Witaj na pierwszym niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tu wsparcie użytkowniczek forum oraz fachowe porady naszych Ekspertów!
Nie jesteś zalogowany.
Witam. Mój problem jest nietypowy. Może mam jakieś zdolnści i wyczuwam "coś" więcej, może oglądam za dużo filmów o duchach nie wiem ... Po prostu kiedy jestem w różnych starych miejscach wyczuwam czasem różne dziwne rzeczy ... po prostu wydaje mi się np zwiedzając jakiś stary zamek ,ze ktoś stoi gdzieś za mną albo coś w tym stylu . Tak samo jak idę na cmentarz - wyczuwam "czyjąś" obecność ... Nic nie widzę, ani nie słyszę ...ale jednak coś wyczuwam ... i napawa mnie to strachem najczęściej ... Tak jakby to byłą jakaś energia , która nie jest dobra ... Ostatnio w czasie urlopu nocowałam w starym hotelu i wydawało mi się nocą, że ktoś siedzi na moim łóżku ... Gdy spytałam właścicielki hotelu o historię tego miejsca to opowiedziała ,ze w czasie I wojny było tam więzienie ... Nie wiem. Może to się wyda śmieszne większości z was - bo duchów podobno nie ma ... Ale co ja mam zrobić ,żeby ich nie wyczuwać ? Nawet nie wiem czy duch to dobre określenie ... raczej energia innych, zmarłych ludzi ...
Może taka już Twoja natura-wrażliwa dusza wyczuwa obecność obcej energii. A miejsca takie jak cmentarz i stare zamki mają swoją specyfikę i działają na naszą podświadomość. W mojej rodzinie zdarzyło się kilka razy, że duchy zaznaczały swoją obecność. Była to forma ostrzeżenia lub pożegnania. Jeśli nie chcesz wyczuwać ich obecności, to nie odwiedzaj cmentarzy i zamków. Takie miejsca szczególnie działają na psychikę i myślę, że jeśli zmarli rzeczywiście chcą komunikować się ze światem żywych to właśnie tam.
Moim zdaniem to kwestia podejścia wierzyny w to co sami przyjmieny za realne.Postaraj się podejśc do sprawy w naukowy sposub np.strach wywołuje złudzenia które ty sama oceniasz za prawdziwe lub fałszywe.
Gdy przez dłurzszy okres będziesz starała sobie tłumaczyc dziwne zajścia wrażenie minie.Poczytaj pare książek na temat jak naukowo można wyjaśnic zjawiska paranormalne .
Ja też boję się duchów, choć w przeciwieństwie do Ciebie nigdy nic nie wyczuwam. Po prostu boję sie że "coś" zobaczę, choć wydaje mi się że spotkania takie nie są niebezpieczne (przynajmniej mąż tak mi to tłumaczy). Zgadzam się z Bożeną, że z całą pewnością jesteś bardzo wrażliwa na zmiany enegrii i też się zgadzam że powinnaś unikać takich "duchogennych" miejsc. Zresztą powinnaś może pogadać z kimś jak oswoić ten strach i te swoje "umiejętności" tylko z kim nie mam pojęcia niestety. Powodzenia