Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Interesująca dyskusja to nasza specjalność ...
Nie jesteś zalogowany.
Może nowy temat? Wychowałyśmy dzieci, mamy więcej czasu na realizację skrywanych swoich marzeń. Może chciałysmy malować, fotografować, podrózować itp. Opisujcie o czym marzyłyscie, a nie było na to czasu, pieniedzy. Jak wyglada Wasze życie na emeryturze, bo może nie zawsze bawimy wnuki. Może to być ciekawa wymiana doświadczeń i inspiracja - pozdrawiam.
Popieram, ciekawy pomysł, to prawda często brakuje czasu, inspiracji, obowiązki domowe przysłaniają jakieś wewnętrzne pragnienia i marzenia, a kiedy dzieci które były istotą życia, nagle dorastają i przestają już być tą istotą, pojawia się pustka, przyzwyczajenie że były a nagle konieczność zorganizowania swojego czasu, nadmiaru czasu w nowy sposób. Ja to mam czasem wrażenie, że czas mi przecieka między palcami. Znajduję czas na książki, ale kiedy tylko zaczynam czytać to tez niezbyt długo, bo przypominam sobie ile jest rzeczy do zrobienia i że może czytając marnuję czas, który mogłabym poświęcić rodzinie. Może powinnam zmienić swoje nastawienie?