im serce. Mój potrafi płakać a potem otrzeć łzy i walczyć dalej.
5. Genialnie układa nam się w seksie. Dużo rozmawiamy o swoich pragnieniach i oczekiwaniach, w łóżku dbamy o wzajemne zadowolenie i poczucie bezpieczeństwa. Ciągle próbujemy czegoś nowego, w myśl zasady, że rutyna jest najgorszą zabójczynią dla związku.
6. Potrafimy się ze sobą wygłupiać i nieważne, że ludzie patrzą na nas jak na debili.
7. Nie umiemy się długo na siebie gniewać. Po haśle ,,daj buzi" wszystko wraca do normy wink

Ogólnie uważam, że jest mi dane żyć w naprawdę fantastycznym związku. I to chyba cieszy mnie najbardziej wink

7

ojj wreszcie coś miłego smile

ale niech piszą dziewczyny które nie są w związku (tak jak ja)
sztuka polega na tym żeby napisać też co by sprawiało nam w nim przyjemność, jak byśmy chciały żeby on wyglądał

- co jakiś czas wyjście do restauracji
- świętowanie urodzin lub innych okazji...bez przymusu ...z radością
- wspólny spacer

8

dzisiaj jest wspanialy poranek, mnostwo calusow, przytulania, wyglupow....

9 Ostatnio edytowany przez Kasia2288 (2010-09-26 19:33:42)

Rzadko słyszę,że kocha...
ale..."Nie trzeba słów, bym wszyscy widzieli jacy jesteśmy szczęśliwi. Dziękuję Ci za to" Usłyszałam kiedyś... zamknęłam oczy,by nie płakac ze szczęścia..
Dziękuję światu,  że ktoś postawił mnie na jego drodze. Jestem najszczęśliwszą kobietą. A siebie,,,proszę o troszkę wiecej rozumu, by nie wymyslać za dużo powodów do marudzeń.

I dziękuję Ci Mężczyzno za to,że jesteś prawdziwy, poważny i że...masz do mnie tyle cierpliwości, bo wiem ile jej trzeba...

10

Uwielbiam gdy mój wybranek co miesiąc przynosi mi różyczke z okazji co miesięcznej rocznicy bycia razem i dziekuje mi ze z nim jestem,ze z nim wytrzymuje,gdy sie wygłupiamy a on patrzy na mnie i mówi mi ze uwielbia we mnie gdy sie śmieje-mój usmiech.
kiedy go pytam np.czy wyjdziemy razem do sklepu a on mi odpowiada : Z TOBĄ ZAWSZE I WSZEDZIE,NAWET NA KONIEC ŚWIATA.itp.;)

11

Wiec i ja coś dopisze... uwielbiam gdy on zajęty oglądaniem ulubionego dziennika przytula mnie i głaszcze po włosach bezwiednie.
Kiedy zajęta domowymi sprawami czuje jak obejmuje mnie od tyłu ramionami i mówi " Jestem taki samotny bez ciebie kochana"
Każdego dnia  13  każdego miesiąca  gdziekolwiek by nie był, obok czy daleko to od 10 lat mówi mi wszystkiego najlepszego moja miłości.
Kocham momenty gdy patrze na niego jak goli sie rano i wtedy mówi " wiem że czekasz az sie ogolę wtedy dam ci wielkiego buziaka , wiem"
Widzę jego miłość w małych gestach, nie oczekuje bukietów wielkich  ważne  jest dla mnie patrzenie gdy śpi obok i mogę ucałować jego rzęsy...

12

Czytałam twojego posta Różyczko z uśmiechem na twarzy. smile Wyobrażam sobie taką scenę tętniącą miłością do siebie. Coś pięknego poezja po prostu. smile

Ja uwielbiam jak mój kochany troszczy się o mnie i moje potrzeby, jak przyjeżdża po pracy do mnie mocno zmęczony, ale przyjeżdża, bo po 24h bardzo się stęsknił. smile Cieszą mnie w związku wspólnie spędzone chwile leżąc w łóżku oglądając jakiś film przytulając się i kocham jego oczka. To jest dla mnie wielką radością.

