1

Temat: Jadwiga papka do cery trądzikowej

Jadwiga PAPKA do cery trądzikowej trądzik, zaskórniki, tłusta skóra
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/pictures/207/7846.jpg
Cena : 30ml ok 22zł, 110ml ok 34zł

Opinia producenta
Papka jest produktem naturalnym, posiada specyficzną kompozycję składników pielęgnacyjnych i leczniczych normalizującą funkcje skóry tłustej. Dzięki obecności kaolinu bogatego w minerały ? absorbuje nadmiar tłuszczu z porów skóry. Ze względu na zawartość aluminium, tlenków cynku i wielu innych cennych składników ma właściwości zabliźniające, kojące i ściągające oraz normalizujące funkcje gruczołów łojowych.

Działanie preparatu jest potwierdzone klinicznie. Specyfik nie podrażnia ani nie uczula skóry.

PRODUKT DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO W GABINETACH KOSMETYCZNYCH

DZIAŁANIE:

- preparat aktywnie antybakteryjny
- nie drażni i nie uczula
- intensywnie odtłuszcza cerę
- powoduje zwężenie nadmiernie rozszerzonych ujść gruczołów łojowych
- redukuje wydzielanie sebum
- działa przeciwzapalnie
- koi
- leczy mikro uszkodzenia skóry
- remineralizuje naskórek
- zmniejsza przebarwienia i blizny potrądzikowe
- aktywnie przeciwdziała powstawaniu wyprysków oraz zaskórników

STOSOWANIE:

- punktowo na zmiany na skórze, raz lub kilka razy dziennie
- płaszczyznowo na noc na skórę twarzy lub ciała
- na dzień istnieje możliwość połączenia PAPKI z MASECZKĄ BIONAWILŻAJĄCĄ NAGIETKOWĄ
- zaleca się uzupełnienie kuracji o KREM MATUJĄCO - ANTYBAKTERYJNY
- preparatu nie zmywać

Doskonałe efekty daje stosowanie PAPKI po wykonaniu odpowiednio dobranego cery peelingu. Jako pielęgnacje w trakcie dnia bardzo dobrze sprawdza się NATURALNY PUDER.

Skład: Aqua, Kaolin, Zinc Oxide, Talc, Camphor

Moja opinia
Moja skóra źle zniosła odstawienie tabletek antykoncepcyjnych i ostatnie "grzeszki czekoladowe" - postanowiłam mocno się za nią zabrać smile najpierw były tabletki drożdżowe, które sporo mi pomogły - jednak z czasem i on nie dawały już rady, postanowiłam powalczyć ze wzmożoną siłą smile
Sporo czytałam i znalazłam coś co teoretycznie mogło mi pomóc. Jakiś czas temu używałam bowiem zawiesiny Akne Sulf - bardzo mi pomogła...jednak ku mojemu zdziwieniu wycofali ją z aptek i produkcji hmm okazało się teraz, że ta papka Jadwigi ma bardzo zbliżony skład do tamtej zawiesiny, więc kupiłam ją, żeby osobiście na własnej skórze przekonać się czy działa podobnie - na szczęście tak smile
Wiadomo każdy specyfik inaczej działa na każdej skórze...moja jest bardzo "kłopotliwa" - raczej mieszana z tendencją do wysuszania jak i przetłuszczania w zależności od jej humorków hehe, bardzo wrażliwa, wręcz alergiczna z małymi krostkami.
Choć stosuję ją krótko, bo 5dni  to już mogę stwierdzić, że bardzo mi pomogła - w dużym stopniu odtłuściła moją skórę, dzięki czemu nie pojawiają się nowe krostki, a te które były - są mniej widoczne i znikają w szybkim tempie smile
Trzeba jednak uważać, aby nie przesadzić z ilością papki nakładanej na twarz, można sobie bowiem zbytnio przesuszyć skórę - tak więc wszystko z umiarem wink
Dobry produkt w dobrej cenie...
Polecam gorąco!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jadwiga papka do cery trądzikowej

Post przeniesiony

riiko napisał/a:

Hej dziewczyny!
Gorąco polecam papkę przeciwtrądzikową firmy Jadwiga. smile Jest to kosmetyk naturalny o działaniu antybakteryjnym, odtłuszczającym i przeciwzapalnym, idealny dla każdego rodzaju cery! smile Dodatkowo zmniejsza przebarwienia i blizny potrądzikowe, a to wszystko za rozsądną cenę !
Zaczęłam używać ledwie tydzień temu, a już mogę z łatwością dostrzec pozytywne efekty! Naprawdę polecam!! smile