Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2008-07-20 20:56:28

george
Niewinne początki

Dlaczego wciaz mysle o jego eks? Szukam pomocy...

Nieustannie zadaje sobie to pytanie dlaczego wciaz mysle o jego bylej dziewczynie?Wiem ze nie znajde odpowiedzi ,moze ktos mi pomoze.Jestem z nim 2,5roku kocham go bardzo i wiem ze jego uczucie do mnie jest ogromne...Zapewnienia takie:" jak nigdy wczesnie nie czulem sie tak jak teraz,wiem ze jestes prezentem od Boga byly bardzo czeste.Mowie "byly"pniewaz po dwoch latach zwiazku rzecza naturalna jest ze troszke emocje opadaja a co zarazem idzie takze takie wyznania ale ja i tak  pomimo minionego czasu ciagle slysze kocham..Czule gesty.namietnosc to dalej jest w naszym zwiazku...Rzecz w tym ze ja nie moge przestac myslec o jego bylej dziewczynie..Byla jego pierwsza miloscia ze stazem moze 4letnim..I jak on sam twierdzi to ona byla ta pierwsza ze stron ktora wyszla z inicjatywa.On sam twierdzi ze to byla dziewczyna z innym typem osobowosci,z czasem to nie ta....ale wlasnie to ona byla ta ktora odeszla... ja wcziaz ogladam zdjecia jej listy do niego kartki walentynkowe itp.Gdy on spoglada na dziewczyne ktora wygladem przypomina jej osobe,ja mysle ze szuka w nie swojej bylej.To straszne pomozciee..ilona

#2 2008-07-20 21:26:07

aga25*
100% Netkobieta

Re: Dlaczego wciaz mysle o jego eks? Szukam pomocy...

Czujesz się zagrożona to normalne  zawsze te pierwsze miłości jest trudno pokonac.Najlepszym rozwiązaniem jest szczera rozmowa z ukochanym.Tylko gdy mu powiesz o tym co czujesz dasz szanse sobie i jemu na usunięcie przeszłości z waszego życia.

#3 2008-07-20 22:26:40

CookieBitch
100% Netkobieta

bardzo mi się podobają usta mojego kochanego. a kiedy on mówi coś o swojej byłej.. od razu robi mi się źle kiedy pomyślę, że ona te piękne usta całowała. albo jak miałam zadzwonić z jego telefonu do mojej siostry i nie wiedziałam jak ją ma zapisaną i wertowałam książkę i zobaczyłam, że jej nr jeszcze ma.. tez mi się źle robi, chociaż wiem, że z nią kontaktów nie utrzymuje.... kobieca wrażliwość na przeszłość i myśl, że nie jesteśmy te pierwsze?.... ja uważam, że mi to dolega.

Świat jest mały, ostatecznie wszyscy kiedyś spotkamy się w łóżku.

http://photoblog.pl/ciah

#4 2008-07-21 10:20:30

patrycja
Powoli się zadomawiam

Ja przechodziłam dokładnie to samo. Chłopak z którym jestem również jest moją pierwszą miłością tylko że on już miał 2 poprzednie. Kilka razy miałam już ochotę nawet zerwać bo czułam że coś jest nie po równo... Wielokrotnie mu to wyrzucałam i prowokowałam kłótnie ale nie specjalnie... PO prostu nie mogłam znieść tej myśli, chodziła za mną ciągle nie dając mi spokoju. Kiedy zaczeły się poważniejsze problemy w naszym związku zrozumiałam że wiele straciłam przez swoją głupią zazdrość. Nadal czasami mam takie myśli ale potrafię je opanować. Kiedyś był o wiele bardziej romantyczny cieszył się że ze mną jest bo nie byłam taka jak one. Pewnie nawet o nich nie myślał a jak już to raczej w złych kategoriach. Moje "pretensje" podziałały jedynie na niego w taki spokój że uznał że nie mogę mu wchodzić na głowę. Kiedyś mogłam zadzwonić do niego a on po 5 minutach był już u mnie. Niestety przez moje zachowanie mój chłopak zrozumiał że za bardzo się starał. Teraz tęsknię do tych chwil... przyznaj sama że im więcej chłopak się stara tym bardziej zaczynamy doszukiwać się dziury w całym. Ja wiem jak to boli że kiedyś inna dziewczyna miala takie same do niego prawa jak i ty. Ale pamiętaj że to przeszłość. Najważniejsze jest to co jest teraz i co będzie kiedyś. Dlatego muszę cię przestrzec przed takimi sytuacjami. Porozmawiaj z nim o tym, wyjaśnijcie sobie kilka spraw ale nigdy już do tego nie wracajcie. Pamiętaj że chłopak jest teraz z tobą a nie z nimi i że wybrał własnie ciebie i kocha tylko ciebie. Ciagłe wypominanie przeszłości do niczego dobrego nie prowadzi może jedynie zniszczyć wasz związek a tego chyba nie chcesz prawda??

„Kochająca kobieta wybacza wszystko, lecz nie zapomina niczego.”   Khalil Gibran   

#5 2008-08-01 21:52:22

Kaya
100% Netkobieta

Wiesz co ? A mnie się wydaje, że mężczyzna jest ostatnią istotą, która będzie z kimś z łaski, czy z litości.
Dlatego on Ciebie kocha i z Tobą chce być, a to,że ma jakiś ideał, to co w tym złego, jeśli Ty jesteś jego spełnieniem ?

Wiesz ... ja też .. chciałabym umrzeć z Miłości ..  <3

Dodaj odpowiedź

Stopka forum