13

Mnie także najbardziej cieszą te "małe" codzienne rzeczy: kubek kawy podany rano w codziennej krzątaninie przed wyjściem do pracy, trzymanie za rękę kiedy razem idziemy czy siedzimy obok siebie, ugotowana zupa kiedy wracam do domu....

mogłabym tak długo wymieniać, ale najbardziej cieszy mnie fakt, że On jest ze mną w tym codziennym choć dla mnie niezwykłym życiu;)

14

Mimo że jestem sama to się wypowiem.

Gdy byłam w związku, najbardziej cieszyły mnie
poranne i wieczorne smsy
To że gdy mówiłam kocham to nie mówiłam do ściany
że potrafił zatrzymać się na ulicy złapać mnie mocno i pocałować
Gdy żegnając się na mieście bo każde z nas musiało coś zrobić to wrzucał mi do torby lub kieszeni lizaka
Gdy byłam chora zawsze przyjeżdżał z moimi ulubionymi słodyczami, i zawsze w chorobie bardzo o mnie dbał i pilnował.
gdy mieszkaliśmy razem wstawał rano delikatnie całował i robił mi śniadanie do łóżka na kanapce zawsze było serduszko
Gdy wracałam a na blacie była karteczka z jakimiś słodkimi słowami
Gdy wstawał w mojej obronie w różnych sytuacjach
Gdy obejmował mnie z zaskoczenia, lub przyjeżdżał do mnie pod dom w nocy dzwoniąc i mówiąc że jest w domu ale żebym wyjrzała przez okno, wtedy zawsze dodawał "nie chciałem czekać nawet tych 12 godzin dłużej żeby Cię zobaczyć i przytulić"
Lubiłam gdy każde kwiaty od niego stały mi po 2 3 tyg w wazonie. Rekordowo długo stała róża, na dwa miesiące przed rozstaniem, ostatnia jaką od niego dostałam prawie 3 tyg.

A najbardziej cieszyło mnie, i to zrozumiałam po fakcie, że on po prostu był, że w moim życiu kwitła miłość. Że gdy widziałam w telefonie jego imię to wiedziałam że mogę zadzwonić. ze jest.
Chce wierzyć że znów będę miała te same powody do cieszenia się.

Cieszcie się dziewczyny każdą chwilą.

15

Czytając Wasze posty po raz pierwszy od bardzo dawna zatęskniłam za byciem z kimś... Chciałam tylko napisać że cieszę się Waszym szczęściem:) Na prawdę miło się to czyta..

16

Mnie przede wszystkim cieszy wspólne spędzanie czasu, szczere rozmowy, wygłupy, okazywanie czułości, poranne i wieczorne sms'y, drobne prezenty...

17

ja lubiłam jak wyręczał mnie z codziennych obowiązków
jak wracałam z pracy tak zmęczona że ledwo stałam na nogach a wiedziałam że czeka z obiadem, zrobił zakupy i posprzątał bo miał wolny dzień smile

18

Codzienne SMSy, ewentualnie GG, telefon. Nie ma dnia bez odrobiny kontaktu, bez 'kocham Cię'. Nie wyobrażam sobie dnia bez tego, to byłby dla mnie sygnał, że coś się dzieje nie tak jak powinno.

Przytula, całuje, wspiera, cały czas kombinuje, jak mnie ucieszyć, dba o moje dobro jak nikt inny. Pewnie gdybym była młodsza, nie doceniłabym tego wcale (taka zołza za mnie była!)/

Mile wspominam sytuację, kiedy miałam naprawdę męczącą, ciężką sesję, podczas której siedziałam do rana, żeby dokończyć pewne projekty, i naprawdę nie miałam czasu, żeby spotkać się z nim na dłużej. Wyciągnął mnie na chwilę przed mój blok i wręczył całą reklamówkę koli zero w puszkach, którą uwielbiam. smile To też jedna z rzeczy, które mnie w nim strasznie rozczulają, i nie ma, przytulasek się należy. big_smile

Nawet pisanie takich rzeczy na forum pozwala mi uświadomić sobie, że na niezły skarb trafiłam. smile

