Czy można zrobić coś ze zdjęciem zamieszczonym bez mojej zgody na neci - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Czy można zrobić coś ze zdjęciem zamieszczonym bez mojej zgody na neci

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Czy można zrobić coś ze zdjęciem zamieszczonym bez mojej zgody na neci

Hej dziewcyzny

czy da się coś zrobić,
w ostatnią sobotę byłam ze znajomymi na disco, i jak sie okazało, ktoś robił zdjęcia, ( ktos z klubu)
dziś wchodz na ich stronkę i jestem na 3 zdjęciach
Oczywiscie nie zycze sobie bym była , nikt mnie nie pytal o zgodę ze robi zdjęcia dla klubu ani nic,
rozmawiałam z koleżanką która tam pracuje( rozmawiaął z tym co robił zdjęcia) i powiedziałą, ze nie usuną, może jedno po kilku dniach. A tam gdzie mnie znajomy odwrócił i wteyd zdjęcie akurat nam zrobili to nie usuną

Czy ja mogę teraz cośz tym zrobić??? isćdo kierownika czy co
ssą na to jakies artykuły, ze jakim prawem moje zdjęcie widnieje na ich stronkach ;(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy można zrobić coś ze zdjęciem zamieszczonym bez mojej zgody na neci

Z tego, co sie orientuję to wiele klubów robi zdjęcia i umieszcza je na swojej stronie internetowej. To pewnie dla nich jakaś forma reklamy, że ludzie się w ich klubie dobrze bawią. Nie wiem, czy jest coś na ten temat w jakiejś ustawie czy kodeksie, ale może porozmawiaj z właścicielem klubu albo napisz maila. Myślę, że powinni uszanować Twoją prywatność i usunąć te zdjęcia.

3

więc na zdjęciach nie jestem sama jest dwóch znajomych ktorzy ewidentnie chcieli to zdjecie ,bo sie ustawiali a ja odchodzilam i mnie tak złapał za reke ze tez sie na nim znalazłam , nie chce tego zdjecia:(
na drugim jestem ja, niestety juz pozna godzina i widac ze jestem po tych kilku piwkach i jakiegos kolesia zlapalo również , co stał gdzieś obok ;/

moge cos z tym zrobić, oni powiedzieli ze nie usuną ;(

4 Ostatnio edytowany przez alaclaudie (2010-09-14 10:40:09)

Po Twoim opisie zdarzenia widać ewidentnie że to zdjęcie jest ustawione.
Proponuję wysłać do nich oficjalnego e- maila w którym oświadczysz że nie życzysz sobie na zamieszczanie Twoich zdięć. Nie jesteś pracownicą a wykorzystywanie Twojego wizerunku bez Twojej zgody i wiedzy jest karalne. Powiedzenie że może usuną 1 po kilku dniach jest chamstwem i brakiem szacunku (tak samo jak robienie zdjęć os. w stanie upojenia alkoholowego). Uprzedz że jeśli nie dostaniesz odpowiedzi  na e-maila sprawa zostanie przekazana odpowiednim organom (np. w terminie do 7 dni). Nie może być tak że jeśli osoba sobie czegoś nie życzy i wyraznie to akcentuje- jej prywatność zostaje gwałcona (tak, tak gwałt to nie tylko to co mamy stricte na myśli wypowiadając to słowo).
Acha musisz się liczyć z tym że nie będziesz miłym gościem w tym klubie jeśli zaczniesz walczyć o swoje ( przekazana wiadomość od pracownicy).

5

dziekuej za odpowiedz
1 rwszy raz bylam w tym klubie i nie zamierzam tam pojawic sie juz ;/

6 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2010-09-14 22:07:28)

Sorry ale dlaczego sie tak przejmujesz tymi zdjeciami? moze troche wyluzuj smile Zachowujesz sie jakbys w klubie nigdy nie byla.

7

bo akurat to zdjecia mnie wkurza, zrobione jak widac ze jestem pod wplywem iw dziwnje sytuacji ;/

8

w takim razie nie pozostaje Ci chyba nic innego jak tylko zgłoszenia się w tej sprawie do kierownika.

9

Jeżeli chodzi o prawo to jest to zdjęcie publiczne i maja prawo je zamieścić- nie potrzebują zgoby na wykorzystanie Twego wizerunku smile

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Czy można zrobić coś ze zdjęciem zamieszczonym bez mojej zgody na neci

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024