Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Hejka, wyszła ostatnio książka Paula Coehlo Bride - słyszałam dużo dobrego o niej i zastanawiam się nad zakupem ... Generalnie uwielbiam twórczość Coehlo. Czy któraś z was netkobietek ją już czytała ?
Myślę ,ze bardzo fajna książka aczkolwiek Alchemik bardziej mi się podobał …
Jest to generalnie historia pewnej młodej dziewczyny – tytułowej Bridy, która poszukuje swojej drugiej połowy.
To znaczy teoretycznie jest z kimś, ale nie jest pewna swoich uczuć do tej osoby. Podstawowe kwestie tej książki to takie czy np można kochać więcej niż jedną osobę, jak i po czym rozpoznać swoją Drugą Połowę itd. Dowiedziałam się z niej ,ze nasza dusza jest podzielna, ze naszym celem życia jest spotkanie swojej Drugiej Połowy i że możemy spotkać w życiu więcej niż jedną Drugą Połowę i wtedy zaczynają się schodki …Cóż może coś w tym jest
Generalnie – myślę ,że zawiera kilka ciekawych koncepcji, nad którymi warto się zastanowić.