19

a ja nie mowie mojemu codziennie kocham Cie i nie wyobrazam sobie zeby to tak dzien w dzien powtarzac smile Mój jest mało wylewny pod tym względem, i tez np 2 tyogodnie temu mówił ze mnie kocha, ale jak mówi ze teskni za mną ( bo jest w trasie) to jesli facet teskni to i kocha big_smile

kochamy sie
i nie trzeba nam do tego słów. powtarzanych codziennie w telefonie czy na gg czy w komórce smile

20

- ciepło jego ciała gdy idziemy spać i budzimy się rano,
- Jego śmiech , wygłupy
- że nawet w bardzo trudnych dla mnie chwilach , potrafi wywołać u mnie uśmiech,
- za dotyk Jego dłoni , 
- za to że potrafimy rozmawiać
- że jeśli coś robi to stara się ,
- staramy się robić wszystko razem nie ważne czy jest to obiad czy remont mieszkania , mamy niesamowitą radość gdy patrzymy na coś co jest naszym wspólnym dziełem ,
za to że jest ....

21

Jestem w pracy. Pracuję zdalnie, nie wyobrażam sobie innej roboty. Wlaśnie sobie zrobiłam kawkę, którą piję z nowej filiżanki. W ostatnim czasie zaczełam cieszyć się takimi małymi rzeczami wink

Wspomnę, że filiżanka z ceramiki z Bolesławca, z tej pracowni:
https://andyceramika.pl/kubki
https://andyceramika.pl/userdata/public/gfx/19449/A39-D35.png

22 Ostatnio edytowany przez Marthe (2024-12-27 12:10:51)

Dla mnie było miłe jak przesyłał mi śmieszne zdjęcia i filmiki, piosenki, jak dzielilismy nasze bardzo specyficzne zainteresowania jak był w to zaangażowany, jak mi się zwierzał z bardzo osobistych rzeczy, że opowiadał mi co robił danego dnia, że mi ufał i dawał dużo uwagi.

23

Obecnie moi rodzice są w szczęśliwym związku od 26 lat, mój brat ma 14 lat i roczne dziecko, a ja mam związek, który nie jest tak sprawdzony, ale również szczęśliwy. Babcia mojej przyjaciółki, która ją wychowała, miała wspaniałe małżeństwo przez 30 lat, dopóki nie zmarł jej dziadek. Ale rzeczywiście, widziałam przykłady rozwodów w moim otoczeniu. Jest tyle samo przykładów szczęśliwych związków, co nieszczęśliwych. Jeśli ktoś naprawdę nie widział żadnego, może spróbować psychoterapii - dobry specjalista powinien zbudować zdrową komunikację z klientem i nauczyć go właściwych mechanizmów komunikacji. Ważny jest też trening w prawdziwym życiu: poznawanie ludzi, zdobywanie doświadczenia w komunikacji; budowanie przyjaźni; dobre nastawienie do bliskich, akceptowanie ich; umiejętność rozwiązywania konfliktów itp. Dla mnie osobiście zawsze mam kogoś, do kogo mogę wrócić do domu, kto się mną zaopiekuje - zrobi ciasto, masaż, czy po prostu poleży razem oglądając serial. Jako dorosła osoba mogę zrobić dla siebie wszystko, ale z moim chłopakiem wszystko staje się przyjemniejsze. Kiedy jestem chora lub zmęczona, zawsze gotuje pyszny obiad i idzie po lekarstwa. To zawsze bezpieczny seks, również pod względem psychicznym. Zawsze można go namówić na wspólne wyjście na nową wystawę lub spróbowanie ciekawego sportu.

24

Nic, bo nie jestem w zwiazku. A jak cudem bede to niewiem co mnie bedzie cieszyc

25

Mnie cieszy gdy jest uczciwa, nie klamie i zdradza. Tylko to. Reszta to szczegóły

26

Mariusz 1984 napisał/a:

Mnie cieszy gdy jest uczciwa, nie klamie i zdradza. Tylko to. Reszta to szczegóły

I zdradza? To Cie cieszy?

27

New Me napisał/a:
Mariusz 1984 napisał/a:

I zdradza? To Cie cieszy?

Sorry, miało być  " nie zdradza". Szybko pisałem i mi umknęło.

28

Ze mozna sie z podatkow razem rozliczac.

29

Halina3.1 napisał/a:

Ze mozna sie z podatkow razem rozliczac.

big_smile

Posty [ 29 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » co Was cieszy w związku ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024